Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 15:15

Η φτήνια των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα φάει το αντιοικολογικό μένος του Τραμπ

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

nafteΆμα μια είδηση, μία άποψη, μια πληροφορία, κουμπώνει με αυτά που πιστεύεις, τότε είναι διπλοκαρατσεκαρισμένο πως η κριτική σου διάθεση χαλαρώνει. Άμα μάλιστα παίζει και καύσωνας τότε τα φτύνει κανονικά. Και στην εποχή μας που στα ΜΜΕ οι ψευδείς ειδήσεις σέρνουν τον χορό, είναι πάρα πολύ εύκολο να μην τις διασταύρωσεις, να παρασυρθείς ως παιδί και να δεχτείς ως γεγονός την επιθυμία σου.

Τέλος πάντων, εμείς που έχουμε την γνώμη ότι φαινόμενο του θερμοκηπίου υφίσταται και ότι αν επειγόντως δεν ληφθούν μέτρα από την ανθρωπότητα, που κάποια απ'αυτά περιλαμβάνονται στην Συμφωνία του Παρισίου 2015, τότε τις ολέθριες επιπτώσεις του θα τις πληρώσουμε όλοι ακριβά και όπως πάντα πιο πολύ οι φτωχοί και οι αδύναμοι.

Μια είδηση που διαβάσαμε στην Ναυτεμπορική, έδωσε μια μικρή ώθηση στην παραπαίουσα αισιοδοξία μας. Άντε και στα δικά μας κι άλλα τέτοια αδέλφια μου αλήτες πουλιά, εδώ, που έχουμε ανακηρύξει το λιγνίτη βασιλιά .  

 

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, θα γίνουν τόσο φτηνές που ούτε οι πολιτικές που ευνοούν τα ορυκτά καύσιμα εις βάρος τους θα μπορούν να τις εμποδίσουν, σύμφωνα με νέα έκθεση της Morgan Stanley.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ακόμα και οι ΗΠΑ οι οποίες αποσύρθηκαν από τη Συμφωνία του Παρισίου από τον Ντόναλντ Τραμπ, θα εκπληρώσουν με το παραπάνω τις αρχικές δεσμεύσεις τους λόγω των χαμηλών τιμών.

«Εκτιμούμε ότι μέχρι το 2020, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα είναι η φθηνότερη μορφή παραγωγής νέας ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο, με εξαίρεση μερικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας», αναφέρει η ανάλυση της Morgan Stanley που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Πατώντας  naftemporiki.gr  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο.

Κι εδώ , θα σας εμφανιστεί ένα άρθρο που διατείνεται ότι το 90% της νέας ενέργειας που προστέθηκε στα δίχτυα των χωρών της Ε.Ε προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 15:52
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

+1 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 18-07-2017 20:02
Όταν λέει η έκθεση «Εκτιμούμε ότι μέχρι το 2020, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα είναι η φθηνότερη μορφή παραγωγής νέας ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο, με εξαίρεση μερικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας» ξέρει ότι η Ελλάδα δεν είναι στην Νοτιοανατολική Ασία;
Κι ότι εδώ κουμάντο κάνει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ;
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση