Σάββατο, 06 Ιουλίου 2024 15:37

Οι νικητές των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2024 -Τα εντυπωσιακά έργα που διακρίθηκαν

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

bovari1Βιολέττα Αθανασιάδου. Πριν από 15 χρόνια ο φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa ξεκίνησε την ιδέα των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής και σιγά σιγά τα βραβεία αυτά έγιναν από τα πιο δημοκρατικά και επιδραστικά στον τομέα.

 Καθώς αναλογιζόμαστε τα τελευταία, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 2 Ιουλίου στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, είναι απολύτως σαφές ότι και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Οι 38 φιναλίστ παρουσίασαν ήδη μια σειρά από εξαιρετικές κατασκευές, αποτελώντας απόδειξη της δύναμης της συλλογικής ευφυΐας στην επιμέλεια μιας αρχιτεκτονικής εφευρετικότητας που ανταποκρίνεται στο πνεύμα της εποχής μας.

Η αρχιτέκτονας Νέλλη Μάρδα απένειμε τις διακρίσεις για το «Καλύτερο Πρώτο Έργο Νέου Αρχιτέκτονα», ο καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Τζιρτζιλάκης για την «Καλύτερη Μελέτη», η αρχιτέκτονας Αγνή Κουβελά για την «Καλύτερη Νέα Αρχιτεκτονική σε Υφιστάμενο Κτήριο», και ο αρχιτέκτων Δημήτρης Φιλιππίδης για το «Καλύτερο Πραγματοποιημένο Έργο». 

Δείτε του νικητές των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2024

Πραγματοποιημένο έργο

To βραβείο καλύτερο πραγματοποιημένο έργο δόθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο InDetail Architecture για το ξενοδοχείο «Hidden Ladies Suites».

Η τοποθεσία του έργου είναι χαρακτηριστική της νότιας ακτής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Κρήτης, με τα Λευκά Όρη να δεσπόζουν στον τόπο στα βόρεια και το Λιβυκό Πέλαγος να ανοίγεται διάπλατα σαν άπειρο στα νότια του.

Πατώντας  bovary.gr/design  θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο με τα βραβεία και τις φωτογραφίες τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Ιουλίου 2024 15:53

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση