2. Ως προς τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις. Επιλέχθηκε από τη Διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου, η λογική της προγραμματικής σύμβασης με το ΚΕΚ για άλλη μία χρονιά. Οι προγραμματικές συμβάσεις όμως δεν είναι για « πάσαν νόσον», όπως ισχυρίζεται η Διοίκηση του Δήμου. Οι προγραμματικές συμβάσεις μπορούν να καταρτίζονται εφόσον για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δεν υπάρχει άλλος νόμιμος τρόπος. Όπως καταλαβαίνει και ο τελευταίος ο Δήμος θα μπορούσε και να αναθέσει το στολισμό της πόλης, ως φορέας και να κάνει δράσεις ο ίδιος ως φορέας. Ταυτόχρονα στο ελάχιστο περιεχόμενο μίας προγραμματικής σύμβασης οφείλει να περιέχεται το ακριβές χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής της κάθε δράσης. Να είναι δηλαδή γνωστό το τι θα γίνει, που θα γίνει και το πότε θα γίνει κατά την υπογραφή της σύμβασης. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει εν προκειμένω, όπως δεν συνέβη και με τις Γιορτές της Θάλασσας.
Το κόστος των εκδηλώσεων που προϋπολογίζεται περίπου στο ποσό των 200.000 ευρώ, κρίνεται από εμάς εξωφρενικό. Δεν υπερψηφίσαμε την προγραμματική σύμβαση. Δηλώνουμε ότι είναι παράνομη. Από εκεί και πέρα, το ότι δεν θα επιδιώξουμε την ακύρωσή της, δεν συνιστά την σύμβαση νόμιμη, και προφανώς για καμία ενέργεια που έχει γίνει ή θα γίνει δεν θα απεμπολήσουμε το Δικαίωμα να προκαλέσουμε έλεγχο από τις εποπτικές αρχές. Η στάση μας όμως δεν είναι τέτοια που να αφήσει την πόλη χωρίς Χριστουγεννιάτικο στολισμό. Ο σεβασμός όμως στους Δημότες, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση από εμάς ανοχή της αυθαιρεσίας.
3. Σε ό,τι αφορά τη στάση της Δημοτικής Αρχής, απέναντι στην δημοτική σύμβουλο κυρία Δαβγιώτη. Αν ο κύριος Βρεττάκος, θεωρεί ότι έχει θιγεί από την κυρία Δαβγιώτη ότι τον έχει συκοφαντήσει, έχει στη « φαρέτρα» του, νόμιμα ένδικα μέσα. Από εκεί και πέρα, η κατασκευή εχθρών, από τη δική του πλευρά, η πρόκληση φραστικών επεισοδίων, η « δολοφονία χαρακτήρων», αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι έχουμε μία Δημοτική Αρχή, που κατασκευάζει εχθρούς αντί να αναζητά συνθέσεις. Κάθε φορά πρέπει να υπάρχει ένας «κακός» για να δικαιολογούνται συσπειρώσεις που στερούνται πολιτικής βάσης. Σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα και την ετυμηγορία των πολιτών. Τούτο όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε μνήμη, δεν έχουμε κρίση, και ότι συν τω χρόνω δεν θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε πτυχές αυτού του εκλογικού αποτελέσματος.
ΕΔΩ το βίντεο του δημοτικού συμβουλίου στις 6.11.23