Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 07:46

(ΑΜΕΤ)ΑΝΟΗΤΟΙ "ΑΤΡΩΤΟΙ" του Yorgos Kyriakopoulos, από το fb

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
fb11Μαζευτήκαμε τρείς φίλοι, ο Παναγιώτης, η Κατερίνα κι εγώ και περάσαμε μαζί το Πάσχα. Από μακρυά και χωρίς χειραψίες, με τα παπούτσια μας έξω από το σπίτι, με τα χέρια μας πλυμμένα πριν πιάσουμε ο ένας το ποτήρι ή το κουτάλι του άλλου. Άλλωστε είμαστε και οι τρεις έγκλειστοι επί πολλές βδομάδες, πολύ προσεκτικοί και καθόλου ανεύθυνοι.
 Απέναντί μας, στο γειτονικό ταρατσάκι, μιά παρέα 14 (!) ατόμων (με δύο μικρά παιδιά) πέρασαν κι εκείνοι ένα όμορφο Πάσχα. Αγκαλιαστοί, μιλώντας αντικρυστά ο ένας στον άλλον, μοιραζόμενοι τα καλούδια της ψησταριάς τους. Κάποια στιγμή μία γειτόνισσα τους μίλησε από το δικό της μπαλκόνι. "Μήπως είστε πάρα πολλοί και πολύ κοντά ο ένας στον άλλον?". Την αγνόησαν επιδεικτικά. Τα ατίθασα άλουστα μαλλιά του ενός έμοιαζαν να κάνουν ένα πολιτικό statement. Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά φοβάμαι πως δεν κάνω.
Πριν λίγο βγήκα να πάω στο ταρατσάκι γιά μιά ανάσα. Απέναντι παραμένουν οι 12 από τους 14 της πολυεθνικής παρέας. Κάποιοι κάθονται στα καναπεδάκια, ταίζουν τα παιδιά, πίνουν μπυρίτσες αγκαλιά. Και πιό δίπλα σε μιά ροτόντα παίζουν χαρτάκι 5 ακόμη άτρωτοι, αυτοί που πιστεύουν ότι ο αυτοπεριορισμός είναι προπαγάνδα γιά τους ηλίθιους.
Αν δεν είχαμε αλλεργία στον χαφιεδισμό θα είχαμε τηλεφωνήσει από το απόγευμα στην αστυνομία. Δεν μπορέσαμε. Παρ'ότι όταν αγνόησαν την γειτόνισσα, μας πέρασε απ' το μυαλό να το κάνουμε.
Πάντως, επειδή δεν θα είναι σίγουρα οι μοναδικοί μαλάκες σε όλη την Ελλάδα, φοβάμαι πως σε 14 μέρες θα ανανεώσουμε τον εγκλεισμό μας γιά μερικούς μήνες ακόμη... Γιά χάρη αυτών των άτρωτων.
Πρώτη φορά θυμώνω με τα γέλια που ακούγονται από απέναντι. Συνήθως τα αγαπώ αυτά τα γέλια.
Και κάποια από τα σχόλια:
Νομίζω ότι γενικά καλά πήγε το πράγμα...Μην γινόμαστε υπερβολικοί...Είναι αδύνατον να ελεγχθεί το 100 ο/ο του πληθυσμού....
Κι άλλωστε, βλέπουμε ότι δεν έχουμε τόσα κρούσματα ούτε σε φαινόμενα συνωστισμού. Γιατί; Αδυνατώ να απαντήσω...
 
Μέσα σε κάποια όρια. Οι αστυνομικοί κάθονται σε ομάδες των 20 αντί να περιπολούν (επανειλημμένα έχω δει το θέαμα).
Και τα περίφημα drones δεν πέταξαν καθόλου. Το να ζητάμε από τους πολίτες να αναλάβουν την επιβολή της τάξης
έχει και μιά δίκαιη ρετσινιά από πολύ σκοτεινές εποχές της ιστορίας. Λυπάμαι.
   
 
Μέσα σε κάποια όρια. Οι αστυνομικοί κάθονται σε ομάδες των 20 αντί να περιπολούν (επανειλημμένα έχω δει το θέαμα). Και τα περίφημα drones δεν πέταξαν καθόλου. Το να ζητάμε από τους πολίτες να αναλάβουν την επιβολή της τάξης έχει και μιά δίκαιη ρετσινιά από πολύ σκοτεινές εποχές της ιστορίας. Λυπάμαι.
 
   
 
Δεν μίλησα για επιβολή... Για σχόλιο και κοινωνική πίεση (στο εξωτερικό και τα μικρά παιδιά , αν πετάξεις γόπα άγνωστος, σου κουνάνε δάχτυλο (φίλος το έζησε). Το να κάνει μια παρατήρηση η αστυνομία (σιγά μη γράψει), αφού ενημερωθεί, δεν είναι τρομερό, δεν μπορούν να είναι παντού !
 
 
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 08:04

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση