Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 15:49

Μετά από αρκετά χρόνια πάμε Γιουροβίζιον με ελληνικούς στίχους - "Ονειρό μου" της Γιάννας Τερζή

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gianna-terziΣτη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει εφέτος τη χώρα μας στη Eurovision.

Η Γιάννα Τερζή θα τραγουδήσει το «Όνειρό μου», ένα κομμάτι που για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα μόνο με ελληνικό στίχο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής στη Λισαβόνα.

 

Στίχοι τίποτα το ιδιαίτερο, μια εφηβική προσέγγιση στα ερωτικά που έχει εξαντληθεί εδώ και χρόνια. Μουσική έτσι κι έτσι, με δύο βασικά μοτίβα που τα έχουμε ξανακούσει σε καλύτερες εκδοχές. Η εκτέλεση άνετα περνάει τη βάση των γούστων μας. Με άλλα λόγια το τραγούδι βρίσκεται στον απόηχο της καλής Μάντισσας της Σάτη. Το θέμα ως προς τη βαθμολογία είναι το πως θα ακουστεί στα αυτιά των ξένων. Είδομεν, γιατί εκεί όλα παίζονται. Αυτό όμως που μας βρίσκει σύμφωνους είναι η επιλογή της ελληνικής γλώσσας. Μακάρι να μην είναι μια ευκαιριακή άποψη.

Μουσική - Στίχοι: Γιάννα Τερζή, Άρης Καλημέρης, Δημήτρης Σταματίου, Μιχάλης Παπαθανασίου Σκηνοθεσία: Sherif Francis Special Guest: Δημήτρης Βλάχος.

Αν θα ψάξεις τον βυθό μου, ζωντανεύεις το όνειρό μου Κι αν κοιτάξεις την καρδιά μου, θα σε πάρω αγκαλιά μου Πώς θες να σου το πω; Πως για σένα εγώ θα πέθαινα Τη ζωή μου θα σ'την έδινα Τέλος και αρχή Όλα είσαι εσύ Όσο κι αν πονώ Απ’ τον χάρτη δε θα σ’ έσβηνα Τη ζωή μου θα σ' την έδινα Τέλος και αρχή Όλα είσαι εσύ Γιατί θέλεις να μ’ αλλάξεις και το μπλε μου να ξεβάψεις Αν μιλήσεις στα βουνά μου, θα σ’ ακούσει η μοναξιά μου Πώς θες να σου το πω; Πως για σένα εγώ θα πέθαινα Τη ζωή μου θα σ'την έδινα Τέλος και αρχή Όλα είσαι εσύ Όσο κι αν πονώ Απ’ τον χάρτη δε θα σ’ έσβηνα Τη ζωή μου θα σ' την έδινα Τέλος και αρχή Όλα είσαι εσύ Πώς θες να σου το πω; Πως για σένα εγώ θα πέθαινα Τη ζωή μου θα σ'την έδινα Τέλος και αρχή Όλα είσαι εσύ Όσο κι αν πονώ Απ’ τον χάρτη δε θα σ’ έσβηνα Τη ζωή μου θα σ' την έδινα Τέλος και αρχή Όλα είσαι εσύ Μα γιατί;

https://youtu.be/XCuLIi71ntM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 16:29
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση