Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 19:51

Μια γκαλερί, η ΔΛ, άνοιξε στα σύνορα Πειραιά και Δραπετσώνας

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια καινούργια γκαλερί άνοιξε στον Πειραιά, ένας χώρος, σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό, που σκοπό του έχει να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας.

Η ΔΛ γκαλερί στεγάζεται στο χώρο της παλιάς βιομηχανίας «ΚΟΣΤΑΛ», στην οδό Μεσολογγίου 55, λίγο παραπάνω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου. Γύρω της υπάρχουν φαναρτζίδικα, μηχανουργεία κι άλλες βιοτεχνίες, όπως και κατοικίες. Η δε Μεσολογγίου είναι κάθετη στην Αγ.Δημητρίου, στην Ψαρών και στην Αιγαλέου και παράλληλη της Παπαστράτου.

 

Για πρώτη φορά ο Πειραιάς φιλοξενεί έναν χώρο τέχνης αμιγώς προσανατολισμένο στην κατεύθυνση της σύγχρονης τέχνης, δίνοντας τη δυνατότητα παρουσίασης έργων σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. 

Η φιλοσοφία της ΔΛ gallery, εγκαθιδρύεται - όπως αναφέρει σε μήνυμά του ο κ. Δημήτρης Λυμπερόπουλος-  στο πλαίσιο ανάδειξης νέων ταλέντων του χώρου των εικαστικών τεχνών και στην παρουσία ήδη καταξιωμένων δημιουργών, δημιουργώντας έναν ενδιαφέροντα διάλογο που διατηρεί τα avant - garde χαρακτηριστικά της τέχνης του ενεστώτα χρόνου.  

Στο ευρύχωρο περιβάλλον της γκαλερί, στο οποίο διατηρείται ανέπαφη η βιομηχανική αισθητική του κτιρίου, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά έργα τέχνης σε ένα ευρύ φάσμα μέσων όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκαταστάσεις, ψηφιακή τέχνη και βίντεο. 

Παράλληλα, η ΔΛ gallery, φιλοδοξεί να διοργανώσει παρουσιάσεις, ομιλίες και δρώμενα με σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.  

Η ΔΛ gallery εγκαινιάστηκε, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ανοίγοντας το εκθεσιακό της πρόγραμμα με μια ομαδική έκθεση των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών Ανδρέα Θεολογίτη, Ηλία Τσακμάκη και Μάριου Φούρναρη, με τίτλο «Another World», που αποτελείται από έργα φωτογραφίας και ψηφιακών εκτυπώσεων.

Η πρώτη αυτή έκθεση θα διαρκέσει ως τις 30 Ιανουαρίου.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:  ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ 14.00 - 19.00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14.00 - 21.00, ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00 - 16.00. 

Διαβάστηκε 2069 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 20:27

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση