Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 16:29

Γ. Γαβρίλης: Η αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεκδίκηση της ενίσχυσης των νοσοκομείων με προσωπικό και εξοπλισμό

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

metaxa5Τα νοσοκομεία Μεταξά και Κρατικό της Νίκαιας είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα, με δυσμενείς συνέπειες για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους αλλά και τους εργαζόμενους.

 Χθες, στο Μεταξά, το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, είχαμε την παραίτηση της μοναδικής εξειδικευμένης γιατρού της Μονάδας Μαστού, που λειτουργεί 10 μήνες υποστελεχωμένη παρά τον αγώνα των εργαζομένων για την στελέχωσή της. Έτσι κινδυνεύει με κλείσιμο, παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης περί του αντιθέτου, μια Μονάδα όπου πραγματοποιούνται όλες οι σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Λίγες μέρες νωρίτερα, οι εργαζόμενοι του Κρατικού Νίκαιας προχώρησαν σε στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την τραγική υποστελέχωση και τις ελλείψεις που οδηγούν το νοσοκομείο κατάρρευση,  ζητώντας τα αυτονόητα: μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων με επείγουσες διαδικασίες, καμία απόλυση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων ώστε να αρθούν τα προβλήματα σε όλα σχεδόν τα τμήματα του νοσοκομείου (στον αξονικό τομογράφο, τα απεικονιστικά τμήματα του νοσοκομείου, το κυτταρολογικό τμήμα, το παθολογοανατομικό τμήμα, τα παθολογικά τμήματα του νοσοκομείου, τα τακτικά ιατρεία που έχουν ανασταλεί λόγω της έλλειψης προσωπικού) και την ανανέωση του εξοπλισμού του ιδρύματος.

 Απέναντι σε αυτή την συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να απαξιώσει τo σύστημα της δημόσιας υγείας προς όφελος του ιδιωτικού τομέα  δημιουργούμε παντού θύλακες αντίστασης γι’ αυτό και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να υπερασπιστεί την υγεία των πολιτών οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες και να απαιτήσει μέτρα στήριξης των νοσοκομείων σε εξοπλισμό και προσωπικό. Ούτε μονάδες ούτε ολόκληρα Νοσοκομεία μπορούν να καταρρεύσουν.  

 

ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες - Γιώργος Γαβρίλης


Σ.Δ. Συμφωνούμε στο ότι και οι Δήμοι είναι μεγάλη ανάγκη να πιέσουν για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων που εξυπηρετούν δημότες τους. Αναμένουμε λοιπόν κινήσεις και δράσεις των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβουλίων που θα συμβάλλουν στην ένταση της πίεσης στην κυβέρνηση ώστε να μπορούν τα νοσοκομεία το συντομότερον να καλύπτουν ικανοποιητικά τις ανάγκες των ασθενών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 16:46
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση