Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 09:20

Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας ως ένας πυλώνας άσκησης κοινωνικής πολιτικής, του Παντελή Καμά

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kamas2Η χώρα από το 2010, περνάει μία βαθιά κρίση, η οποία φτωχοποίησε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της.

Η πανδημίας του  covid-19,  και τα αναγκαία  lock down, έδωσαν χαριστική βολή σε μεγάλο κομμάτι επαγγελματιών αλλά και εργαζομένων. Η ανάκαμψη της οικονομίας, από το τελευταίο χτύπημα σε βάρος της, μην γελιόμαστε δεν θα είναι γρήγορη, θα είναι αργή.

Πόλεις όπως η δική μας, έχουν επηρεαστεί  από την οικονομική κρίση. Σε εμάς τα φαινόμενα της κρίσης είναι εμφανή, και διαρκή.

Από αυτή την παραδοχή προκύπτει η ανάγκη να δούμε πώς ο Δήμος μας, μπορεί να έχει πιο αποτελεσματικές δομές κοινωνικής προστασίας, από αυτές που έχει σήμερα. 

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, αρκείται σε ένα ρόλο διανομέα τροφίμων. Είναι κάτι απαραίτητο, η δράση όμως δεν μπορεί να αρχίζει και να τελειώνει εκεί.

Εμείς προτείνουμε ένα άλλο πλαίσιο εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής. Πιο φιλόδοξο και πιο αποτελεσματικό με περισσότερες παροχές, σε όσους έχουν ανάγκη.

1.       Οργάνωση ενός Κεντρικού Δικτύου παροχής τροφίμων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με συνεργασία με όσους κάνουν τέτοιες δράσεις, παραδείγματος χάρη , Εκκλησίες, ή ιδιώτες. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να οργανωθεί ένα Κεντρικό Σύστημα Προμηθειών ή και χορηγιών, ώστε με λιγότερα χρήματα να σιτίζονται περισσότεροι άνθρωποι.

2.       Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ώστε ο Δήμος να παράγει από εναλλακτικές πηγές ηλεκτρική ενέργεια και να τη χορηγεί δωρεάν σε νοικοκυριά που έχουν ανάγκη.

3.       Δωρεάν  Internet,  στις οικογένειες που έχουν παιδιά, και δεν μπορούν να πληρώνουν συνδρομή σε μία ιδιωτική εταιρεία.

4.       Οργάνωση Κοινωνικών Φροντιστηρίων για μαθητές που έχουν ανάγκη.

Που θα βρούμε τα χρήματα για να τα κάνουμε όλα αυτά;

-          Από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, όπως το « ΈΛΕΝΑ» ή το « ΗΛΕΚΤΡΑ»

-          Θα   περιορίσουμε τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών ή Έργων του Δήμου κατά 50%, και θα εξοικονομήσουμε κατά πρόχειρους υπολογισμούς ένα ποσό άνω των 500000 Ευρώ, που θα διατεθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις Κοινωνικές Δομές

-          Θα αναζητήσουμε χρηματοδότηση και από ιδιώτες στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι, η απαίτηση από μία Δημοτική Αρχή είναι να είναι αντισυμβατική, να έχει ΟΡΑΜΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ.

Μία άλλη ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 09:32

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση