Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 06:55

Αμήχανος και «λίγος» ο Χάρης Θεοχάρης στο BBC - Σε δύσκολη θέση ο υπουργός Τουρισμού με τις ερωτήσεις

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lifo187«Απροετοίμαστο στο BBC και γενικώς...» χαρακτήρισε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη που εμφανίστηκε στην εκπομπή HardTalk του BBC.

Ο παρουσιαστής Στίβεν Σακούρ, γνωστός για τις «δύσκολες» ερωτήσεις στους καλεσμένους του, έκανε στον Χάρη Θεοχάρη μερικές πιεστικές ερωτήσεις για την αργή πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα αλλά και την επιλογή της Βρετανίας να μην την συμπεριλάβει στη λίστα με τις «πράσινες» χώρες. 

 «Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν», σημείωσε ο Στίβεν Σακούρ και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

 Χάρης Θεοχάρης: Δεν είμαστε…

Στίβεν Σακούρ: Είστε στις 5 χειρότερες χώρες

Χάρης Θεοχάρης: Όχι δεν είμαστε

Στίβεν Σακούρ: Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα

Χάρης Θεοχάρης: Το σύστημά μας είναι ολοκληρωμένο σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, κρατάμε όλες τις δεύτερες δόσεις και τα δεύτερα ραντεβού για όλους κι έτσι δεν προχωράμε πιο γρήγορα από τα εμβόλια που διαθέτουμε. 

Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε επίσης το άνοιγμα του τουρισμού το 2020 και το υψηλό δεύτερο κύμα κορωνοϊού που αντιμετώπισε η Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός –σύμφωνα με τις έρευνες- συνδέει την έξαρση με την απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα για τους τουρίστες. Δε φοβάστε μήπως γίνει το ίδιο;», ρώτησε ο Στίβεν Σακούρ με τον Χάρη Θεοχάρη να αρνείται πως ο τουρισμός είχε κάποια σχέση.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό στα νησιά, συγκεκριμένα «ότι είχε δοθεί η υπόσχεση για καθολικό εμβολιασμό έως το τέλος Απριλίου», προσθέτοντας πως «Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε. Βρισκόμαστε στον Μάιο και δεν είστε καν κοντά στον στόχο». 

«Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι όλα τα νησιά θα είναι πλήρως εμβολιασμένα έως το τέλος Απριλίου, είχαμε υποσχεθεί ότι οι κάτοικοι σε μια πρώτη ομάδα νησιών θα εμβολιάζονταν και πράγματι έγινε», απάντησε ο Έλληνας υπουργός. 

Ο Στίβεν Σακούρ αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση της Καλύμνου που τέθηκε ξαφνικά σε σκληρό lockdown. «Διαβάζουμε όλοι τις εφημερίδες, υπουργέ. Ο κόσμος τα διαβάζει και θα νομίζει πως η Ελλάδα δεν είναι καλή ιδέα για ταξίδι», σημείωσε χαρακτηριστικά, με τον Χάρη Θεοχάρη να απαντά: «Αυτό δείχνει πως είμαστε έτοιμοι να πάρουμε κάθε τοπικό μέτρο χωρίς να κρύψουμε κάτι». 

Ο  δημοσιογράφος σημείωσε επίσης πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας. Σε ερώτηση αν ήταν λάθος η απόφαση της Βρετανίας, ο Χάρης Θεοχάρης πρότεινε  διαχωρισμό των ελληνικών περιοχών, ώστε τα νησιά που είναι σε καλύτερη θέση σχετικά με τους εμβολιασμούς, να μπουν στην «πράσινη» λίστα.

Ωστόσο ο παρουσιαστής επέμενε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό, καθώς οι Βρετανοί που θα επιλέξουν να πάνε στην Ελλάδα τώρα, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν.

«Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;», ρωτάει ο δημοσιογράφος. «Όχι» απαντά ο υπουργός, σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και τη δημόσια υγεία, με τον Σακούρ να τονίζει πως κατά τη γνώμη του δεν μπορεί να υπάρξει ισορροπία, όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό.

Νοτοπούλου: «Απροετοίμαστος ο κ. Θεοχάρης στο BBC και γενικώς...»

«Προ των ευθυνών του - με φόντο τη «ρεαλιστική» κατάσταση αναφορικά με τη φετινή βρετανική τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα- έφερε δημοσιογράφος του BBC τον "απροετοίμαστο" υπουργό Τουρισμού, κ.Θεοχάρη σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης για success story, στον τομέα του τουρισμού καθώς δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ουσιαστικά -και ακόμη ανοιχτά- ζητήματα» σχολίασε η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου.

lifo.gr  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 07:04

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση