Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016 17:47

ΑΚΤΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επιτέλους ένα όνειρο θα υλοποιηθεί. Η ανάπλαση του ιστορικού χώρου των Λιπασμάτων θα γίνει το ωραιότερο μέρος της Αττικής...και αν πράγματι ισχύει πως να το πιστέψω όταν δεν υπάρχει οικολογική συνείδηση, προγραμματισμός, σχεδιασμός, ενημέρωση, φύλαξη, πολιτική βούληση, αλλά αντ΄αυτών, εισπράττουμε αμέλεια, και πλήρη αδιαφορία για το εξαιρετικά ευαίσθητο και πανέμορφο αυτό τοπίο. Οι υποσχέσεις, εδώ και τώρα να ξεκινήσουν με μια προσπάθεια διαφορετικής νοοτροπίας και οικολογικής κουλτούρας, να κάνουμε τη διαφορά, να πιστέψουμε ότι υπάρχει ελπίδα, ότι δεν φταίει το κακό ριζικό μας όπως είπε κάποιος φίλος, αλλά είμαστε εδώ έτοιμοι να τα αλλάξουμε όλα!!
Μέχρι όμως εκείνη τη στιγμή, κακοποιείται με γρήγορο ρυθμό απο τον άνθρωπο,το έγκλημα στη πόρτα μας και εκπέμπω SOS!!! πρός άπαντες.

8 εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών πετάμε κάθε χρόνο στη θάλασσα! Εμείς τι θα κάνουμε για αυτό;

Για αυτή τη καταστροφή και τη ρύπανση του περιβάλλοντος, που αποτελεί ένα σοβαρό υγειονομικό, κοινωνικό πρόβλημα, κάποιοι φέρουν ευθύνη, κάποιοι αρμόδιοι είναι απλοί θεατές. Δεν πάει άλλο
Η μόλυνση της θάλασσας είναι επιβεβαρημένη ασφυκτικά, παντού τόνοι σκουπιδιών [γυαλιά,μπουκάλια πλαστικά, κομοδίνα στρώμματα, τα πάντα, κατα μήκος της ακτής] όσο και το υπέδαφος του συγκεκριμένου χώρου απο τις αμαρτίες του παρελθόντος, με συνέπεια την διατάραξη οικολογικής ισορροπίας-εξαφάνιση ειδών.
Η περιοχή του παλιού εργοστασίου Λιπασμάτων κτύπησε κόκκινο, μια απειλούμενη περιοχή για τις μεσογειακές φώκες,[πρόσφατα μας επισκέφθηκε η φώκια Μελίνα] δελφινια, φάλαινες, θαλασσοπούλια, ψάρια, χελώνες, 10.000 ψάρια πεθαίνουν στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με το κόκκινο βιβλίο των απειλούμενων ζώων της Ελλάδας βρίσκονται υπο εξαφάνιση ένεκα της αδιαφορίας των αρμόδιων φορέων, και έλλειψης θεσμικού πλαισίου προστασίας.
Ο χώρος των Λιπασμάτων αν και με άσχημη αισθητική με όλα αυτά τα σκουπίδια ολόγυρα, μαζεύει καθημερινά πολύ κόσμο απο όλη την Αττική, για να ψαρέψουν μέχρι παραγάδια ρίχνουν, να φωτογραφηθούν νεόνυμφοι, φωτογράφους καλλιτέχνες, για το τοπίο της ανοιχτής θαλάσσιας ομορφιάς, και αναρωτιώντας γιατί δεν γίνεται κάτι..
Το 1994 ολοκληρώθηκε το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων στο νησί Ψιττάλειας για βελτίωση των υδάτων στο Σαρωνικό. Τα πράγματα ομως είναι πιό τραγικά. Ολόκληρα οικοσυστήματα απειλούνται απο χιλιάδες σκουπίδια στη συγκεκριμένη περιοχή, μια απέραντη χωματερή που πλέον οι εθελοντές δεν μπορούν να κάνουν κάτι δραστικό. Μόνον ο Δήμος μπορεί εάν θέλει να δώσει ένα τέλος.
Δεν μπορώ να παραλείψω ότι πολλοί δυστυχείς άστεγοι αθίγγανοι, στήνουν μια πρόχειρη κατασκευή για να ζήσουν, χωρίς νερό. Πολλές φορές τα παίρνει ο αέρας και τους τα διαλύει και ξανά απο την αρχή. Τους μίλησα, συζήτησα μαζί με τον Κων/νο Σαίνη ο οποίος είναι αρκετά συνεργάσιμος και καλός άνθρωπος, ότι δεν είναι μόνον αυτό το πρόβλημα, φέρνουν και ζώα μαζί τους απο Μέγαρα,Ασπρόπυργο οι πρώην και οι επόμενοι, και μετά τα εγκαταλείπουν μέχρι τώρα 4 σκυλάκια τον αριθμό, γιατί δεν έκαναν για κυνήγι σκαντζόχοιρου ή δεν ήταν καλοί φύλακες. Με τον Σαίνη συμφώνησα να μην αφήσει άλλους να εγκατασταθούν και να γίνει φύλακας ώστε να μην συσωρευθούν και άλλα σκουπίδια απο τις πρόχειρες κατασκευές [πόρτες παλιές που μετά τα παίρνει η θάλασσα μέσα της και όλα τα υπόλοιπα] όπως και να μην δώ καινούργια ζώα χωρίς τροφή και νερό συνέχεια δεμένα. Σίγουρα δεν φταίνε οι αθίγγανοι που είναι αδικημένοι και κανείς δεν τους σκέφτηκε μέχρι τώρα, ένα λυόμενο για την οικογένεια άμεσα. Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει οικολογική καταστροφή, δεν ξέρουν απο νόμους, και τα παιδιά τους ζούνε μέσα στα ποντίκια. Παρά ταύτα, χρειάζεται να πάρει επίσημη θέση και δράση η τοπική αυτοδιοίκηση , ο αρμόδιος φορέας καθαριότητας του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος που ηγείται. Δεν πάει άλλο.. Για περισσότερες φωτογραφίες..https://www.facebook.com/kkaravasil...
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 09:16

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση