Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 16:15

Δελτίο Τύπου "Αλλάζουμε Κερατσίνι Δραπετσώνα" - Παντελής Καμάς για το δημοτικό συμβούλιο της 6.11.23

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kamas4Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Επί των θεμάτων  που συζητήθηκαν :

1. Ως προς τα Δημοτικά Τέλη : Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, έχει από τα υψηλότερα Δημοτικά Τέλη στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο υψηλός συντελεστής του 1,45 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, διατηρήθηκε για ακόμα μία χρονιά. Αυτός ο υψηλός συντελεστής όμως, δεν φθάνει για να καλύψει το έλλειμμα που δημιουργεί  μία πολιτική που μπορεί να χαρακτηριστεί και σπάταλη. Το 2022 είχαμε με αυξημένο συντελεστή, στο 1,61 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο,  έσοδα 11.862.470,61 ευρώ, και το 2023, με μειωμένο συντελεστή, προβλέπονται αυξημένα έσοδα 11.969.340,05 ευρώ. Τα έξοδα  ανήλθαν το 2022 στο ποσό των 13.866.541,31 ευρώ και προβλέπονται για το 2023 να ανέλθουν στο ποσό των 13.099.233,09 ευρώ. Δηλαδή τα δύο τελευταία χρόνια είχαμε ένα αθροιστικό έλλειμμα περίπου 3.000.000 ευρώ, και ο φετινός προϋπολογισμός δεν προβλέπει να καλύψει το έλλειμμα αυτό αλλά να το περιορίσει στο 2024 στο 1.000.000 ευρώ. Με αυτές τις συνθήκες γρήγορα θα διαλυθούν οι μύθοι της Δημοτικής Αρχής. Και υψηλά Δημοτικά Τέλη έχουμε και υψηλά ελλείμματα.

2. Ως προς τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις. Επιλέχθηκε από τη Διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου, η λογική της προγραμματικής σύμβασης με το ΚΕΚ για άλλη μία χρονιά. Οι προγραμματικές συμβάσεις όμως δεν είναι για « πάσαν νόσον», όπως  ισχυρίζεται  η Διοίκηση του Δήμου. Οι προγραμματικές συμβάσεις μπορούν να καταρτίζονται εφόσον για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δεν υπάρχει άλλος νόμιμος τρόπος. Όπως καταλαβαίνει και ο τελευταίος ο Δήμος θα μπορούσε και να  αναθέσει το στολισμό της πόλης, ως φορέας και να κάνει δράσεις ο ίδιος ως φορέας. Ταυτόχρονα στο ελάχιστο περιεχόμενο μίας προγραμματικής σύμβασης οφείλει να περιέχεται το ακριβές χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής της κάθε δράσης. Να είναι δηλαδή γνωστό το τι θα γίνει, που θα γίνει και το πότε θα γίνει κατά την υπογραφή της σύμβασης. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει εν προκειμένω, όπως δεν συνέβη και με τις Γιορτές της Θάλασσας.  

Το κόστος των εκδηλώσεων που προϋπολογίζεται περίπου στο ποσό των 200.000 ευρώ, κρίνεται από εμάς εξωφρενικό. Δεν υπερψηφίσαμε την προγραμματική σύμβαση. Δηλώνουμε ότι είναι παράνομη. Από εκεί και πέρα, το ότι δεν θα επιδιώξουμε την ακύρωσή της, δεν συνιστά την σύμβαση νόμιμη, και προφανώς για καμία ενέργεια που έχει γίνει ή θα γίνει δεν θα απεμπολήσουμε το Δικαίωμα να προκαλέσουμε έλεγχο από τις εποπτικές αρχές. Η στάση μας όμως δεν είναι τέτοια που να αφήσει την πόλη χωρίς Χριστουγεννιάτικο στολισμό. Ο σεβασμός όμως στους Δημότες, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση από εμάς ανοχή της αυθαιρεσίας.

3. Σε ό,τι αφορά τη στάση της Δημοτικής Αρχής, απέναντι στην δημοτική σύμβουλο κυρία Δαβγιώτη. Αν ο κύριος Βρεττάκος, θεωρεί ότι έχει θιγεί από την κυρία Δαβγιώτη ότι τον έχει συκοφαντήσει, έχει στη « φαρέτρα» του, νόμιμα ένδικα μέσα. Από εκεί και πέρα, η κατασκευή εχθρών, από τη δική του πλευρά, η πρόκληση φραστικών επεισοδίων, η « δολοφονία χαρακτήρων», αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι έχουμε  μία Δημοτική Αρχή, που κατασκευάζει εχθρούς αντί να αναζητά συνθέσεις.  Κάθε φορά πρέπει να υπάρχει ένας «κακός» για να δικαιολογούνται συσπειρώσεις που στερούνται πολιτικής βάσης. Σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα και την ετυμηγορία των πολιτών. Τούτο όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε μνήμη, δεν έχουμε κρίση, και ότι συν τω χρόνω δεν θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε πτυχές αυτού του εκλογικού αποτελέσματος.

ΕΔΩ  το βίντεο του δημοτικού συμβουλίου στις 6.11.23

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 16:33

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση