Ζαχαρίας Ζούπης

Ζαχαρίας Ζούπης

zupisΤελικά το 2018 αποδεικνύεται μια δύσκολη, πολύ δύσκολη  χρονιά για μένα. Είναι η χρονιά που έχασα πριν λίγες βδομάδες τον αγαπημένο μου πατέρα και αυτό μου έχει κοστίσει πολύ. Είναι η χρονιά ταυτόχρονα , που αποφασίζω μετά από κοντά τριάντα  χρόνια αδιάλειπτης συμμετοχής μου στα δημοτικά δρώμενα «  να κρεμάσω τα παπούτσια μου » .Το αν αυτό θα είναι προσωρινό ή μόνιμο, θα το δείξει η ζωή.Το σίγουρο είναι, ότι δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Μαίου.

nekrotafeio 0Του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Αναγέννηση" Ζαχαρία Ζούπη: Σε λίγες μέρες, θα συζητήσουμε τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019. Σ΄αυτή την προοπτική έχω ζητήσει εγγράφως στοιχεία που αφορούν στην πορεία των Οικονομικών του Δήμου.Έχω ζητήσει για παράδειγμα την πορεία του Αποθεματικού ( του Ταμείου για να το πούμε απλά) του Δήμου από το 2014, που ανέλαβε ο Βρεττάκος Δήμαρχος, μέχρι και σήμερα. Έχω ζητήσει τα στοιχεία για τον αριθμό των Μονίμων και Συμβασιούχων κάθε κατηγορίας που εργάζονται αυτή την στιγμή στον Δήμο και το κόστος μισθοδοσίας τους.

z.z5Mε ρώτησε ένας φίλος « τι έχω και γκρινιάζω» με τις συναυλίες στα Λιπάσματα που κάνει τσάμπα ο Δήμαρχός μας. Αισθάνθηκα έκπληξη και θλίψη.Υπενθυμίζω ότι ο υποφαινόμενος ήταν ο εμπνευστής του στόχου « Να γίνει το Κερατσίνι πολιτιστικός πόλος της ευρύτερης περιοχής». Ότι ως Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης διοργάνωσα δεκάδες μεγάλες συναυλίες σε όλα τα σημεία της πόλης και όχι μόνο σε ένα. Ότι έφτασα τα καλλιτεχνικά τμήματα να έχουν 2.500 παιδιά και ενήλικες. Ότι πραγματοποιούνταν τότε μια σειρά σημαντικοί θεσμοί που άφησαν εποχή( Φεστιβάλ Νεολαίας κ.ά). Ότι είχα συνεχή διάλογο με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους οι οποίοι έπαιρναν ετήσια επιχορήγηση από τον Δήμο και οι εκδηλώσεις τους στηρίζονταν πλουσιοπάροχα. Ότι είχα θεσπίσει ετήσια έκτακτη οικονομική στήριξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των σχολείων. Είναι επομένως λογικό να γκρινιάζω γενικά για τις συναυλίες του Δήμου; Ασφαλώς όχι.

eklogesH ανάγκη ενός νέου Νόμου για την Αυτοδιοίκηση είναι κοινά αποδεκτή και από τους ένθερμους υποστηρικτές του « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Ακόμα και αν κάποιος δεχτεί ότι ήταν μια σημαντική τομή , πέρασαν οκτώ χρόνια εφαρμογής φάνηκαν σημεία που αυταπόδεικτα χρειάζονται αλλαγές. Αναφέρω για παράδειγμα σε ρυθμίσεις που συνέβαλαν σε μια παραπέρα γραφειοκρατικοποίηση και στην ύπαρξη τερατωδών ελέγχων που δυσκολεύουν το έργο μιας Δημοτικής Αρχής. Ας είμαστε ειλικρινείς. Το θεσμικό πλαίσιο λίγο συζητήθηκε τότε.

anaplasi25Πήρα την πρόσκληση για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας της Τετάρτης 14-2, στις 8μ.μ και απ΄ότι είδα ο Δήμαρχος έθεσε ως πρώτο θέμα την " Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ένταξη εγκαταστάσεων στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής Λιπασμάτων " . Είχε δεσμευτεί απέναντί μου, ότι θα φέρει σχετικό θέμα.

Μόνο που η εισαγωγή αυτού του θέματος πια , είναι παραπλανητική , αναδεικνύει βαθιά αντιδημοκρατικότητα και για άλλη μια φορά μετατρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο σε υποβαθμισμένο όργανο που επικυρώνει πρακτικές και αποφάσεις που ήδη άλλοι έχουν αποφασίσει πριν το Συμβούλιο και μάλιστα τις υλοποιούν ! Τι καλείται επομένως να συζητήσει και να αποφασίσει ; Μα να καλύψει τις παρατυπίες και παρανομίες που ήδη υπάρχουν. Να γίνει συνένοχος ...

zoupis1Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »

 

Πριν λίγες μέρες επισκεφτήκαμε τον χώρο της Ανάπλασης των Λιπασμάτων. Ήμουν εγώ , ο π. Βουλευτής Κ.Λάλος και ο Δημοτικός σύμβουλος της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Ν. Βρετάκος. Απογοήτευση ... Μια από τα ίδια... Ο αγωνιστής Δήμαρχός μας ετοιμάζεται να μας εκπλήξει και πάλι με νέα έργα στην περιοχή, έργα που τα αποφάσισε ασφαλώς μόνος και τα υλοποιεί απ΄ότι φαίνεται όχι με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου,

fotakisΔήλωση του Ζαχαρία Ζούπη, δημοτικού συμβούλου , επικεφαλής της παράταξης  « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »

Η παραίτηση του Γιώργου Φωτάκη, στελέχους της Δημοτικής Κίνησης  « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ » που ηγείται ο Δήμαρχος  Χρήστος Βρετάκος και πρώην Αντιδημάρχου και η ευγενική μεν, πλήρης αιχμών δε,  επιστολή παραίτησης που απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο δείχνει ότι η συνοχή που επιδεικνύει η διοίκηση είναι επίπλαστη , εύθραστη, αμφισβητήσιμη κάθε στιγμή.  Η « ενωτική βιτρίνα » είναι κάτι το κατασκευασμένο επικοινωνιακά  και όλα δείχνουν ότι αυτή η παραίτηση αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.

Είναι χαρακτηριστικές ορισμένες αναφορές στην επιστολή του Γιώργου Φωτάκη , τις οποίες και απλά αναφέρω για την ενημέρωση όλων των πολιτών :

 

z.z3Σημαντικές οι ευθύνες της Κυβέρνησης ,αλλά και του Δημάρχου Χρήστου Βρετάκου που για άλλη μια φορά σιωπά.

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ », Δημοτικού Συμβούλου.

 

Μετά το ΙΚΑ και την Εφορία, ήρθε και η ώρα του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιάλης να μεταφερθεί από το Κερατσίνι στην Δραπετσώνα. Η πολυπληθέστερη περιοχή του Δήμου μας, η Αμφιάλη μετά το ΙΚΑ χάνει και το Αστυνομικό Τμήμα και αυτό εντείνει το αίσθημα αναφάλειας στους δημότες αφού είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν. Η Κυβέρνηση φέρει σημαντική ευθύνη για αυτή την επιλογή και τα κριτήρια που επικράτησαν στο σκεπτικό της ακατανόητα . Η διαφορά μεταξύ της απομάκρυνσης του ΙΚΑ από του Α.Τ είναι ότι τότε και το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αντιδράσει έγκαιρα ,αλλά και πολίτες επί μέρες έδωσαν αγώνα για να μείνει.

dimker80Είναι Κυριακή 25-6 βράδυ. Από χθες μια σειρά  blogs ανακοινώνουν ότι την Τετάρτη 28-6 ,στις 6:30 μμ στο Δημαρχείο Δραπετσώνας θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που έκανε η Περιφέρεια για την Ανάπλαση του χώρου των Λιπασμάτων. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή και εδώ και καιρό ζητούσα να οργανωθεί μια τέτοια παρουσίαση. Προσωπικά ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως επικεφαλής παράταξης δεν έχω ενημερωθεί. Το ίδιο και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Το ίδιο και μια σειρά άνθρωποι που έχουν διαδραματίσει διαχρονικά ρόλο στην υπόθεση της Ανάπλασης.Το ίδιο και μια σειρά στελέχη μαζικών φορέων της πόλης. Κοιτάω και ξανακοιτάω τα email μου μήπως έχει σταλεί πρόσκληση. Τίποτα ...

zaxzup1Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

 

Χρειάστηκαν μήνες ζυμώσεων μέσα στην παράταξη του Δημάρχου και συζητήσεων με μισθωτή μεγάλου καταστήματος που μισθώνει ο Δήμος και έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση στο Κ.Ε.Κ του Δήμου, για να αποφασιστεί με μεγάλη κιόλας πλειοψηφία μια προκλητική, προνομιακή, ευνοική ρύθμιση υπέρ του. 

Σελίδα 1 από 2