Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 21:20

Σ.Τσιόδρας: Τώρα πια μόνη μας επιλογή η μάσκα και ο ηρωισμός του 1940

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

koronoios3«Είναι αδύνατον να ελεγχθεί η διασπορά. Το βλέπουμε με τους αριθμούς στην Ευρώπη και στην πατρίδα μας. Θέλω με ήρεμη συνείδηση να μη χάσουμε την ελπίδα μας και να παλέψουμε με τα μέτρα που έχουμε και η μοναδική μας επιλογή είναι η μάσκα» είπε ο λοιμωξιολόγος κ.Σωτήρης Τσιόδρας που εμφανίσθηκε εκτάκτως στην σημερινή ενημέρωση.

«Πρέπει να μιλήσει η φωνή της συνείδησης και όχι της ευθύνης», είπε. «Είναι σαφώς χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα. Το ξέραμε; Το περιμέναμε; Ναι. Έτσι κινούνται οι πανδημίες, όταν δεν υπάρχει άμυνα στον οργανισμό. Δεν είναι ώρα μόνον ευθύνης, όπως λεμε συνέχεια, είναι κατ΄εμέ ώρα συνείδησης, να μιλήσουν οι καρδιές και η ελεύθερη επιλογή του καθενός, πόσο θέλει να προστατεύσει τους άλλους. Είναι επιλογή όχι σκλαβιάς αλλά ελευθερίας. Αυτό θα κάνουμε για να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν ειναι ευχάριστα τα μέτρα, αλλά για δυο μήνες ας στερηθούμε. Εγώ ελπίζω ότι θα έχουμε και σύντομα εμβόλια, γιατί τουλάχιστον δύο εμβόλια αποδίδουν στις μεγάλες ηλικίες, και το ρωσικό δίνει αισιοδοξία» πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας και τόνισε ότι μόνη μας ελπίδα απέναντι στον ιό είναι η μάσκα μέχρι να ευοδωθούν οι ελπίδες μας για εμβόλια ή θεραπείες.

 Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στο ηρωισμό της αυριανής επετείου που μάλλον θα χρειαστούμε. Είπε ότι με όσο πιο ήπια μέτρα διαθέτουμε θα πρέπει να παλέψουμε για να αποφευχθεί το lockdown που θα έχει τραγικές συνέπειες. Τόνισε επίσης ότι πιέζεται το σύστημα υγείας και έχουμε μπροστά μας έναν σίγουρα δύσκολο Δεκέμβρη και Ιανουάριο, και ξέρουμε ότι τότε θα είναι χειρότερα, γιατί θα έχουμε κι άλλες αναπνευστικές ιώσεις.

 «Ας κάνουμε μερικές, θυσίες όπως έκαναν οι πρόγονοι μας πριν από 80 χρόνια για να θρηνήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερους νεκρούς» είπε.

Τα μέσα μεταφοράς, η μεγάλη πληγή

 «Στα μέσα μεταφοράς το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, αλλά η πολιτεία δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση σε αυτό, εμείς οι λοιμωξιολόγοι το λέμε και το ξαναλέμε συνέχεια, είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα στα μέσα μεταφοράς», είπε. «Προσπαθείτε όσο μπορείτε  να αποφεύγετε το συνωστισμό», τόνισε.

Επέμεινε και στην τήρηση αποστάσεων και στο συχνό πλύσιμο των χεριών, που «πολλοί λένε  ψυχαναγκασμό, και τους απαντάω είναι επιλογή για να προστατεύσω τους άλλους».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 21:25

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση