Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 18:55

Και η ΕΡΤ1 μίλησε για την μελισσανιδίλα, και η lifo έγραψε και βουλευτής της Ν.Δ υπέβαλλε ερώτηση στον υπουργό Χατζηδάκη

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kostoglouΣιγά σιγά, μετά την προβολή που έκανε ο όμιλος Μαρινάκη του θέματος της μελισσανιδίλας κι άλλοι των ΜΜΕ πήραν είδηση ότι κάτι κακό συμβαίνει στη Δραπετσώνα και είναι ντροπή να το αποσιωπούν πέντε χρόνια τώρα.  Όπως και να το σκεφτούμε, όπως και να το μετρήσουμε, αυτή η δημοσιότητα που σιγά σιγά παίρνει το πρόβλημα της μελισσανιδίλας, ένα είναι σίγουρο, ότι πιο πολύ καλό θα προκαλέσει. Εννοείται, καλό ως προς την λύση του προβλήματος. 

Η ΕΡΤ1 λοιπόν, για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια που μας φλομώνει αυτή η δηλητηριώδης οσμή, παρουσίασε το διευθυντή του 2ου δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας Σταύρου Κώστογλου, να πει τα δικά του γι'αυτό το πρόβλημα. Να προσθέσουμε εδώ, πως αυτό το σχολείο βρίσκεται πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις της Oil One και ως εκ τούτου είναι απ'αυτά τα σχολεία που υποφέρουν πολύ εξ αιτίας αυτού του αέριου ρύπου. Και πως ο διευθυντής σε ένα γράμμα που δημοσιοποίησε πριν δυο μέρες παρουσιάζει με μελανά χρώματα το δράμα που ζουν παιδιά και δάσκαλοι σ'αυτό το σχολείο εξ αιτίας της μελισσανιδίλας. ( εδώ  

Το δημοφιλές free press lifo παίρνοντας αμπάριζα απ'αυτήν την τηλεοπτική συνέντευξη του διευθυντή, ανάρτησε ένα άρθρο με τον τίτλο "Δραπετσώνα: Έντονη οσμή από βενζόλιο σε σχολικές τάξεις καταγγέλλει ο διευθυντής του 2ου δημοτικού"-  Τι αναφέρουν τα στοιχεία του Δημόκριτου. ( εδώ)

Και τέλος ο βουλευτής της Ν.Δ στη Β' Πειραιά  Δημήτρης Μαρκόπουλος υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή και πιο συγκεκριμένα στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ.Χατζηδάκη, σχετικά με την λειουργία της Oil One. Να σημειώσουμε εδώ ότι είναι η πρώτη φορά που βουλευτής του συντηρητικού χώρου προβαίνει σε τέτοια ενέργεια γι'αυτό το πρόβλημα. 

Ακουλουθεί η ερώτηση τυ κ,.Μαρκόπουλου

Να απαντήσει ο κ. Χατζηδάκης

Το θέμα της περιβαλλοντικής ρύπανσης στην περιοχή έρχεται πλέον στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλος.  Ο υπουργός πλέον πρέπει να απαντήσει και να μην υπεκφεύγει:

 1.Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει για την αντιμετώπιση του προβλήματος των οσμών μετά την παράδοση των επόμενων αποτελεσμάτων του ΚΕΦΕ Δημόκριτος στα τέλη Ιουνίου και τον προσεχή Σεπτέμβριο.

 2. Εάν αποδειχθεί ότι πηγή ρύπανσης είναι η βιομηχανία Oil One, τι σημαίνει αυτό για το εάν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της και ποιες ενέργειες προτίθεται να κάνει ο υπουργός.

3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει για να αποκτήσει το Σώμα Ελεγκτών Περιβάλλοντος τον αναγκαίο εξοπλισμό για τον εντοπισμό οσμών και τη μέτρηση ρύπων έτσι ως οι ελεγκτές να μη στηρίζονται στην όσφρησή τους;

4. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει για την οριστική απομάκρυνση της Oil One και άλλων ρυπογόνων δραστηριοτήτων από την περιοχή, όπως επιτάσσει η ισχύουσα νομοθεσία για τη χρήσει γης στην περιοχή, ώστε να μπορέσει ο χώρος να λειτουργήσει ως Μητροπολιτικό Πάρκο και ως Κέντρο Καινοτομίας. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 20:50
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση