Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 10:22

Το β6 του πρωθυπουργού και η Αγγελική Σπανού που προ καιρού την απόλυσε η Athens Voice

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

fb22Εισαγωγή. Πανάρχαια η στοχοποίηση από τις κάθε λογής εξουσίες ανθρώπων που μέσα από τα έργα τους παρατηρούν, συγκρίνουν, σχολιάζουν και κριτικάρουν την όποια εξουσία.  Άπειρα παραδείγματα υπάρχουν ιδιαίτερα στο δεύτερο μπλοκάκι της Ιστορίας, το ημίκρυφο. Είναι θέμα πάντως γιατί όλες οι εξουσίες παρουσιάζουν λίγο ή πολύ μια δυσανεξία σε τέτοιες παρεμβάσεις εκείνων των πολιτών που δεν καταλαβαίνουν Χριστό και με κάθε τίμημα τολμούν και κοινωνούν την όποια αλήθεια τους. Οι εξουσίες πάντως που δεν σηκώνουν κάτι τέτοια, προσπαθούν να τους φέρουν στα νερά τους με ποικίλες προσφορές που συχνά φτάνουν μέχρι συγκαλυμμένες απειλές. Και συνήθως με ένα λόγο που μετά βίας διαφεύγει από το ρεπερτόριο που απευθύνεται σε κάφρους.

Κι όποτε δεν περνάει η θέλησή τους και τους παίρνει και το διακύβευμα είναι σημαντικό, ξεκινώντας με ποικίλους εκφοβισμούς και συκοφαντίες προσπαθούν να εξαφανίζουν από τον χάρτη της κοινωνικής ζωής και κάποιες φορές και από την ίδια τη ζωή εκείνους που δεν πείθονται από την πρακτική τους, την επιχειρηματολογία τους και ενίοτε τους στόχους τους. 

Λέγοντας εξουσίες έχουμε στο μυαλό μας όχι μόνο τις εκλεγμένες συν τις τρίτες και τις τέταρτες, αλλά και τις άλλες που με τη βία των όπλων, των χρημάτων, της δημοφιλίας και οτιδήποτε επιπλέον τους χαρίζει μία πρόσκαιρη δύναμη ικανή να αποκλείει, να κλείνει στόματα ή να συντρίβει άμα λάχει τυχαίους πολίτες.

Το θέμα είναι πως αυτή η τετριμμένη ιστορία, που τώρα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει χάσει στις χώρες που η ελευθερία του λόγου είναι ο κανόνας, τουλάχιστον την δραματικότητά της. Τώρα, όπου ο καθένας μπορεί να αναρτά το κοντό του και το μακρύ του, και να διαδίδει κατά βούληση αλήθειες και ψέμματα, εξακολουθεί να αφήνει ένα πικρό κατακάθι. Πάντα εξακολουθούν να υπάρχουν εδώ κι εκεί αλλά και στην γειτονιές μας ακόμα, κάποιοι που πληρώνουν ακριβά αυτήν την μη συμμόρφωση με την εξουσία. Όπως ας πούμε εκείνη την αιμάτινη λάμψη του Προμηθέα και της Αντιγόνης με την οποία νίκησαν τον χρόνο οι αρχαίοι μας και επηρέασε πολλούς διαφορετικούς ως τα πέρατα της οικουμένης. 

Να μια τέτοια φετινή ιστορία στα μέτρα τα δικά μας, από την Filothei Varsami στο fb 

Θέλω να πω στο σημείο αυτό το εξής: το έντυπο που επιτρέπει τις μετακινήσεις μας αναφέρει ως επιτρεπτό λόγο κατ' εξαίρεση μετακίνησης τη σωματική άσκηση κοντά στο σπίτι μας, το περίφημο β6.
Όπως όλοι ξέρουμε ο πρωθυπουργός μένει λυκαβηττο και όπως όλοι βλέπουμε πήγε να κάνει τη σωματική του άσκηση στο τατόι. Ναι; Ωραία. Κοντά δλδ στο σπίτι του όπως λέει το β6; Όχι, καμία σχέση.
Θα σας θυμίσω λοιπόν το εξής. Η αγγελική σπανού, δημοσιογράφος με συνεργασία με την αθενς βόις έγραψε στην προηγούμενη καραντίνα ότι είναι αδιανόητο να μην μπορεί κάποιος να κάνει σωματική άσκηση (πχ κολυμπι) μακριά από την οικία του (γιατί είναι μακριά η οικία από τη θάλασσα!) ακόμα και με χαρτί γιατρού.
Οι χειροκροτητές του μητσοτακη, που σήμερα τον καμαρώνουν να κάνει το β6 του χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του αυτονοητως χωρίς χαρτί γιατρού, έπεσαν τότε να τη φάνε. Το τι της έσουραν δε λέγεται. Η φυλλάδα στην οποία η σπανού δούλευε (αθενς βοις, ξαναλέω) την άφησε ακάλυπτη, βορά στα όρνια που έκοβαν για μια ακόμα φορά χαμηλούς κύκλους από πάνω της. Οι γνωστοί κομπλεξικοί των σοσηαλ μηντια (που τα συμφέροντά τους κείνται προς νδ πλευρά) για μια ακόμα φορά ξέσκισαν *σοκαρισμενοι* τη σπανού που καλούσε σε *παρανομία*. Η αθενς βοις για αυτό το άρθρο τερμάτισε τη συνεργασία της με τη σπανού. Γιατί τόλμησε η γυναίκα να πει ότι κάποιος που είναι άρρωστος και έχει χαρτί γιατρού δεν μπορεί να στερείται την επιβεβλημένη και προσήκουσα σωματική άσκηση μόνο και μόνο επειδή το σπίτι του είναι μακριά από τη θάλασσα.
Σήμερα τα όρνια αυτά σφυράνε αμέριμνα. Όσο η κυβέρνηση τους μπουκώνει με τα πετσοχρήματα θα διυλίζουν τη σπανού και θα καταπίνουν αμάσητο τον μητσοτακη. Θέλω λοιπόν να πω στους τέως λαλίστατους τοποτηρητές του νόμου, στα διπρόσωπα όντα που ξέσκιζαν μια πάσχουσα γυναίκα αλλά για τον πρωθυπουργό δε βγάζουν μιλιά ότι όλοι μπορεί σε κάποια στιγμή της ζωής μας να κάνουμε λάθος, να κάνουμε μικρότητες, να γίνουμε γελοία ανθρωπάκια· όσο όμως αυτοι, κανεις.
Σ.Δ: Με κάθε επιφύλαξη για την φωτό.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 17:38
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση