Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 01:29

Μουχαλεμπί και..... συχώριο

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εδώ και μισό χρόνο περίπου, διασχίζοντας με το λεωφορείο,τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, το μάτι μου έπεφτε πάντα πάνω σε ένα μαγαζί. Η ταμπέλα του έγραφε «Retro- Παραδοσιακό Ροδιακό Εργαστήριο- Μουχαλεμπί Γάλακτος». Η μεγάλη απορία μου ήταν τι είναι το μουχαλεμπί. Υποψιαζόμουν ότι είναι κάτι φαγώσιμο. Τελικά τις υποψίες μου επιβεβαίωσε η κυρία Παναγιώτα Φυτιλά, ιδιοκτήτρια του «Retro». 

Δεν είναι πολύς καιρός από τη μέρα που άνοιξε το εργαστήριο. Ξεκίνησε πριν μισό χρόνο περίπου, στις 3 Ιανουαρίου 2014.

Mια μέρα, τελείως ξαφνικά, ο πατέρας μου συμφώνησε με ένα ροδίτη ζαχαροπλάστη για τη δημιουργία αυτού του εργαστηρίου. Ο ζαχαροπλάστης μας έδωσε τις συνταγές του κι εμείς ανοίξαμε το «Retro», από όπου φτιάχνουμε και πουλάμε μουχαλεμπί, παγωτό, ροδόκρεμα και mousse με φρέσκα υλικά, χωρίς συντηρητικά. Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση όπου όλοι βοηθάνε.

Τι είναι το ροδιακό μουχαλεμπί; Είναι μια κρέμα με φρέσκο γάλα, ρυζάλευρο, corn flour και ζάχαρη. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή από τις κρέμες του εμπορίου είναι η απουσία βουτύρου και αυγών, και το πιο σημαντικό, συντηρητικών. Γι’ αυτό έχει και μικρή διάρκεια ζωής, μόνο 5 ημέρες από την ημέρα δημιουργίας.

 

Επίσης, διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Οι top γεύσεις, πέρα από την παραδοσιακή, είναι μπανάνα- nutella, μπισκότο,σοκολάτα- μπανάνα, σοκολάτα- φράουλα και το σύκο. Αργότερα θα προχωρήσουμε και στη διάθεση μουχαλεμπί με στέβια.

 

Ακόμα διαθέτουμε και δικά μας παγωτά. Από σορμπέ μαύρης σοκολάτας μόνο με νερό -για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους-, μέχρι σορμπέ φράουλας, πεπόνι, πορτοκάλι, και παγωτά με διάφορες ιδιαίτερες γεύσεις όπως mars, banoffee, μπανάνα- nutella, kinder bueno, ferrero roche, κ.α. Σε όλα τα παγωτά επιλέγουμε φρέσκο γάλα, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.

Από τότε που ανοίξαμε οι πελάτες μας μας έχουν δείξει την εμπιστοσύνη τους. Αγοράζουν πρόθυμα τα προϊόντα μας γιατί είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά. Παράδειγμα, το μουχαλεμπί ακόμα και ένα μωρό μετά τον 6ο μήνα μπορεί να το φάει. Βέβαια, και η τιμή του είναι χαμηλή, οπότε θεωρούν ότι αυτό που παίρνουν αξίζει τα λεφτά του.

Εκτός από λιανική, κάνουμε και χονδρική πώληση. Διαθέτουμε τα προϊόντα μας σε μαγαζιά, όπως σε κάποιες καφετέριες της περιοχής, και σε εκδηλώσεις, όπως μια εκδήλωση που είχε γίνει στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Για το μέλλον, έχουμε σκοπό να επεκτείνουμε αυτό το μαγαζί. Θα τοποθετήσουμε τραπεζάκια και καρέκλες, ενώ θα πουλάμε το δικά μας ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα. Ωστόσο, θέλουμε να ξεκινήσουμε και μια επέκταση στην Πελοπόννησο.

Το «Retro» είναι παράδειγμα επιτυχημένης επιχείρησης στα χρόνια της κρίσης. Πάραυτα, όπως είπε η κυρία Φυτιλά, υπάρχουν αρκετές δυσκολίες για να στηθεί μια επιχείρηση στην Ελλάδα. Η ίδια είχε να αντιμετωπίσει τον Ο.Τ.Ε.

Όμως, σήμερα το εργαστήριο λειτουργεί κανονικά. Αν, λοιπόν, κάποια μέρα περάσετε από τη Γρηγορίου Λαμπράκη κάντε μια στάση για μουχαλεμπί. Σας συνιστώ να δοκιμάσετε σοκολάτα- μπανάνα (είναι θεϊκό)!

 

Διεύθυνση «Retro»: Γρηγορίου Λαμπράκη 416 (366), Κερατσίνι, Αττική

Τηλέφωνο: 210 490 8747

Facebook: RETRO Μουχαλεμπί Ρόδου, Retro Μουχαλεμπί Γάλακτος

Πηγές εικόνων: RETRO Μουχαλεμπί Ρόδου, Retro Μουχαλεμπί Γάλακτος

 

 

 

Φρόσω Βοργιά

Σκοτεινή μέρα - Ολόφωτη νύκτα

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση