Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 07:37

Μια ιστορία με περιστέρια στον δήμο Κερατσινίου

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

peristeriΖω σ’ ένα διαμέρισμα στο δήμο Κερατσινίου, στην περιοχή της Αμφιάλης. Εδώ και 7 χρόνια απεβίωσε η γειτόνισσα του διπλανού διαμερίσματος από το δικό μου. Από τότε κανείς δεν κατοικεί σ’ αυτό το διαμέρισμα που παραμένει κλειστό. Το δυστύχημα είναι ότι το μπαλκόνι του συγκεκριμένου διαμερίσματος έγινε «κατοικία» για να μην πω αποικία περιστεριών. Προσωπικά δεν έχω τίποτε με τα όμορφα και ευγενή αυτά πλάσματα. Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι η συνεχής αφόδευσή τους στο μπαλκόνι μετέτρεψαν τη δική μου ζωή σ’ ένα μαρτύριο.  Η βρώμα,  οι οσμές και τα κουνούπια ήταν αφόρητη και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες   ήταν αδύνατο ν’ ανοίξω την μπαλκονόπορτα του διαμερίσματός μου. Ο ή οι ιδιοκτήτες (κληρονόμοι) του διπλανού διαμερίσματος ήταν άφαντοι και έτσι εγώ στράφηκα στις αρχές.

 Θα αναφερθώ στα γεγονότα από την αρχή με ημερομηνίες. 

Στις 20/3/2018 έκανα την πρώτη καταγγελία στην Γ.Δ.Δ.Υ.& Κοινωνικής Μέριμνας ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ οι οποίοι ήρθαν σχεδόν αμέσως. Μέσω ταχυδρομείου μου εστάλη η έκθεσή τους στις 17/4/2018, η οποία κοινοποιήθηκε σε 4 υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας - αν χρειαστεί έχω το έντυπο - καθώς και στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, όπως επίσης και στο Α/Τ Κερατσινίου. 

Περιμένοντας να με πάρουν από το Δήμο τηλέφωνο πέρασαν αρκετές μέρες και αποφάσισα τελικά να πάω μόνη μου στο γραφείο του αντιδημάρχου Θεοδόση Μιλτιάδη που είναι και η πρώτη συνάντηση μαζί του. Κατά τύχη βρίσκονταν στη συζήτηση και ο Δήμαρχος. Μου είπαν τι θα κάνουν και περίμενα. Μέσα σε αυτά που έκαναν πήραν και εισαγγελική παραγγελία για να ανοίξουν το διαμέρισμα να το καθαρίσουν. Ο αντιδήμαρχος ήρθε στο σπίτι για να δει και την κατάσταση που υπήρχε στο διαμέρισμα και έφριξε. Αμέσως πήρε στο τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη παρουσία μου και τον απείλησε με έντονο τρόπο ότι θα ανοίξει την πόρτα. Αυτός του υποσχέθηκε ότι μέσα σε 10 μέρες θα έρθει από την Κάλυμνο για να καθαρίσει. 

Εγώ μετά από αυτήν την συνάντηση πήγα στο Α/Τ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ και τους ζήτησα σύμφωνα με την έκθεση που είχα στο χέρι μου να στείλουν μήνυμα στο Α/Τ ΚΑΛΥΜΝΟΥ να έρθει οπωσδήποτε στο σπίτι του για να το καθαρίσει. Πράγματι μετά από λίγες μέρες ήρθε με τον γιό του και καθάρισε, λέγοντάς μου ότι τον ενδιαφέρει το σπίτι και θα λάβει όλα τα μέτρα για την υγιεινή του σπιτιού έτσι ώστε να μην προκύψει πάλι το ίδιο πρόβλημα. Μετά από αυτή την επίσκεψη τον έχασα, δεν απαντούσε στο τηλέφωνο που τον έπαιρνα διότι ξανά δημιουργήθηκε το πρόβλημα από τα περιστέρια και μάλιστα πολύ σύντομα. Άρχισα να ανησυχώ διότι πέρα από την δικιά μου ενόχληση και μάλλον εξ αιτίας της ζέστης του καλοκαιριού ενοχλείτο πια και η γειτονιά από τη δυσοσμία και τα κουνούπια.   

Τον Δεκέμβριο του 2019 ξαναπάω στην υπηρεσία του υπουργείου για να κάνει νέα γνωμάτευση. Στις 29/01/20 λαμβάνω ταχυδρομικώς την δεύτερη γνωμάτευση κοινοποιημένη σε 2 υπηρεσίες του δήμου Κερατσινίου. Να προσθέσω ότι στο έγγραφο που μου έστειλαν η υπηρεσία του υπουργείου, τους ρωτά τι έκαναν με την προηγούμενη αυτοψία και τους ζητούσε να απαντήσουν. 

Ύστερα από λίγες μέρες τηλεφώνησα στον αντιδήμαρχο Μιλτιάδη να τον ρωτήσω τι θα κάνουν και πότε θα καθαρίσουν. Μου απάντησε ότι δεν έχουν λάβει  καμία σχετική επιστολή. Την επομένη μέρα βγάζω φωτοτυπία την επιστολή και του την παραδίδω στο χέρι του. Περνούν οι μέρες και το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο χειρότερο.  

Τον Μάρτιο του '20 ξεκίνησα να στέλνω απανωτά mail στον κ. αντιδήμαρχο. Ώσπου κάποια στιγμή εδέησε κι έρχεται μαζί με έναν υπάλληλο του δήμου, δεν θυμάμαι ποιος ήταν και τι θέση είχε, για να με πείσουν να καθαρίσουν την βεράντα του εν λόγω σπιτιού μέσα από το σπίτι μου βγάζοντας και το διαχωριστικό τζάμι της βεράντας μου για να διευκολύνουν τον καθαρισμό. Αντέδρασα βέβαια έντονα. Κι αυτοί αποχωρούν λέγοντάς μου ότι θα αργήσουν διότι ο Δήμος δεν έχει τέτοια υπηρεσία καθαρισμού και ότι πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιωτική εταιρεία διότι εκτός των άλλων θα πρέπει να απολυμάνουν κι όλον τον χώρο. Επίσης μου είπαν ότι θα χρειαστεί και κλειδαράς να ανοίξει η πόρτα και κλπ. και ότι το ο κόστος είναι μεγάλο. 

Ο καιρός τρέχει, έχουν περάσει οι δυο μήνες του εγκλεισμού μας και είμαστε στον Μάιο. Τότε στέλνω ξανά mail στον κ. αντιδήμαρχο ο οποίος με παίρνει τηλέφωνο για να μου πει  ότι θα προσπαθήσουν να βρουν τον ιδιοκτήτη στέλνοντάς του μία επιστολή από τον Δήμο και δίνοντάς του 20 μέρες καιρό για να έρθει να καθαρίσει τη βεράντα του.  

Στις 24/7/2020 δεν μπορώ πια να ανοίξω την μπαλκονόπορτα του σαλονιού μου. Η βρώμα είναι ανυπόφορη, τα κουνούπια άπειρα, και με λίγα λόγια η κατάσταση είναι τραγική. Ξαναπάω στην υπηρεσία του υπουργείου που έκανε την γνωμάτευση και τους ανακοινώνω ότι ο Δήμος θέλει να καθαρίσει το διπλανό μου σπίτι εισβάλλοντας σ' αυτό μέσα από το σπίτι μου. Μου απαντούν ότι αυτό απαγορεύεται αυστηρά, είναι παραβίαση ξένης ιδιοκτησίας και δεν πρέπει να τους το επιτρέψω.  Και μου προτείνουν να κάνω καταγγελία στον εισαγγελέα. 

Όταν επέστρεψα από τις διακοπές προσπαθώ πάλι μέσω υπηρεσιών του δήμου να λυθεί το πρόβλημα της μόλυνσης. Με παραπέμπουν σε έναν κο  Αρφαρά, προϊστάμενο καθαριότητας, που προσπαθεί να με πείσει να συνεργαστώ με τον δήμο για να καθαρίσουν τη διπλανή βεράντα μέσα από το σπίτι μου. Τότε μπαίνει στο παιχνίδι και μια κα. Περδίκη, αντιδήμαρχος πρασίνου απ’ ότι έμαθα, που μου προτείνει πρώτα να κάνω μήνυση στον ιδιοκτήτη και μετά να καθαρίσει ο δήμος τη βεράντα, τρέχα γύρευε δηλαδή, όταν εγώ καιγόμουνα. 

Στις 15/9/2020 κάνω καταγγελία στον εισαγγελέα Πειραιά. 

Στις 17/9/2020 μου τηλεφώνησε ο κ. Μιλτιάδης και μου είπε ότι βρίσκεται κάτω από το σπίτι μου με ένα αυτοκίνητο του Δήμου και μου ζήτησε να τους δώσω νερό για να καθαρίσουν. Ο καθαρισμός κράτησε περίπου μιάμιση ώρα το πολύ και η απολύμανση έγινε με OVERLAY, ο δε υπάλληλος καθάρισε χωρίς μάσκα και φόρμα. 

Έχω παραλείψει αρκετά συμβάντα. Ένα απ' αυτά, που ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο, συνέβη σε μία βόλτα στην παραλία των Λιπασμάτων λίγο πριν βγει η απόφαση του εισαγγελέα, όπου συνάντησα τον Δήμαρχο και του είπα για το πρόβλημά μου και μου απάντησε, τι, δεν λύθηκε το πρόβλημά σου ακόμα; 

Αυτά είναι τα γεγονότα που με ταλαιπώρησαν αφάνταστα για δύο χρόνια από ένα πρόβλημα που απ'ότι φάνηκε θα μπορούσε να το λύσει ο δήμος εύκολα και γρήγορα.  

Τα συμπεράσματα δικά σας. Όπως και της δημοτικής αρχής, που θα είναι ευχής έργον αν κάνει μέσα της και έξω της όλες τις αναγκαίες διορθώσεις, ώστε να μην υποφέρει σε κάποια άλλη περίπτωση ένας τυχαίος συνδημότης μας που θα αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα που για την λύση του είναι αρμόδια αυτή.

Σημειωτέον ότι το πρόβλημα επανέρχεται, εφόσον το διαμέρισμα συνεχίζει να είναι ακατοίκητο από ανθρώπους με το μπαλκόνι να ξαναγίνεται «κατοικία» περιστεριών! 

 Θένα Μανουσαρίδου, κάτοικος Κερατσινίου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 07:53

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση