Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 10:39

Υπογειοποίηση τώρα της γραμμής ΗΣΑΠ Νέο Φάληρο-Πειραιάς

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

treno1ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΠΕΙΡΑΙΑΣ για όλους" Στα χαρτιά παραμένει μέχρι σήμερα η υπογειοποίηση του τμήματος της γραμμής του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Νέο Φάληρο - Πειραιάς, έστω κι αν αποτελεί εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Πρόκειται για ένα έργο υπερώριμο -με έτοιμη μελέτη από το 2010, με έγκριση περιβαλλοντικών όρων και χωρίς απαιτήσεις απαλλοτριώσεων- το οποίο θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει από το 2020 με χρήση αδιάθετων κονδυλίων ΕΣΠΑ (περιόδου 2014-2021) και να είχε δοθεί σε λειτουργία μέσα σε 16 μήνες (εκτός του σταθμού στον Κεράνη που θα απαιτούσε περισσότερο χρόνο).

Το έργο αυτό θα βελτιώσει ριζικά την πόλη μας ως προς τις υποδομές, την ποιότητα του αστικού τοπίου, την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, την απόδοση 10 στρεμμάτων για άλλες ωφέλιμες χρήσεις.

Χωρίς να καταφεύγουμε σε κενές και επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις -με γνωστό το έντονο αποτύπωμα που έχουμε αφήσει στην Περιφέρεια και στην πόλη και με τη γνώση που αποκτήσαμε- μπορούμε να προχωρήσουμε και να επιλύσουμε όχι μόνο την υπογειοποίηση αλλά και άλλα χρονίζοντα ζητήματα.

Εμείς, η παράταξης μας «Πειραιάς για Όλους», με την υποψηφιότητα του Γιώργου Γαβρίλη δεν διεκδικούμε απλά τον Δήμο Πειραιά, διεκδικούμε μια καλύτερη πόλη για όλες και όλους μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 10:45

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση