Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 18:57

Το Κοράνι πάνω από το Σύνταγμα βάζουν οι μουσουλμάνοι στην Κάτω Σαξονία, Γερμανία του Yorgos Kyriakopoulos, στο fb

Επιλέγων ή Συντάκτης 

kathimerini7Καθόμαστε και υπεραναλύουμε τα προβλήματα της αποστροφής των παιδιών (και των σχολείων τους) στην κλασική (ανθρωπιστική) παιδεία, την άγνοια της Ιστορίας, την φρικώδη γλωσσοπενία (ως δήθεν απελευθέρωση από την δήθεν ταξική-ελιτίστικη τάξη του κόσμου) κλπ κλπ και παραβλέπουμε τα οργανωμένα φυτώρια σκοταδισμού και ακύρωσης των επιτευγμάτων της μεταπολεμικής Ευρωπαϊκής παιδείας, όπως η ανοχή και η συνεννόηση, η πολυπολιτισμικότητα και οι ευρείς ορίζοντες της συμπερίληψης της διαφορετικότητας, ο ειρηνικός και απροκατάληπτος τρόπος ζωής.

Κι ενώ το ξέρουμε όλοι ότι σαν την μεταπολεμική Ευρώπη δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, δίνουμε όλοι κι από ένα μικρό ή μεγαλύτερο βήμα στην θρησκευτική καθυστέρηση, την μισαλλοδοξία (που συχνά την συνοδεύει) και στο θολό τοπίο της ακροδεξιάς "καθαρότητας", που γεννήθηκε σε μεγάλο βαθμό ως αντίδραση στην ίδια την πολυπολιτισμικότητα και τους ευρείς ορίζοντες των νέων Ευρωπαίων (ημών συμπεριλαμβανομένων).

Λες και οι δυναμικές της καθυστέρησης δεν έχουν υποκείμενο. Λες και η κατήχηση των νέων Ευρωπαίων από κέντρα εκτός επίσημης παιδείας δεν είναι γνωστή και σεσημασμένη. Λες και δεν γνωρίζουμε με ποιό τρόπο ακυρώνεται αυτή η πολύτιμη πολυπολιτισμικότητα από λογής-λογής Εκκλησίες ή "πατριωτικά" κέντρα ή το ισχυρό πιά πολιτικό Ισλάμ. Ιδίως αυτό το τελευταίο το αφήνουμε συστηματικά στο απυρόβλητο από φόβο (ή τύψεις) μη και θεωρηθούμε εμείς οι ίδιοι συνοδοιπόροι της ακροδεξιάς της κάθε χώρας. Δεν είναι όμως λύση η μη υπεράσπιση του κοσμικού κράτους από εμάς τους ίδιους. Αντίθετα είναι η συνταγή γιά νέους μεσαίωνες, μιας και οι δυνάμεις της μισαλλοδοξίας ήταν και παραμένουν πολύ πιό ζωηρές και ενεργές από την δική μας παθητική παρακολούθηση του φαινομένου.

Διάβασα σήμερα ότι στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας (!) έγινε μία έρευνα σε μουσουλμάνους μαθητές με τραγικά ευρήματα. Οι δύο στους τρείς (67,8%) "δηλώνουν ότι «οι κανόνες του Κορανίου είναι σημαντικότεροι από ό,τι το Σύνταγμα και οι νόμοι» του γερμανικού κράτους. Το 51,5% θεωρεί ότι «μόνο το Ισλάμ είναι σε θέση να δώσει λύσεις στα προβλήματα της εποχής μας» και το 45,8% ότι «ένα ισλαμικό θεοκρατικό σύστημα είναι το καλύτερο πολίτευμα». germaniaΤο 36,5% δηλώνει πως η γερμανική κοινωνία θα ήταν ισχυρότερη, εάν εφαρμόζονταν οι ισλαμικοί κανόνες και το 35,3% εκφράζει κατανόηση για τη βία εναντίον ατόμων τα οποία προσβάλλουν τον Αλλάχ ή τον Μωάμεθ. Παράλληλα, το 21,25% δικαιολογεί την ισλαμιστική βία στη Δύση, εφόσον απειλείται το Ισλάμ, ενώ το 18,1% θεωρεί δικαιολογημένη ακόμη και τη χρήση βίας για τη διάδοση και την επιβολή του Ισλάμ."

Απογοήτευση και φόβος. Απογοήτευση γιά την χρεωκοπία της Ευρωπαϊκής παιδείας και φόβος γιά το πώς μπορούν να χρησιμεύσουν ευρήματα σαν κι αυτά στα χέρια της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς ή της όποιας φανατικής Εκκλησίας. Και έχουμε και Ευρωεκλογές σε λίγες εβδομάδες και πάλι θα παριστάνουμε τους έκπληκτους με την διόγκωση της διχαστικής μερίδας των εκλογικών σωμάτων.

Γερμανία: Το 67% των μουσουλμάνων μαθητών στην Κάτω Σαξωνία βάζει το Κοράνι πάνω από το Σύνταγμα 

Αυστηρούς ισλαμικούς κανόνες ήθελαν να επιβάλουν στο σχολείο τους στο Νόις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας τέσσερις νεαροί μουσουλμάνοι, 17 έως 19 ετών, οι οποίοι ενεργούσαν ως «αστυνομία της Σαρία».  

4 σχόλια στην ανάρτηση του κειμένου του Y.K στο fb

 Calliope Patera

 To "ό,τι καλλίτερο έχουμε" δεν είναι αρκετά καλό. Μπορεί να αυτοθαυμαζόμαστε αλλά ξεχνάμε την πραγματική μεταπολεμική πολιτική μας. Οι χώρες της Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας πολλά θα είχαν να σχολιάσουν για την στάση μας. Και το θέμα δεν είναι πως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας αλλά το πώς μάς βλέπουν οι "άλλοι". Και δυστυχώς ή ευτυχώς δεν βλέπουν μόνο την "καλή" πλευρά αλλά και την άλλη που τους αφορά, την άδικη, την αχόρταγη αυτήν που πάντα είχε και έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Theodore Aravanis

 Η Δημοκρατία πρέπει να είναι πιο αποφασιστική στην υπεράσπιση των αξιών της. Αρχίζοντας από την δραστική αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού, προπάντων του θρησκευτικού, εγχώριου και εισαγόμενου.

Demetrios Fakinos: Calliope Patera Γιατί παραβλέπετε τον συγκριτικό βαθμό; Δεν είπε κανείς ότι ο δυτικός πολιτισμός είναι άριστος. Αυτό που ειπώθηκε είναι πως είναι "ό,τι καλύτερο έχουμε". Αν διαφωνείτε με τη διατύπωση μπορείτε να υποδείξετε μια άλλη, καλύτερη κοινωνία. Κάποια κοινωνία που αυτή τη στιγμή είναι πιο προοδευτική, πιο ελεύθερη, πιο συμπεριλιπτική.

Calliope Patera : Demetrios Fakinos Είπα απλώς "ό,τι καλλίτερο έχουμε δεν είναι αρκετά καλό". Συμφωνώ ότι είναι ό,τι καλλίτερο έχουμε, αλλά δυστυχώς δεν αρκεί, πρέπει να γίνει καλλίτερο και δεν θα γίνει όσο είμαστε γεμάτοι σιγουριά και όσο δεν βλέπουμε/καταλαβαίνουμε την άποψη του υπόλοιπου κόσμου.

 

Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση