Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 18:29

Βιντεοσκοπημένη συνέντευξη του Γιουβάλ Χαράρι στον Αλέξη Παπαχελά

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kathimerini17Ενας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της εποχής μας, ένας άνθρωπος που έχει κατακτήσει παγκόσμια αναγνώριση με τα βιβλία του που έχουν γίνει μπεστ σέλερ, ο Ισραηλινός ιστορικός και ακαδημαϊκός Γιουβάλ Νόα Χαράρι ήρθε στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή και συμμετείχε σε ένα πάνελ που διοργάνωσε το «Athens Democracy Forum» μαζί με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ και την ιδρύτρια της CinqC Κρίστεν Ντέιβις.

Λίγο αργότερα, ο κ. Χαράρι παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην «Κ», στην οποία περιέγραψε με έντονα χρώματα τον γενναίο νέο κόσμο που έρχεται με επιταχυνόμενο ρυθμό, με «καύσιμο» τις νέες τεχνολογίες ψηφιακής συνδεσιμότητας, την τεχνητή νοημοσύνη και τη βιοτεχνολογία.

Για όσους έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό δεσμό με τον Χαράρι,  εδώ  μία πρόσφατη μικρή αλλά μεστή συνέντευξή του στο lifo, που αναρτήθηκε με τον τίτλο "Πολλές χώρες ίσως καταρρεύσουν ολοκληρωτικά από τον κορωνοϊό" και υπότιλο: Μικρότερα κράτη ίσως δεν αντέξουν τα χειρότερα που έρχονται και η επιτήρηση μπορεί να γίνει βάση για αυταρχικά καθεστώτα.

Και η συνέντευξή του στην "Κ" που δημοσιεύτηκε με τον τίτλο «Οι πόλεμοι θα γίνονται με data»

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 18:46
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση