Σάββατο, 09 Μαΐου 2020 03:56

Δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας "κεκλεισμένων των θυρών" και μη μετάδοσή του από το διαδίκτυο

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
dimker79Την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Α. Σαμαράκης θα πραγματοποιηθεί η 9η ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κεκλεισμένων των θυρών!
 Τα «δια περιφοράς» συμβούλια με τηλεφωνική επαφή, τα οποία θα μείνουν στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης ως παραδείγματα προς αποφυγή, περνούν στην ιστορία! Όμως για να ολοκληρωθεί η αλλαγή, τα δημοτικά συμβούλια, τα συμβούλια των εκλεγμένων αντιπροσώπων του δήμου, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μεταδίδονται στο διαδίκτυο. Σε ποια εποχή είμαστε;
Και, είναι χρέος και ευθύνη της αντιπολίτευσης, για όσο καιρό η διοίκηση του δήμου δεν το κάνει, να απαιτεί όλες οι συνεδριάσεις και τώρα επί κορωνοϊού και μετά να μεταδίδονται από το διαδίκτυο. Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η 9η συνεδρίαση λόγω κορονοϊού και να μην μπορούν οι δημότες να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά. 
Επιπλέον, αξίζει να επισημανθεί, ότι από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου απουσιάζουν τα θέματα που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα, για τα οποία και η δημοτική αρχή έχει τοποθετηθεί με ανακοινώσεις! Η πόλη βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι,  "πολιορκείται". Τα μεγάλα προβλήματα της πόλης είναι εδώ και οι λύσεις δεν θα έρθουν με μαγικό τρόπο. Χρειάζεται δουλειά σε πολλά επίπεδα!
Στην περιφέρεια πχ. εκκρεμεί το αίτημα για τροποποίηση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Oil Οne (εδώ). Οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημότες δεν πρέπει να γνωρίζουν; Δεν πρέπει να κατατεθεί και να υπάρχει ένα σχέδιο δράσης του δήμου με ξεκάθαρους στόχους και ενέργειες, το οποίο πρέπει να έχει την αποδοχή του δημοτικού συμβουλίου;
Πατώντας  drapetsini.blogspot.com  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Χάνου που αναρτήθηκε στις 8.5.20 στο μπλογκ Δραπετσίνι. Στο άρθρο αυτό υπάρχουν και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του 9ου Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας. 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Μαΐου 2020 05:02

Σχόλια   

0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 09-05-2020 14:41
Η τεχνολογία έχει καταστήσει την "δημόσια συνεδρίαση" ακόμη κι αν είναι ανοικτή στο κοινό, μειωμένης δημοκρατικής ευαισθησίας.
Δημόσια συνεδρίαση νοείται πια αυτή που μεταδίδεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η επιβολή αυτής της δημόσιας συνεδρίασης κατά την γνώμη μου σηκώνει μέχρι και αποχή από τα δημοτικά συμβούλια.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση