Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 18:45

Δυο κινήσεις που θα ελαττώσουν την μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση στο λιμάνι του Πειραιά και στα πέριξ

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

limani-pollutionΦαντάζομαι ότι λίγοι Πειραιώτες θα έχουν συνειδητοποιήσει πως η ατμόσφαιρα πάνω από το λιμάνι του Πειραιά και των πέριξ αυτού περιοχών είναι βαρέως μολυσμένη. Και εκτιμώ ότι ακόμα πιο λίγοι θα πιέζουν να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα από τα αρμόδια θεσμικά όργανα ώστε να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Το ότι η ατμόσφαιρα είναι ανθυγιεινή, οι μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στα πλοία. Κι αυτό γιατί τα πετρέλαια που χρησιμοποιούν περιέχουν πολύ θείο. Αυτό που επίσης συντείνει στο να γίνεται η ατμόσφαιρα ακόμα πιο εφιαλτική, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που πληθαίνουν τα δρομολόγια, είναι πως τα πλοία αυτά για όσο χρόνο είναι αραγμένα στο λιμάνι, έχουν τις μηχανές τους αναμμένες στο ρελαντί. 

Υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπιστεί το κακό;

Υπάρχουν και έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται. 

Ο 1ος έχει να κάνει με το ποσοστό του θείου στα καύσιμα να είναι μειωμένος στο 0.5% από 3,5% που είναι σήμερα. Αυτή η επιλογή είναι μία απόφαση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙMO) και θα πρέπει αυτός ο νέος κανονισμός να τεθεί σε ισχύ από 1.1.20. 

Για τα πλοία υπάρχουν τρεις επιλογές προκειμένου να συμμορφωθούν με αυτό τον κανονισμό:

Α) να αρχίσουν να καίνε τα ακριβά καύσιμα VLSFO με χαμηλό ποσοστό θείου 0,5%

Β) να εγκαταστήσουν σύστημα καθαρισμού καυσαερίων (scrubber) με το οποίο θα μπορούν να καίνε τα σημερινά φτηνότερα καύσιμα HSFO με 3,5% ποσοστό θείου

Γ)  να κάνουν μεγάλης έκτασης και ακριβές τροποποιήσεις /μετατροπές στις μηχανές των πλοίων και να αρχίσουν να καίνε υγροποιημένο φυσικό αέριο Liquid Natural Gas (LNG).

Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες  arxipelagos.gr  

Υποτίθεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της ΙΜΟ θα πρέπει οι αλλαγές στα καύσιμα να ξεκινήσουν να εφραμόζονται από 1.1.20. Δεν έχουμε υπόψη μας αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο. Έχουμε δει όμως, λίγα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά που έχουν εγκαταστήσει το σύστημα καθαρισμού scrubber. Λογικά το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής θα πρέπει να είναι ο αρμόδιος φορέας ελέγχου και πιστοποίησης ότι κάτι τέτοιο γίνεται. Και ότι θα πληροφορεί το κοινό για τα αποτελέσματα της σημαντικής αυτής αλλαγής. Επίσης,  οι δημοτικές αρχές Πειραιά, Κερατσινίου Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας δε θα πρέπει να ζητήσουν να ενημερώνονται από το υπουργείο για τους σχετικούς ελέγχους του; Αναμένουμε.    

Οι πλοιοκτήτες τώρα που θα προχωρήσουν στην χρήση των νέων καυσίμων, που επί του παρόντος είναι πιο ακριβά από αυτά που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα, σκέφτονται να αυξήσουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μεχρι 10% το αμέσως επόμενο διάστημα για να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στο κοστολόγιό τους. Περισσότερες πληροφορίες  efsyn.gr  .

Η 2η επιλογή για να μειωθεί η μόλυνση στο λιμάνι του Πειραιά και στις γύρω περιοχές, αλλά και σε κάθε λιμάνι, είναι να χρησιμοποιούν τα πλοία για όσο είναι αραγμένα ηλεκτρική ενέργεια, αντί να δουλεύουν τις μηχανές τους με πετρέλαια. Γι'αυτό η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε σχεδιάζει υποσταθμό για την ηλεκτροδότηση σε πρώτη φάση των επιβατηγών/οχηματαγωγών πλοίων και στη συνέχεια των κρουαζιέροπλοιων. Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί κεντρικός υποσταθμός ( στην περιοχή του ανενεργού σταθμού στον Άη Γιώργη;)  και δίκτυα και από κει και πέρα το κάθε πλοίο θα πρέπει να έχει κατάλληλες εγκαταστάσεις για να συνδέεται με την παροχή. Αυστηρό χρονοδιάγραμμα δεν έχει ανακοινώσει ο ΟΛΠ.  Για περισσότερες πληροφορίες  newmoney.gr

tovima.gr/2018  πληροφορίες για την ρύπανση στο λιμάνι του Πειραιά, όπως αυτή συζητήθηκε σε ημερίδα που διοργανώθηκε στον ΟΛΠ από το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάλυσης (ΕΚΕΤΑ) στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Poseidon Med ΙΙ».

Και επ'ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι η αντιπεριφέρεια Πειραιά επί Γαβρίλη είχε βάλει μπρος μια συμφωνία με τον Δημόκριτο για να καταμετρηθούν σε ετήσια βάση οι ρύποι στο λιμάνι του Πειραιά και στην περιοχή Δραπετσώνας Κερατσινίου. Εμείς διαβάσαμε την πρώτη ανακοίνωση του Δημόκριτου τον Αύγουστο του '19. Το ένα βασικό που καταλάβαμε είναι πως καταγράφηκε αυξημένη ποσότητα του επικίνδυνου αέριου ρύπου βενζόλιου στην περιοχή Δραπετσώνας Κερατσινίου και από την έρευνα εμείς συμπεράναμε δια της άτοπον απαγωγής πως υπεύθυνη για τον ρύπο αυτόν είναι η ΟΙΛ ΟΥΑΝ. Το θέμα είναι πως τις επόμενες δύο τριμηνιαίες έρευνες δεν τις έχουμε δει. Μήπως η δημ.αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας θα πρέπει να τις ζητήσει από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά και από τον Δημόκριτο και να ενημερώσει και μας; 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 07:41
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση