Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 20:03

Ωραίος ο φωταγωγημένος Πειραιάς μα και η φάτνη στη Βηθλεέμ δεν πάει πίσω

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

pireas13Αναφέρουν τα ως συνήθως πομπώδη ρεπορτάζ: Eικόνες γεμάτες φως και πανδαισία χρωμάτων εξέπεμψε ο εμβληματικός Πύργος του Πειραιά, ο οποίος φωταγωγήθηκε σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που καθήλωσε όσους το παρακολούθησαν. Σ.Δ. Το θέμα είναι ποιοι θα χαίρονται αυτό το νυχτερινό θέαμα αν και μέσα στις γιορτές θα απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 9μ.μ.

Βηθλεέμ, η επονομαζόμενη άλλοτε Εφραθά (δηλ. «γόνιμος») που σήμερα από τους Άραβες ονομάζεται Μπέιτ-ουλ-λαμ (δηλ. «Οίκος Κρέατος») λόγω της ανεπτυγμένης κτηνοτροφίας και από τους Εβραίους  Μπέιτ-Λέχεμ (δηλ. «Οίκος Άρτου»)fotoΤα "κλειδιά" της μικρής πόλης της χριστιανικής παράδοσης τα κρατούν οι ελληνορθόδοξοι, οι καθολικοί και οι Αρμένιοι, ενώ η Βηθλεέμ ανήκει στην επικράτεια της αυτόνομης διοίκησης των Παλαιστινίων.  

Απέχει 10 χλμ. ΝΔ της Ιερουσαλήμ και 110 χλμ. Ν. της Ναζαρέτ. Πατρίδα του γαιοκτήμονα Βοόζ  και σύζυγος της Ρουθ , προγόνου του Βασιλιά Δαβίδ αλλά και τόπος γέννησής του. Σε αυτή την πόλη σύμφωνα με τις αφηγήσεις του Λουκά  και του Ματθαίου στην Καινή Διαθήκη , γεννήθηκε σε φάτνη ο Ιησούς Χριστός όταν το Ισραήλ, αλλά και όλη η γύρω περιοχή, αποτελούσε τμήμα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

Σήμερα, περίπου το 10% από τους περίπου 30.000 κάτοικους της Βηθλεέμ είναι Χριστιανοί, που ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά μέσα στους αιώνες.

Σ.Δ: Ελπίζουμε να το ευχαριστηθήκατε τόσο ώστε εντέλει να μην θεωρήσατε σοβαρό παράπτωμα τον παραπλανητικό τίλο. Αν πάντως γνωρίζετε το όνομα του γελοιογράφου να το μάθουμε κι εμείς; 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 17:26
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση