Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 17:21

Μια βασική επιλογή που ανεβάζει την ποιότητα του προεκλογικού αγώνα είναι το να "παίζουν" οι δημοτικές κινήσεις με ανοιχτά χαρτιά

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

ipophifi2Όσοι υποστηρίζουν αυτούς τους 6 συνδυασμούς που μπήκαν στον κόπο και απάντησαν, πέρα από τους όποιους προσωπικούς και πολιτικούς λόγους που το κάνουν αυτό, θεωρούμε ότι ένας λόγος για τον οποίο μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι είναι το γεγονός πως οι υποψήφιοι δήμαρχοί τους απάντησαν στις 15 ερωτήσεις μας. Απαντήσεις, τις οποίες ο καθένας μπορεί να τις κρίνει, αλλά η όποια κρίση επ'ουδενί δε μειώνει την αξία της συμμετοχής τους στο ερωτηματολόγιο μας. 

Κατά τη γνώμη μας αυτό που πιστεύουμε ως μια βασική επιλογή που ανεβάζει την ποιότητα του προεκλογικού αγώνα είναι το να παίζουν οι δημοτικές κινήσεις με ανοιχτά χαρτιά. Θεωρούμε ότι, τουλάχιστον στα λόγια, όλοι συμφωνούν, πως μια από τις επιλογές τους που έχουν ουσία, είναι το να μας έχουν ενημερώσει όλους εμάς που μας καλούν να τις ψηφίσουμε, τι θα προτείνουν και βάσει ποιων θέσεων θα πολιτεύονται στα δημοτικά συμβούλια. Το να μας λένε λοιπόν από τώρα οι υποψήφιοι δήμαρχοι πως θα αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας είναι μια από εκείνες τις χειρονομίες που δείχνουν ότι μας σέβονται και ότι πρόκειται για μια ουσιαστική επιλογή που, στο μέτρο που της αναλογεί, εμπλουτίζει με τον τρόπο της τη δημοκρατία στον δήμο μας. 

Κι αυτό σίγουρα είναι κάτι που κάνει καλό στην πολιτική υγεία της πόλης κι όλων των δημοτών που θέλουν το καλό της. Διότι εμείς θεωρούμε ότι ανάμεσα στα καλά της πόλης συμπεριλαμβάνονται και οι ενημερωμένοι δημότες. Δημότες που γνωρίζουν και έτσι μπορούν και να σκεφτούν και να συζητήσουν και να συγκρίνουν και να κρίνουν και να προτείνουν. Και αναντίρρητα την ευθύνη της καλής ενημέρωσης την έχει, καταρχάς για τις δικές της θέσεις, η κάθε δημοτική κίνηση, την έχει ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος.

Ας ελπίσουμε ότι για το καλό της πόλης μας όλοι οι συνδυασμοί θα συμπεριλάβουν τελικά στα προγράμματά τους τις συγκεκριμένες θέσεις τους σε όλα κατά την γνώμη τους σημαντικά προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στα επόμενα τέσσερα χρόνια.  Και που κατά τη γνώμη μας κάποια απ'αυτά τα προβλήματα τα προσεγγίζουμε με τις 15 ερωτήσεις μας. 

Για το Δραπετσίνι, Νίκος Χάνος, για τη Σταγόνα, Θεολόγος Ιγνατιάδης

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 18:20
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση