Κι αυτό διότι το κάλεσμα για την ιδρυτική μας συνέλευση, συνέπεσε με την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αθήνα που καλούν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός, συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες στις 2/02/2019 στην πλ.Ρηγίλλης.
Εάν αυτό είναι εφικτό, γίνεται μονάχα στη σύγκρουση με τους νόμους και τους κανόνες που έχουν επιβληθεί και μόνο εφόσον υπάρχει μαζική κοινωνική δράση που διεκδικεί απέναντι στην εξουσία, στη βάση του ρεαλισμού των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων.
Δεν μας ικανοποιεί να μένουμε στην καταγγελία και να παραμένουμε ακίνδυνο και γραφικό, ντεκόρ μιάς κάλπικης πολυφωνίας. Θέλουμε να συμβάλλουμε στον εντοπισμό, τη λύση και την ανάδειξη προβλημάτων που απασχολούν την εργατική οικογένεια της πόλης και να συμβάλλουμε στη συγκρότηση εκείνων των δυνάμεων που θα διεκδικήσουν με όρους κινήματος και σε σύγκρουση με συμφέροντα και θεσμούς τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες.
Σε αυτή την προσπάθεια θέση και λόγο έχουν οι αγωνιστές και αγωνίστριες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αλλάξει η ζωή στην πόλη.
Θέση και λόγο έχουν αντιφασίστες αγωνιστές και αγωνίστριες, συγκροτημένες συλλογικότητες της πόλης, πολιτικές και κινηματικές που βρίσκονται στην ίδια πλευρά του προβληματισμού και της αντίληψης και έχουν κάθε λόγο να συμβάλλουν σε μία τέτοια διαδικασία συσπείρωσης.
Σας καλούμε στην Ιδρυτική μας Συνέλευση για να συζητήσουμε και να αποτυπώσουμε το πλαίσιο αρχών, τα χαρακτηριστικά, το όνομα και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε το επόμενο διάστημα".
Σ.Δ: Από τις 19 Ιανουάριου μέχρι τις 26 Μαΐου, όλα τα άρθρα που αφορούν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 θα εμφανίζονται ΜΟΝΟ στο θέμα μας "Δημοτικές Περιφερειακές εκλογές Μαΐου 2019", που βρίσκεται στην αρχική σελίδα της Σταγόνας, πάνω δεξιά. Υπενθυμίζουμε ότι εντός του θέματος αυτού υπάρχει η δυνατότητα να γράφετε σχόλια, προτάσεις και κριτική πάνω στις εκλογές αυτές, ανεξάρτητα από τα άρθρα που υπάρχουν.