Οδυσσέας

Οδυσσέας

Οδυσσέας

zagaras1Ήταν μια γλυκιά βραδιά, η βραδιά της Δευτέρας 23-09-2019 στο Σινέ Μελίνα.

Γλυκιά τόσο από τον ήπιο καιρό, όσο κι από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν πάνελ και ακροατές στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ζαγάρα:  "Η κατάρρευση του υπαρκτού και η διάσπαση του Κ.Κ.Ε".

 Ένα βιβλίο που πραγματεύεται την τριετία 1989-1991 με τα προεόρτια και την κορύφωση σημαντικότατων γεγονότων για το κόσμο της Αριστεράς.

Ένα πάνελ οικείο απ' άκρη σ' άκρη:

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 19:11

Εδώ ο καλός ο Σύριζας !

odis19Πολιτικοί συντάκτες και αναλυτές, ισχυρίζονται ότι το ποσοστό που κατάφερε στις εκλογές ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν σημαίνει ήττα (1.781.180 ψήφοι το 2019 με μεγαλύτερη αποχή από τον Σεπτέμβριο του 2015, όπου οι ψήφοι ήταν 1.926.586)

Μάλιστα λένε, πως το ποσοστό αυτό καταδεικνύει ότι κρατάει τις δυνάμεις του και μ' αυτήν την προίκα, αναγορεύεται στον κυριότερο αξιόπιστο πόλο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της λαϊκής  τάξης, απέναντι στις εγνωσμένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Δεξιάς.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον χρήζει σε κυρίαρχο όλων των ομόρροπων πολιτικών παρατάξεων, αν οποτεδήποτε επιχειρηθεί προσπάθεια από κοινού, να λειτουργήσουν σαν τροχοπέδη σε ό,τι αντιλαϊκό ήθελε προκύψει από τη νέα διακυβέρνηση της χώρας.

odis16"Εξ απ' ανέκαθεν", όσοι ψήφιζαν Αριστερά και το έκαναν μάλιστα σταθερά και αδιάλειπτα, ουδόλως τους ενδιέφερε και τους απασχολούσε η εξουσία.

Κατ' επέκταση η επιλογή του κόμματος που διάλεγαν, είτε αυτό ανήκε στην παραδοσιακή, είτε στην ανανεωτική αριστερά ( δεν προχωράω σε άλλες αποχρώσεις  για να σώσω χώρο και χρόνο), δεν είχε σαν αυτοσκοπό την πρωτιά.

Ήταν ψηφοφόροι μαραζωμένοι, μονίμως παραπεταμένοι σε μια γωνιά και πάντοτε περήφανα ηττημένοι.

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 17:28

Πάρε να 'χεις, να με βρίζεις!

odis15Αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη πλάκα.

Προσπαθεί να κάνει ένα καλό ( για όποιους λόγους ) κι αυτό γυρίζει πίσω κακοφορμισμένο και μεταμφιεσμένο, σε μαύρο, κακό και άραχλο μπούμερανγκ πάνω στις κασίδες τους.

Λίγο πριν τις Δημοτικές και Ευρωπαϊκές εκλογές και με φόντο τις επικείμενες εθνικές, αποφάσισε, ανήγγειλε, και βάπτισε μια προεκλογική παροχή, 13η σύνταξη.

Προφανώς και είναι προεκλογικοί οι λόγοι.

odis14"Είμαστε επιρρεπείς στα πάθη και μέσα από αυτά μαθαίνουμε" λέει η δικιά μας, Δραπετσωνίτισσα,  Έλλη Ιγγλίζ!

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Χριστίνα Φαραζή στο click@ life που αναρτήθηκε στις 3.5.19, απλώνει μικρές πτυχές απ' τη ζωή της και την καριέρα της.

odis13Εν αρχή ην ο Αντώνης.

Μιλάμε για τον Αντώνη, τον πρεσβύτερο γιο του Δημήτρη Κυριακάκη και της δικιάς μας, Δραπετσωνίτισας, Νένας Σιδηροπούλου.

Με τον καιρό κι ο Δημήτρης έγινε δικός μας. Το ύφος του, το ήθος του, το πραγματικό,  ανιδιοτελές του ενδιαφέρον μας έκανε να τον προσθέσουμε στους φίλους μας  χωρίς αναστολές.

Θα μου πείτε ποιόν ενδιαφέρουν όλα αυτά. Εμ πως, να μη ξέρουμε από που εκπορεύεται το φιντανάκι.

odis18Μετά από ένα μαγικό βράδυ, το ξημέρωμα με βρίσκει σε ένα δώμα στην Καστέλα. Αυτά τα μικρά με τα κεραμίδια, που είναι σα σοφίτες πάνω απ' το κυρίως κτίσμα.

Η γκόμενα που με φιλοξένησε χθες βράδυ, τώρα είναι στην κουζίνα και φτιάχνει τηγανίτες.

Αυτό με ξύπνησε. Το τσίριγμα του λαδιού και η μυρωδιά του μελιού.

Δυο χαρτοπετσέτες απλωμένες στον πάτο της πιατέλας, προσπαθούν να παγιδέψουν  τη λαδίλα.

Οι στρώσεις απ' τις τηγανίτες φανερώνουν τουλάχιστον δυο τηγανιές.

 Παίρνω μια από τις πάνω-πάνω τη μπλαστρώνω με μέλι και της δίνω να καταλάβει. Δεν θέλω και πολύ για να στανιάρω ο χριστιανός.

odis2Στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με αναπηρία στα Λεχαινά Ηλείας  οι ασθενείς κρατούνταν, λέει, σε κλουβιά. Ασθενείς που κυρίως ήταν παιδιά. Μάλιστα πρόβαλαν το κραυγαλέο παράδειγμα, νεαρής ψυχικά ασθενούς, που επιπρόσθετα ήταν και τυφλή. Ζούσε σε κλουβί από επτά χρονών και είχε ήδη φτάσει στα δέκα οκτώ της,  χωρίς να έχει μετακινηθεί από την "φυλακή της" . Πριν 2,5 χρόνια, λέει, κατάλαβε πως είχε όνομα...

 

Είναι σαν μια συνέχεια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου,  όταν και είχαμε υποστεί έντονα την παγκόσμια κατακραυγή.

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 19:29

Όταν οι τσάντες σε τσαντίζουν

odis1-Ένα πακέτο ασπιρίνες παρακαλώ.

-Ορίστε. Τσαντούλα θέλετε;

-Αφήστε, θα τις πάω τσουλώντας!

Παλιό, παμπάλαιο ανέκδοτο.

 Σαχλαμάρα αλλά είναι επίκαιρο, ένεκα το περιβαλλοντολογικό νομοσχέδιο.

Ότι κι αν ψωνίσεις σήμερα η μόνιμη επωδός των πωλητών είναι μία: "τσάντα θέλετε;". 

odis15Η αλήθεια είναι ότι η κλασική μουσική δεν είναι το φόρτε μου.

Έχω κάνει άπειρες προσπάθειες για να μου αρέσει αλλά, δεν.

Και δίσκους κλασικούς αγόρασα και το τρίτο πρόγραμμα έβαλα στη ζωή μου και βιογραφίες μεγάλων μουσικών διάβασα για να μορφωθώ, αλλά μπα.

Έχω φίλους ψαγμένους με πολλά χιλιόμετρα κλασικής μουσικής, συνδυασμένα με ατέλειωτες μελέτες σε βίους αγίων, (των μεγάλων μουσουργών εννοώ) και σε παρακολουθήσεις κλασικών συναυλιών.  Που μόλις αποφοιτήσουν, αρχίζουν και λένε κάτι περίεργα πράγματα του στυλ: "εγώ τώρα πλέον,  μόνο κλασσική μουσική ακούω", υπονοώντας και υποδηλώνοντας  μια εμφανή ανωτερότητα, τρομάρα τους.

Σελίδα 1 από 8