Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 09:55

Code it like a Girl! Δηλαδή;

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

To Code it Like a Girl διοργανώνει εργαστήρια που εξοικειώνουν τις γυναίκες με τον προγραμματισμό, προκειμένου αυτές να αποκτήσουν πολύτιμες τεχνολογικές δεξιότητες για να καινοτομήσουν και να γεφυρώσουν το χάσμα εκπροσώπησής τους στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Ποιες είμαστε

Η ομάδα μας συγκροτείται από άτομα με ποικίλο υπόβαθρο αλλά με κοινό γνώμονα την αγάπη για την τεχνολογία.

Ναι, αλλά ποιες πραγματικά είσαστε;  εδώ  

Γιατί;

Παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι θέσεις εργασίας στις ΤΠΕ αυξάνονται ραγδαία, αλλά δεν υπάρχει καταρτισμένο δυναμικό για να τις καλύψει (στην Ευρώπη υπολογίζονται περίπου 509.000 κενές θέσεις εργασίας το 2015).

Κατά κοινή ομολογία ο ψηφιακός εγγραματισμός αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα. Ειδικότερα όσον αφορά τις γυναίκες, αποτελούν μόλις το 30% των εργαζομένων στις ΤΠΕ στην Ευρώπη και μόνο το 9% των εφαρμογών έχουν δημιουργηθεί από αυτές.

Από την άλλη μεριά οι έρευνες δείχνουν πως η ισχυρή γυναικεία παρουσία στις επιχειρήσεις οδηγεί σε πιο αποτελεσματικές αποφάσεις, αυξημένη δημιουργικότητα και αποδοτικότητα.

 Για ποιες;

 Το Code it Like a Girl απευθύνεται σε κορίτσια και γυναίκες που θέλουν να:

  • Πραγματοποιήσουν προσωπικά projects και να κάνουν τις ιδέες τους πράξη
  • Αποκτήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας
  • Αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό
  • Ενισχύσουν τη λογική και πρακτική τους σκέψη

 Το όραμά μας

Οραματιζόμαστε μία χώρα στην οποία οι γυναίκες, με εμπιστοσύνη στις τεχνολογικές του δεξιότητες, θα καινοτομούν και θα επιστρατεύουν τη δημιουργικότητά τους για να ομορφαίνουν τον κόσμο. Θα απασχολούνται και θα διαπρέπουν στα τεχνολογικά επαγγέλματα, γεφυρώνοντας έτσι και το χάσμα της εκπροσώπησής τους σε σχέση με τους άντρες.

Το Code it Like a Girl στοχεύει να γίνει μία “θερμοκοιτίδα” όπου οι γυναίκες θα αλληλεπιδρούν, θα ανταλλάσσουν ιδέες και θα χρησιμοποιούν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες για δημιουργική επίλυση προβλημάτων. Η πρόκλησή μας είναι να επεκταθούμε σε κάθε ελληνική πόλη και να γίνουμε ο οργανισμός με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις γυναίκες ανά την Ελλάδα.

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες  εδώ  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 10:28

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση