Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 16:42

7 αριστεροί οικονομολόγοι απαντούν σε ερωτήσεις του "Ν.Πουλαντζά" για το ταμείο ανάκαμψης, το μέλλον της Ε.Ε και το ρόλο της Ελλάδας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

pulanzasΤο "Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς" συζητά με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη, Δημήτρη Λιάκο, Ευγενία Φωτονιάτα, Κώστα Μελά, Μαρία Καραμεσίνη και Γιώργο Σταμπουλή τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις προοπτικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Η πανδημία θέτει προκλήσεις στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών και φέρνει την Ευρωπαϊκή Ένωση προ των ευθυνών της. Για πρώτη φορά στην ιστορία της βλέπουμε μια μορφή αμοιβαιοποίησης ενός μέρους του χρέους της, με την πανδημία να αποδεικνύεται ενδεχομένως και καθοριστική καμπή για το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Ταυτόχρονα, η συνθήκη του Covid19 ανέδειξε εκ νέου τη σπουδαιότητα της συζήτησης περί του αναγκαίου μετασχηματισμού της οικονομίας και της παραγωγής, καθώς και περί μιας ανάπτυξης με κοινωνικό και οικολογικό πρόσημο.

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς δημοσιεύει σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Οικονομία – Παραγωγή – Βιώσιμη Ανάπτυξη» μια συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης, το μέλλον της Ε.Ε. και τη θέση της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, απευθύναμε τις ίδιες τέσσερις ερωτήσεις σε επτά αριστερούς και προοδευτικούς οικονομολόγους και αναπτυξιολόγους – τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Γιώργο Σταθάκη, το Δημήτρη Λιάκο, την Ευγενία Φωτονιάτα, τον Κώστα Μελά, τη Μαρία Καραμεσίνη και τον Γιώργο Σταμπουλή –  διοργανώνοντας, τρόπον τινά, έναν άτυπο δημόσιο διάλογο, με την ελπίδα ότι οι απαντήσεις των συνομιλητών μας θα δώσουν εξηγήσεις, ιδέες και προτάσεις που θα αποτελέσουν το έναυσμα για προβληματισμό και δημόσια συζήτηση.

Μπορείτε να βρείτε τη δημοσίευση στον σύνδεσμο που ακολουθεί :  poulantzas.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 11:23
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση