Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 13:52

Δεν είναι απαράδεκτο που σταμάτησε να λειτουργεί το ΑΤΜ της Εθνικής στη Δραπετσώνα και δεν ιδρώνει κανενός το αφτί;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ethiki1Τα τρία φρέσκα κουλούρια σχετικά με το ΑΤΜ της Εθνικής στη Δραπετσώνα που δεν λειτουργεί εδώ κι ένα μήνα περίπου, είναι τα εξής:

α) Ένα δημότης κόλλησε ένα μήνυμα στην οθόνη του ΑΤΜ - αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία.

β) Είδαμε κόσμο να δουλεύει μέσα στο πρώην υποκατάστημα της Εθνικής, που ούτε της ΔΕΗ ήταν ούτε της τράπεζας, δεν μας είπε όμως ο ένας που τρακάραμε την ώρα που έμπαινε μέσα για ποιους δουλεύει. Το πιθανό σενάριο είναι πως θα γίνουν επιδιορθώσεις στο κατάστημα για να νοικιαστεί, αν δεν έχει ήδη νοικιαστεί. Πράμα που σημαίνει πως είναι σχεδόν απίθανο πια σ'αυτό το σημείο να ξαναλειτουργήσει το ΑΤΜ της Εθνικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει σε έναν άλλο χώρο. Μόνο που αυτό πρέπει να το αποφασίσει η ΕΘΝΙΚΗ.

γ) Αυτός ο σύνδεσμος https://www.nbg.gr/el/contact/contact-form ανοίγει μία φόρμα επικοινωνίας με e-mail με την Εθνική. Μέσω αυτής μπορεί ο πολίτης να ζητήσει πληροφορίες για όποιο θέμα επιθυμεί, όπως λόγου χάρη για το καταργημένο ΑΤΜ στη Δραπετσώνα και το τι μέλλει γενέσθαι μ'αυτό το ζήτημα. 

δ) Το πρόβλημα που έχουμε είναι νέο. Δεν γνωρίζουμε πως θα ζητήσουμε από την Εθνική να λειτουργήσει ένα ΑΤΜ στη Δραπετσώνα. Ίσως ο Συνήγορος του Πολίτη να μπορεί να βοηθήσει. Και γιατί όχι, να διαμεσολαβήσει ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας ή η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

Το θέμα είναι πως η μη  λειτουργία του ΑΤΜ της Εθνικής στη Δραπετσώνα είναι βέβαιο ότι δυσκολεύει τη ζωή σε όλους τους ηλεκτρονικά αναλφάβητους δημότες, αυτούς που δεν έχουν τα χρήματα για υπολογιστές και διαδίκτυο, όπως και εκείνων που τους είναι δύσκολο να μεταβαίνουν στο Κερατσίνι ή στον Πειραιά για να σηκώνουν τα χρήματά τους ή να καταθέτουν ποσά πληρωμών. 

ε) Τα ρέστα. Προ κρίσης στη Δραπετσώνα λειτουργούσαν πάνω από 10 υποκαταστήματα τραπεζών, που εκτός των άλλων μοίραζαν αφειδώς κι απερίσκεπτα χρήμα εδώ κι εκεί. Δίχως να έχουμε πλουτίσει, με την παρουσία τους και μόνο νιώθαμε πλούσιοι. Απατηλά φυσικά πλούσιοι και όπως εξελίχθηκε η ιστορία με τους δανειστές μας φτωχύναμε κι από πάνω, άλλοι πολλή και ανάμεσά τους κοντά στο 1εκ χάθηκε στη μαύρη τρύπα της ανεργίας κι άλλοι λιγότερο, ιδίως του δημόσιου τομέα. Μ'αυτόν τον τρόπο ο πολλής λαός πλήρωσε τα σπασμένα.

Όσο για τις τράπεζες που εξ αιτίας της απληστίας τους γέμισαν με κόκκινα δάνεια, τώρα μόνο μία λειτουργεί στην πόλη, αυτή της Πειραιώς και δυο ΑΤΜ της Eurobank και της Alfa. Μέχρι πρόσφατα δούλευε και το ΑΤΜ της Εθνικής. Αλλά εδώ κι ένα μήνα σταμάτησε να λειτουργεί. 

ΤΟ δάσος. Τώρα με την λήξη της πανδημίας το πρόβλημα είναι αν θα καταφέρει η κυβέρνηση με τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάπτυξης να συγκρατήσει όσο γίνεται πιο χαμηλά την αναπόφευκτη αύξηση της ανεργίας και να βάλει σε τροχιά ουσιαστικής ανάπτυξης τη χώρα. Ίδωμεν.

Και το δένδρο. Πέρα απ'αυτά τα μεγάλα θέματα, υπάρχουν και τα μικρά, αυτές οι μικρές νάρκες στην καθημερινή μας ζωή. Να όπως η απουσία ΑΤΜ της Εθνικής στη Δραπετσώνα, αλλά υποθέτουμε και σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Επί του πληκτρολογίου: Καλά πληροφορημένοι κύκλοι μας ενημέρωσαν πως στον χώρο της πρώην Εθνικής θα λειτουργήσει προσεχώς σούπερ μάρκετ. Πράμα που σημαίνει ότι δεν είναι απίθανο να λειτουργήσει πάλι το ΑΤΜ της Εθνικής, κάτι το οποίο συμβαίνει και με άλλα ΑΤΜ στην είσοδο διαφόρων σούπερ μάρκετ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 21:56
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση