Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 17:48

Θέατρο που δεν αξίζει να το δεις ούτε «τσάμπα», ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον ΟΕΥ της Δημοτικής Αρχής

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

laikh-sysp-keratsiniΚακοπαιγμένη «θεατρική παράσταση» μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στο γραφείο Δημάρχου. Ο καβγάς που στήθηκε live στην τηλεδιάσκεψη με αφορμή τον νέο αντεργατικό Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας μεταξύ δημοτικής αρχής και του προέδρου των εργαζομένων αναδεικνύει με τον πιο τρανό τρόπο πως καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να υπάρχει τόσο στη δημοτική αρχή, που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σε μέρος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων γιατί έδειξαν και οι δύο με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι δεν νοιάζονται για τα συμφέροντα των δημοτών και των εργαζόμενων στο δήμο.

Αδιάλλακτα η δημοτική αρχή μέχρι τελευταία στιγμή επεδίωξε την πραγματοποίηση του συμβουλίου για να περάσει τις αλλαγές στον ΟΕΥ που υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική της. Αυτό το έκανε παρά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ των εργαζομένων να προτείνουν την αναβολή του συμβουλίου για να καταθέσουν την γνώμη τους για το θέμα, καθώς και την μη συμμετοχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο (δεν υπήρχε απαρτία).

Οι 510 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, η μη στελέχωση των διευθύνσεων και των τμημάτων με το απαραίτητο προσωπικό, η μη κάλυψη των κενών για την καλύτερη λειτουργία των δομών του Δήμου, η δημιουργία του απαράδεκτου τμήματος εσωτερικού ελέγχου (αξιολόγηση), η διχόνοια μεταξύ των εργαζομένων λόγω των εξαιρέσεων που προβλέπει είναι μερικές μόνο αντιδραστικές πλευρές του εν λόγω ΟΕΥ. 

Με δεδομένη την μη απαρτία του Δημοτικού Συμβουλίου δημιουργούνται ερωτηματικά για την στάση τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και του προέδρου του σωματείου. Αυτό που σήμερα διακυβεύεται για το μέλλον των εργαζομένων ξεπερνά και τους δύο.

Για τον εργασιακό μεσαίωνα που ήδη ζούμε και που προετοιμάζεται να γίνει ακόμα χειρότερος,  με το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, που αφορά όλους τους εργαζόμενους, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,  τέτοιες συμπεριφορές είναι «βούτυρο στο ψωμί» όχι μόνο κυβέρνησης-αστικών κομμάτων, αλλά και δημοτικών αρχών και συνδικαλιστικών ηγεσιών, που βάζουν πλάτη για να περάσουν τέτοιας κοπής αντεργατικά μέτρα .

Το συμπέρασμα για τους εργαζόμενους του δήμου πρέπει να είναι ένα. Χρειάζεται διαρκής αγώνας, πάλη και διεκδίκηση για όσα μας έχουν κλέψει με τις πολιτικές τους κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές. Η προοπτική του αγώνα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση ικανοποίησης των αναγκών μας και όχι συμβιβασμός με το μικρότερο κακό. Δεν έχουν ανάγκη από συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν αντιπαλεύουν στην πράξη αυτές τις πολιτικές παίζοντας τα δικά τους παιχνίδια. Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης σε κατεύθυνση ενάντια σ αυτούς που τους μαυρίζουν την ζωή για να μπορέσουν τελικά να αναπνεύσουν. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετη με τον ΟΕΥ που κατέθεσε η δημοτική αρχή αλλά και με όποιον άλλον έρθει που δεν θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων του δήμου και των κατοίκων της πόλης. Η απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής, να μην αναβάλει εκ των προτέρων την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των απαράδεκτων καταστάσεων που διαδραματίστηκαν στο γραφείο δημάρχου επιβεβαιώνουν τα λόγια του λαού που λέει «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα».

Οι πρακτικές αυτές ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικής τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, που συμφωνούν στην ουσία της πολιτικής που μετατρέπει τους ΟΤΑ σε μακρύ χέρι του κράτους και των επιταγών του κεφαλαίου για μισή ζωή των εργαζομένων χωρίς δικαιώματα, χωρίς μόνιμη και σταθερή εργασία, μετατροπή των δήμων σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Ήδη κάποιες από αυτές σαν έτοιμες από καιρό, προσπαθούν να κρύψουν την ουσία του αντιδραστικού-αντιλαϊκού Ο.Ε.Υ. που φέρνει η δημοτική αρχή, πίσω από αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα.

 Υ.Γ. Ας μας συγχωρήσουν τα συμπαθέστατα κατά τα άλλα γαϊδουράκια.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 17:53

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση