Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 22:40

Μία "Έκπληξη για τους άστεγους" στην "ΓΗ Κ44" στο Γκάζι

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

H πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2009 από την εικαστική πλατφόρμα «artAZ». Η 7η κατά σειρά έκθεση «Έκπληξη» παρουσιάζεται στον χώρο «ΓΗ Κ44», στο Γκάζι, Κωνσταντινουπόλεως 44, από αύριο, Παρασκευή, μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

 Ζωγράφοι, φωτογράφοι, γλύπτες, illustrators από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, ενώνουν την έμπνευση και τη δημιουργικότητά τους και προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους με στόχο να στηρίξουν τους ανθρώπους που ζούν στον δρόμο.

Γιατί ονομάζεται «Έκπληξη»

 

Η υπογραφή του καλλιτέχνη θα είναι κρυμμένη και η ταυτότητα του θα αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου.

Τα έργα είναι μικρής διάστασης και θα πωλούνται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 ευρώ).

Η «Έκπληξη» είναι μια εικαστική δράση που οργανώνεται κάθε χρόνο με πολύ αγάπη και έχει καθιερωθεί σαν -εξαιρετικά δημοφιλής- θεσμός. Ενώνει τους καλλιτέχνες και τον κόσμο σε μια κοινή αποστολή: Να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Αλεξάνδρα Κολλάρου.

«Καλλιτέχνης για μια ημέρα»

Η κεντρική έκθεση συνοδεύεται από ένα παράλληλο πρόγραμμα, την ενότητα «Καλλιτέχνης για μια ημέρα», η οποία προσκαλεί τον κάθε ένα να αναλάβει καλλιτεχνικά καθήκοντα για μια ημέρα και να δημιουργήσει ένα μικρής διάστασης έργο.

«Κάθε χρόνο έχουμε αιτήσεις συμμετοχής από ερασιτέχνες καλλιτέχνες που θέλουν και εκείνοι να βοηθήσουν μέσα από τις δικές τους δημιουργίες. Πρόκειται για ένα πείραμα και περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η ανταπόκριση του κοινού» συμπληρώνει η κ. Κολλάρου.

Τα έργα της συγκεκριμένης ενότητας θα διατεθούν σε συμβολική τιμή (20 ευρώ), ενώ θα συνοδεύονται από το όνομα και την ιδιότητα των δημιουργών τους.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της μη κυβερνητικής ομάδας, «Κλίμακα».

Εγκαίνια: Παρασκευή στις 7.30μ.μ. Σάββατο και Κυριακή: 12μ.μ - 8μ.μ. 

Πηγή: tvxs.gr 

Διαβάστηκε 1291 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Μαΐου 2016 08:46

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση