Κυριακή, 28 Απριλίου 2013 14:31

Σκασίλα μας κι εμάς που εκεί πάνω στη Θράκη κέρδισαν οι αντιγράφοντες δίχως να κουνήσουν ούτε το δαχτυλάκι τους.

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κωνσταβντίνος Ρέμελης : Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΕΕΤΤ: Εθνική Επιτροπή Τηλεπικονωνιών και Ταχυδρομείων

Jammer στην κινητή τηλεφωνία : ένα σύστημα,  μια τεχνική συσκευή που χρησιμοποιείται στον ηλεκτρονικό πόλεμο που μπορεί ν' αναστέλλει ή να σταματάει τη μετάδοση των σημάτων μέσω κινητών.

Το Σεπτέμβριο του 2011 ο κ. Ρέμελης εκφράζοντας την πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου αποφάσισε να προμηθευτεί το πανεπιστήμιο δέκα Jammers. Την απόφαση αυτή την πήρε διότι το φαινόμενο των αντιγραφών κατά την διάρκεια των εξετάσεων ιδιαίτερα στα μεγάλα αμφιθέατρα της Νομικής σχολής είχε λάβει ανεξέλεκτες διαστάσεις. Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια της εξέτασης αντάλλασαν μεταξύ τους ή με κάποιους εκτός αίθουσας μηνύματα για την απάντηση των θεμάτων. Πολλές φορές συνομιλούσαν κιόλας με πάρα πολύ μικρά ακουστικά. Το κόλπο αυτό το έστηναν όχι μόνο κύκλοι παρεών, αλλά όπως καταγγέλθηκε επανειλημμένως γινόνταν και με πρωτοβουλία φοιτητικών παρατάξεων. Ιδού λοιπόν, που η προχωρημένη τεχνολογία ετέθει στην υπηρεσία του διαβόλου - που ως γνωστόν έχει μακριά ποδάρια - δηλαδή της εξαπάτησης όλων ημών. Τέτοια φαινόμενα όμως σε άλλες χώρες σπανίζουν, άρα φαίνεται πως ο διάβολος έχει μετακομίσει σ'εμάς. Να τον χαιρόμαστε. 

Από τον Σεπτέμβριο του '11 που εγκαταστάθηκαν τα Jammers - η τεχνολογία στην υπηρεσία του καλού - στο πανεπιστήμιο το πρόβλημα των αντιγραφών αντιμετωπίστηκε ικανοποιητικά. Διότι αυτές οι συσκευές είναι κόφτες και απενεργοποιούσαν τα κινητά τηλέφωνα το δίωρο/τρίωρο των εξετάσεων.

Μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας - συνήγορος του κακού, εν ονόματι της ελευθερίας - ζήτησε από το πανεπιστήμιο να απενεργοποιήσει τα Jammers χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη τη χρήση τους. Το πανεπιστήμιο αρνήθηκε, υποστηρίζοντας πως οι συσκευές προκαλούσαν παρεμβολές μόνο στο χώρο του πανεπιστημίου. Το πιο βασικό όμως είναι που υποστήριξε, ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αδικαιολόγητη η χρήση των Jammers. Είναι παγκοσμίως γνωστό πως κατά τον χρόνο εξέτασης των φοιτητών είναι υποχρέωση του κάθε ΑΕΙ η διασφάλιση των εξετάσεων και η αξιοκρατική κατάταξη των φοιτητών του.

Μετά από αυτές τις απαντήσεις η εταιρεία προσέφυγε στην ΕΕΤΤ. Η ΕΕΤΤ δικαίωσε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, τονίζοντας ότι στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία η απαγόρευση λειτουργάις Jammers είναι καθολική και ανεξάρτητη του σκοπού που επιδιώκεται με την χρήση τους. Έτσι οι νέοι φοιτητές από εδώ και στο εξής θα έχουν πολύ περισσότερο χρόνο για να κάνουν πράγματα που τους ενδιαφέρουν από το να χάνουν τον χρόνο τους διαβάζοντας τα μαθήματά τους. Επίσης, επειδή στα άλλα πανεπιστήμια της διαβόητης χώρας μας φαίνεται πως οι φοιτητές είναι παναγίες και δεν καταφεύγουν σε άτιμα μέσα για να πετύχουν τους σκοπούς τους, το πανεπιστήμιο της Θράκης θα είναι η ιδανική επιλογή για όσους το έχουν στο αίμα τους να παραβιάζουν τους νόμους, να ξεγελούν την κακιά εξουσία και να ρίχνουν τους διαβαστερούς συμφοιτητές τους. Δεν ξέρω αν όλα όσα μαθαίνουν οι φοιτητές στις σχολές τους είναι βασικά κι αναγκαία για να γίνουν μετά καλοί επαγγελματιες. Και επειδή δεν ξέρω, αν βρεθώ στην ανάγκη να χρειάζομαι κάποιον καλό κι εργατικό δικηγόρο για μια υπόθεσή μου, ρωτάω, λογικό δεν είναι να μην εμπιστευτώ έναν οποιοδήποτε απόφοιτο του Δημοκρίτειου; Για το τέλος μια απορία, ρητορική βεβαίως. Αν ένας επιμελής φοιτητής, του στυλ εγώ με την αξία μου κι όχι με κόλπα και ξένες πλάτες, θελήσει να προστατευθεί από τις άνομες ενέργειες των συμφοιτητών του, από ποιον να το ζητήσει;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Μαΐου 2013 20:05
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση