Σάββατο, 18 Μαΐου 2024 11:14

140 ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα : Ιδού η ευκαιρία, του Yorgos Kyriakopoulos, στο fb

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kyriakopoylos2Διαβάζω ότι επιτέλους 40 ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν δρομολογηθεί ήδη στην Αθήνα και από Δευτέρα ο αριθμός τους θα γίνει 140.

Με διάφορα προβλήματα ανεπαρκών φορτιστών κλπ, που ελπίζουμε να ξεπεραστούν σύντομα, τα λεωφορεία αυτά θα δρομολογηθούν σε διάφορες γραμμές.

Η ευκαιρία όμως είναι αλλού. Και παρακαλώ το Υπουργείο Συγκοινωνιών και τους Δημάρχους του Λεκανοπεδίου (ιδίως τον κ. Haris Doukas) να σκεφτούν το αυτονόητο :

Πρωτίστως να δρομολογηθούν στις γραμμές των τρόλλεϊ, που πρέπει να τα ξεφορτωθούμε κατά προτεραιότητα (σήμερα κινούνται 164, δηλαδή η αντικατάσταση θα μπορούσε σύντομα να είναι απόλυτη).

Και γιατί να ξεφορτωθούμε ειδικά τα τρόλλεϊ? Μα πολύ απλά γιά δύο κυρίως λόγους :

1. Γιά να ξεφορτωθούμε χιλιάδες κολώνες και εκατομμύρια μέτρα συρμάτων από τον ουρανό της Αθήνας, που, πέραν της φοβερής οπτικής όχλησης, θα επιτρέψουν την φύτευση μεγαλύτερων δέντρων στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης ή την αποφυγή του αδίστακτου "κουρέματος" των υπαρχόντων. Και

2. Γιά να φύγει επιτέλους το αμαξοστάσιο των σημερινών τρόλλεϊ από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού και να ανασκαφεί ο πολλά υποσχόμενος αυτός χώρος πριν αποδοθεί στο κοινό γιά απόλαυση.

Δύο σχόλια στο fb

Stefanos CapsaskisΝαι, αλλά έτσι δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της μείωσης των εκπομπών καυσαερίων...

Yorgos Kyriakopoulos Stefanos Capsaskis Γιατί? Τι εμποδίζει την ολική αντικατάσταση σε δεύτερο χρόνο? Επιπλέον, ας μελετηθεί και η αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων των λεωφορείων με βιοντίζελ, πράγμα που δεν απαιτεί καμμία μετατροπή των κινητήρων, αλλά απαιτεί νομοθετική ρύθμιση γιά την πώληση αυτούσιου βιοκαυσίμου (πράγμα απλό και τεχνικό).

Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση