Μαγειρική

02-10-2023 Λάκης Ιγνατιάδης

Γιατί θα πούμε το λάδι, λαδάκι; Μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Γιατί θα πούμε το λάδι, λαδάκι; Μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Τι μάθαμε από τα άρθρα για το λάδι; Ότι συγκαταλέγεται στην κορυφή της λίστας των αγαθών με τη μεγαλύτερη ακρίβεια για το 2023, και αν οι τάσεις των αγορών δεν αντιστραφούν, κινδυνεύει...

10-07-2023 Λάκης Ιγνατιάδης

Καλοκαίρι χωρίς γεμιστά δεν είναι καλοκαίρι, της Myrina Kalaitzi από το fb

Καλοκαίρι χωρίς γεμιστά δεν είναι καλοκαίρι, της Myrina Kalaitzi από το fb

Τα γεμιστά είναι, νομίζω εν τέλει, το φαγητό που θα έλεγα ότι κρίνει την καλή μαγείρισσα. Είναι δε το μοναδικό φαγητό που δεν έχω ευχαριστηθεί *ούτε μία φορά* από τις...

03-07-2023 Μανώλης Ροσμαράκης

Αλήθεια, το παγωτό που τρώτε, είναι αληθινό… παγωτό;

Αλήθεια, το παγωτό που τρώτε, είναι αληθινό… παγωτό;

Τι μας έρχεται στο μυαλό λέγοντας… παγωτό; Γάλα, ζάχαρη και γλυκαντικές ύλες, αυγά, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, κακάο… Ε, όχι ακριβώς… Βλέπετε βάσει εθνικής νομοθεσίας έχει διευρυνθεί ο ορισμός του παγωτού και πλέον πωλούνται ως...

26-05-2023 Ράνια Ροκιά

Κι όμως υπάρχουν σάντουιτς που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, ιδού 11 από αυτά

Κι όμως υπάρχουν σάντουιτς που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, ιδού 11 από αυτά

Ένα σάντουιτς την ημέρα όλοι το θέλουμε. Είτε για πρωινό, είτε για σνακ, αυτά τα σάντουιτς μας κρατάνε χορτάτους και εξάπτουν τη φαντασία μας, αφού βασίζονται σε αγαπημένα αλλά όχι...

13-01-2023 Σούζη Παλαιοκώστα

José Andrés: Η μοναδική περίπτωση ενός ουμανιστή σεφ

José Andrés: Η μοναδική περίπτωση ενός ουμανιστή σεφ

O πετυχημένος Ισπανός σεφ διατηρεί δεκάδες βραβευμένα εστιατόρια στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα διοικεί μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει φαγητό στα θύματα καταστροφών πάσης φύσεως. Αγλαΐα Κρεμέζη. Δεν είναι μόνο εξαιρετικά...

02-01-2023 Φώτης Νυχτολέας

Η απότομη ακρίβεια των τροφίμων θα μας βοηθήσει να θυμηθούμε παλιές, οικονομικές και απλές συνταγές που τάιζαν έναν λόχο χωρίς φανφάρες και εκλεκτικές παρουσιάσεις

Η απότομη ακρίβεια των τροφίμων θα μας βοηθήσει να θυμηθούμε παλιές, οικονομικές και απλές συνταγές που τάιζαν έναν λόχο χωρίς φανφάρες και εκλεκτικές παρουσιάσεις

TwoMinutes Angie. Η νεότερη γενιά καταναλωτών θα προτιμήσει προϊόντα από εταιρείες που σέβονται το περιβάλλον αλλά και φροντίζουν ουσιαστικά τους αγρούς παραγωγής λαχανικών και τα οικοσυστήματα. ΚAΘΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ όλα τα διεθνή περιοδικά...

27-12-2022 Τρύφων Μπεκετιάδης

Η ελληνική κουζίνα δεύτερη στη λίστα με τις καλύτερες του κόσμου για το 2022 και τέσσερα ελληνικά φαγητά στα 50 καλύτερα παγκοσμίως

Η ελληνική κουζίνα δεύτερη στη λίστα με τις καλύτερες του κόσμου για το 2022 και τέσσερα ελληνικά φαγητά στα 50 καλύτερα παγκοσμίως

Το Taste Atlas εξέτασε πάνω από 95 προορισμούς και κατέγραψε τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου για το 2022 με την Ιταλία να κατακτά την κορυφή, την ελληνική κουζίνα να έρχεται δεύτερη...

16-10-2022 Ράνια Ροκιά

Ο Βαν Γκογκ πάλι ενεργός! Μπράβο παιδιά. Tου Μάνου Σ. Στεφανίδη, στο fb

Ο Βαν Γκογκ πάλι ενεργός! Μπράβο παιδιά. Tου Μάνου Σ. Στεφανίδη, στο fb

Ντοματόσουπα στο αριστούργημα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, το οποίο εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο, πέταξαν προχθές δύο ακτιβίστριες της ομάδας για την κλιματική αλλαγή «Just Stop Oil» («Απλά Σταματήστε το Πετρέλαιο») που ανάρτησε...

17-06-2022 Φώτης Νυχτολέας

Τα γεμιστά του Νίκου Καραθάνου, του σεφ που πήρε το πρώτο του αστέρι Μισελέν λίγο πριν κλείσει τα 28 του

Τα γεμιστά του Νίκου Καραθάνου, του σεφ που πήρε το πρώτο του αστέρι Μισελέν λίγο πριν κλείσει τα 28 του

Ζωή Παρασίδη. Ο σεφ που είχε κάνει την Αθήνα να θέλει τα γεμιστά της αλλιώς και να τρώει ντομάτες που δεν ήταν ακριβώς αυτό που φαίνονταν, μας δίνει τη συνταγή...

21-02-2022 Λάκης Ιγνατιάδης

12 μέρη για φαγητό και ποτό που αγαπάμε στον Πειραιά

12 μέρη για φαγητό και ποτό που αγαπάμε στον Πειραιά

Τα 12 Πειραιώτικα εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ μπαρ που επέλεξε και παρουσιάζει η Λίνα Ιντζεγιάννη είναι τα εξής: Δουράμπεης, το καλύτερο ψάρι της Αθήνας / Beluga Party Restobar, στην Τρούμπα για...

14-01-2022 Ράνια Ροκιά

Ένας νομπελίστας οικονομολόγος μας μαθαίνει πώς να τρώμε

Ένας νομπελίστας οικονομολόγος μας μαθαίνει πώς να τρώμε

TwoMinutes Angie. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να σκεφτούμε τι θα φάμε την ώρα που πεθαίνουμε της πείνας. Τότε, αναμφισβήτητα, το γρήγορο φαγητό γίνεται μονόδρομος, είτε μαγειρέψουμε κάτι βιαστικό...

20-12-2021 Administrator

Τα τέλεια μελομακάρονα δύο Πειραιωτισσών, της μαμάς μου και της φίλης της [video]

Τα τέλεια μελομακάρονα δύο Πειραιωτισσών, της μαμάς μου και της φίλης της [video]

Άγγελος Ρέντουλας. Στο χριστουγεννιάτικο βίντεο του Γαστρονόμου που θα δείτε πιο κάτω, «πρωταγωνιστεί» η μαμά μου η Μαίρη και η φίλη της η Σοφία. Πειραιώτισσες γέννημα θρέμμα, από πολύ παλιά...

.