Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 07:53

Τρία μονόπρακτα του Τ.Ουίλιαμς στο Κερατσίνι από την ομάδα "Μίμησις Πράξεως"

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η θεατρική ομάδα Κερατσινιωτών και Δραπετσωνιτών με το όνομα «Μίμησις Πράξεως», παρουσίασε το μήνα Απρίλιο τρία μονόπρακτα του Τένεσι Ουίλιαμς στο δημοτκό θέατρο ‘’Αντώνης Σαμαράκης’’.

 

Σε μια λιτή σκηνή με γκρίζα χρώματα, όπως και η μουντή ζωή, οι χαρακτήρες εκφράζουν τα όνειρά τους. Ένα κρεβάτι, ένα τραπέζι, μια καρέκλα και ένα ξύλινο αλογάκι είναι τα υπάρχοντά τους. Η παράσταση ξεκινά με τις κύριες φιγούρες να κουβαλούν ένα ψειροκτόνο, ένα ποτήρι νερό και ένα μαντήλι, πράγματα που καθορίζουν την εξέλιξη κάθε ιστορίας. Οι ερμηνείες προέβαλαν με δυναμικό τρόπο το μήνυμα που επιθυμούσε να αναδείξει η σκηνοθέτιδα.

Μακριά από τη μονοτονία της πραγματικότητας, οι πρωταγωνιστές είναι άνθρωποι πλούσιοι, έχουν φυτείες όπως η ‘’Λαίδη Ψειροκτόνο’’, ή ζουν χωρίς έγνοιες, όπως η γυναίκα από το ‘’ Μίλα μου σαν τη βροχή’’, ή αλλάζουν τον κόσμο με το τσεκούρι τους, όπως ο ‘’Ρούνι’’ στο ‘’Μην κλαις μωρό του Ρούνι’’. Αλλά ο κόσμος είναι σκληρός και απειλεί να καταστρέψει όσα έχουν χτίσει, παρασύροντάς τους  πίσω με τις υποχρεώσεις, τα πρέπει και τη λογική.

Όμως, είναι ωραία παράλογοι άνθρωποι, ελεύθερα πνεύματα που προτιμούν το δικό τους κόσμο. Μου θύμισαν τρελούς καλλιτέχνες, δηλαδή,  ιδιοφυίες αλλά το στίγμα της τρέλας τους κυνηγά. Πλάθουν τη ζωή τους σύμφωνα με τη φαντασία τους, γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν. Είναι, όμως, τόσο κομψή, που οι άλλοι δεν αντέχουν την ομορφιά της.

Βάζω στοίχημα ότι όλοι κάποτε θελήσαμε να ζήσουμε διαφορετικά, υπό άλλες συνθήκες και όρους. Να σηκωνόμαστε με ευχαρίστηση από το κρεβάτι, να πηγαίνουμε σε μια δουλειά που αγαπάμε, να είμαστε ζευγάρι με τον κατάλληλο άνθρωπο. Τότε η πραγματική ζωή μας έπειθε ότι αυτό είναι αδύνατο και μας επανέφερε στην λογική και την τάξη.

Ωστόσο, μήπως τότε και μόνο τότε σκεφτήκαμε σωστά; Μήπως εμείς είμαστε οι τρελοί;

Τελικά, ήταν πολύ καλή παράσταση! Το θέμα των απραγματοποίητων ονείρων αγγίζει τον καθένα, γιατί όλοι μας το έχουμε βιώσει. Αλλά ποιος είναι πρόθυμος να ακολουθήσει τ’ όνειρο;!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013 12:12
Φρόσω Βοργιά

Σκοτεινή μέρα - Ολόφωτη νύκτα

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση