Μαγειρική

18-08-2018 Λάκης Ιγνατιάδης

Ποιο είναι για σένα το νοστιμότερο φαΐ του καλοκαιριού;

Ποιο είναι για σένα το νοστιμότερο φαΐ του καλοκαιριού;

Ποιο είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαΐ; Η απάντηση εξαρτάται από το μάγειρα, γι'αυτό και κάθε χρόνο είναι διαφορετική. Μια φορά χρόνια πριν, που μάλλον θα πρέπει να είχε συνωμοτήσει...

02-06-2018 Μανώλης Ροσμαράκης

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ FINE DINING, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ SAN PELLEGRINO YOUNG CHEF 2018, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΖΥΜΟΥΡΗΣ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ FINE DINING, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ SAN PELLEGRINO YOUNG CHEF 2018, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΖΥΜΟΥΡΗΣ

Η υψηλή γαστρονομία σήμερα, όπως εκφράζεται μέσα από τα εστιατόρια fine dining ανά τον κόσμο είναι μια πολύ περίπλοκη και ταυτόχρονα οικονομικά σημαντική υπόθεση. Καταρχάς τα κορυφαία “αστεράτα” εστιατόρια ανά τον...

22-03-2018 Ράνια Ροκιά

Τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας 2018 κατά το Αθηνόραμα

Τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας 2018 κατά το Αθηνόραμα

«Οι γαστρονομικοί θεσμοί της Ελλάδας είναι πλέον δύο» είπε από μικροφώνου ο Λευτέρης Λαζάρου παραλαμβάνοντας το βράδυ της περασμένης Τρίτης το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας για το...

17-09-2017 Τρύφων Μπεκετιάδης

Τα 14 βραβεία ποιότητας της 10ης εκδήλωσης "Γαστρονόμου": Η Ελλάδα που παράγει και προκόβει

Τα 14 βραβεία ποιότητας της 10ης εκδήλωσης "Γαστρονόμου": Η Ελλάδα που παράγει και προκόβει

Από τη μία, ο ζοφερός κόσμος των δημοσιονομικών μεγεθών, της ανεργίας, του χρέους, του brain drain. Από την άλλη, ένας κόσμος φωτεινός· της υπέρβασης, της δημιουργίας παρά τα βαρίδια και...

07-08-2017 Μανώλης Ροσμαράκης

«Farm to table», η γαστρονομική τάση που βγήκε από το μποστάνι της γιαγιάς σου, από την Ελένη Ψυχούλη

«Farm to table», η γαστρονομική τάση που βγήκε από το μποστάνι της γιαγιάς σου, από την Ελένη Ψυχούλη

Αν κάτι έχει πολυγραφτεί/αναφερθεί στα γαστρονομικά τεκταινόμενα του φετινού ελληνικού καλοκαιριού, είναι αυτό που το λένε «farm to table» και που κάποιοι επιφανείς σεφ αποφάσισαν να υιοθετήσουν στα φετινά τους...

06-04-2017 Φώτης Νυχτολέας

17 βασικά βότανα της ελληνικής γης και πώς να τα χρησιμοποιείτε στη μαγειρική, από lifo

17 βασικά βότανα της ελληνικής γης και πώς να τα χρησιμοποιείτε στη μαγειρική, από lifo

Αν ψάχνετε να δώσετε αυθεντική νοστιμιά στο φαγητό σας, το μυστικό δεν βρίσκεται μακριά. Μπορεί να είναι μόλις δύο βήματα από την κουζίνα, στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Οργανώστε...

20-03-2017 Μανώλης Ροσμαράκης

Εν όψει 25ης Μαρτίου, για αλλαγή, μπακαλιάρος σε κουρκούτι τέμπουρα από το Cucina di Caruso

Εν όψει 25ης Μαρτίου, για αλλαγή, μπακαλιάρος σε κουρκούτι τέμπουρα από το Cucina di Caruso

Η ιδέα ξεκίνησε απ’ το να καταγράψω την κλασική συνταγή της μάνας μου για μπακαλιαρομπουκιές που απολαμβάνω τα τελευταία 50 χρόνια, ενόψει 25ης Μαρτίου και με δεδομένο ότι έχουμε γράψει ήδη...

07-03-2017 Ομάδα διαχείρισης

Αυτά είναι τα αστέρια Michelin της Αθήνας για το 2017, της Κατερίνας Βνάτσιου

Αυτά είναι τα αστέρια Michelin της Αθήνας για το 2017, της Κατερίνας Βνάτσιου

Ποια ελληνικά εστιατόρια βραβεύτηκαν με το διάσημο βραβείο της γαστρονομίας; Τους τελευταίους 12 μήνες κάτι μυστήριοι επιθεωρητές τριγυρνούν σε όλη την υφήλιο. Όχι, δεν ψάχνουν για κάποιο ανεξήγητο έγκλημα, αλλά για...

20-01-2017 Λάκης Ιγνατιάδης

4 μικρά μυστικά για νόστιμη παστουρμαδόπιτα, από τον di caruso

4 μικρά μυστικά για νόστιμη παστουρμαδόπιτα, από τον di caruso

Οι συνταγές για παραδοσιακή παστουρμαδόπιτα ή πίτα Καισαρείας είναι σχεδόν ίδιες: παστουρμάς, ντομάτα, κασέρι, κύμινο και φύλλο κρούστας με μικρές παραλλαγές σε αναλογίες και μεθοδολογία, φτιάχνουν σχεδόν πάντα μια πολύ...

26-04-2016 Σούζη Παλαιοκώστα

Η εξαφάνιση της βιταμίνης, του Βασίλη Παπακριβόπουλου

Η εξαφάνιση της βιταμίνης, του Βασίλη Παπακριβόπουλου

«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!» Αυτό το γνωμικό είχε επιβεβαιωθεί ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, από πλήθος επιστημονικών ερευνών που τόνιζαν την τεράστια...

23-06-2015 Λάκης Ιγνατιάδης

Από το "Ε/Γ Ταξιδεύοντας " η Σοφία μας μαγείρεψε τη σαλάτα με φύκια

Από το "Ε/Γ Ταξιδεύοντας " η Σοφία μας μαγείρεψε τη σαλάτα με φύκια

Για το "Ταξιδεύοντας" ισχύει το κλασσικό "το καλύτερο παιδί στα χειρότερα χέρια", όπου με το χέρια στην περίπτωση αυτή εννοούμε τη θέση. Αλλά έτσι συμβαίνει πάντα, παρατηρημένο δεκαετίες τώρα. Σπανίως...

21-04-2015 Ομάδα διαχείρισης

Βαθμό κάτω απ' τη βάση δίνουν οι πολίτες στις επιδόσεις της κυβέρνησης

Βαθμό κάτω απ' τη βάση δίνουν οι πολίτες στις επιδόσεις της κυβέρνησης

Η έρευνα εκτίμησης πολιτικών τάσεων που πραγματοποίησε και αυτόν το μήνα η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (απ' τις 15 ως τις 17 Απριλίου, η ταυτότητα...

.