Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 05:02

Filothei Varsami: 1. Το καλό είναι ότι ξέρω ανθρώπους που πήγαν με τις αγνότερες των προθέσεων στο συλλαλητήριο και ένιωσαν απογοήτευση και ματαίωση

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

makedonia4Δεν τους εξέφρασαν οι άναρθρες κραυγές των ομιλητών (πάμε να κλείσουμε το μακεδονικό και αυτοί κοντεύουν να ανοίξουν και αλβανικό), *πάγωσαν* από τις γραφικότητες και τις ασυναρτησίες που ακούστηκαν και, μολονότι ένθεοι, θεώρησαν άστοχη την ιερωμένη υστερία από άμβωνος. Ωστόσο: ακόμα και επικίνδυνες, οι γραφικότητες δεν διαλύονται με τόνους χημικών, όπως αναφέρουν ότι συνέβη οι ελάχιστοι σοβαροί δημοσιογράφοι που αντικειμενικά κατέγραψαν τη δράση των ματ στο σύνταγμα. Όσοι δε φυτρώσαμε στη χώρα χθες ξέρουμε πώς λειτουργούν τα ματ διαχρονικά και θεωρούμε έγκλημα την κατάχρηση χημικών γενικότερα και, κατά μείζονα λόγο, σε ένα συλλαλητήριο με τεράστιο όγκο ηλικιωμένων. Η κριτική που ασκείται στον τσιπρα (ο οποίος έλεγε οτι θα καταργήσει τα ματ) ειναι εν προκειμενω απολύτως ορθή.

2. Το κακό είναι οτι η αξιωματική και η ελάσσων αντιπολίτευση που παραστάθηκε στο συλλαλητήριο αυτοπροσώπως ή δια των συζύγων, θεωρεί ότι την εκπροσωπούν πχ οι στριγκλιές της αδελφής του μακαρίτη κατσίφα και με πληθώρα σέλφις φρόντισε να μας ενημερωσει ότι, σε ένα συλλαλητήριο που κινήθηκε πιο εθνικιστικά και γραφικά παρα ποτε, διατίθεται χώρος φιλοξενίας και για τα απομεινάρια των πάλαι ποτε αστικών και αξιοσέβαστων ιστορικών κομμάτων της χώρας. Η αληθεια είναι οτι, αν δε βλέπαμε τις φωτογραφίες, δεν θα το πιστεύμε.

3. Στο μεγάλο, αλλά μικρότερο παρά ποτέ συλλαλητήριο (συγκριτικά με τα άλλα δυο) οι μάσκες έπεσαν για τα καλά: Οι επικριτές της πάνω και κάτω πλατείας των οικονομικά αγανακτισμένων, αραδιάστηκαν προχθές δίπλα στους εθνικά αγανακτισμενους χρυσαυγίτες και ανελιτες, στην ίδια πλατεία, και στάθηκαν κλαρίνο στις ιαχες ημίτρελων (στην καλύτερη περίπτωση) για κατάληψη του κοινοβουλίου. Συγχαρητήρια για την αυτόβουλη αποστέρηση των συγκριτικών σας πλεονεκτημάτων. Και εις κατώτερα.

4. Παρατηρώντας τα δυο κόμματα που έχουν πληγεί περισσότερο απο την ιστορία με τις πρεσπες (κιναλ και ποτάμι) καταλήγω οτι έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα ιδωμενα αντίστροφα: το κιναλ έχει κεντροδεξιό (το *κέντρο*- κατά τεράστια παραχώρηση χάριν της συζήτησης) κεφαλι και κεντροαριστερό σώμα. Το ποτάμι κεντροαριστερό κεφάλι και κεντροδεξιό σώμα. Αυτονοήτως, όταν αλλού κοιτάει το κεφάλι και αλλού πάει το σώμα, η διαταραχή δε μένει στα παρασκήνια αλλα βγαίνει στον κόσμο. Στο κιναλ που δεν ειναι πρωσοποκεντρικό, πρόβλημα είναι η φώφη που πορεύεται αυταρχικά (εξ ου και κοντεύει να πορεύεται μόνη της) και στο ποτάμι, που είναι προσωποκεντρικό, πρόβλημα ειναι ότι πολλοί απο τους βουλευτές του έχουν σε άλλο κόμμα το animus και σε άλλο το corpus τους. Οι πρεσπες προκαλούν και στα δύο αυτα κόμματα κρίση που υπερτονίζει τις δυσλειτουργίες τους, αλλά ως γνωστόν η κρίση για τους τολμηρούς ειναι ευκαιρία. Το αλλάζουμε ή βουλιάζουμε ισχύει και για τα δυο. Ελπίζω να αλλάξουν -επι τα βελτίω- γιατι πιστεύω ότι τα μικρά κόμματα πρέπει να υπάρχουν έστω ως comfort zone του συστήματος και ως εναλλακτική επιλογή όσων δεν θέλουν να ψηφίσουν δικομματισμό με μανταλάκι στη μύτη. Η πόλωση με τη μεταφορά της εκλογικής μάχης μεταξύ δύο κατα βάση διεκδικητών της εξουσίας φέρνει όξυνση και αναμπουμπούλα· και στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.

5. Σε αυτές τις πυκνές πολιτικά μέρες η ιστορία με τον φουκαρά μακεδονομάχο που κάλπαζε στην εμπροσθοφυλακή της σκάλας του κοινοβουλίου φρουμάζοντας σα γνήσιος απόγονος του βουκεφάλα και στη συνέχεια τα διάφορα χαλκεία (απο δημοσιογράφους και πολιτικούς μέχρι προβεβλημένα ex στελέχη της ευπ) τον έβγαλαν εγκάθετο αφρικανό προβοκάτορα, βαλτό από το *καθεστώς* για να δυσφημίσει το συλλαλητήριο, μας χάρισε το γέλιο που όλοι χρειαζόμασταν. Εκεί που περίμενε ο χριστιανός να γραφτούν ακάθιστοι ύμνοι για τη λεβεντιά και την παλικαροσύνη του, βρέθηκε να τον κατηγορούν οι δικοί του για πληρωμένο αλλοδαπό πεμπτοφαλαγγίτη και έσκασε ο άνθρωπος. Πριν καν παρέλθει το αυτόφωρο βγήκε μπαφιασμένος στη σελίδα του στο facebook και ανακοίνωσε την ταυτότητά του, την εκ νάουσας ελληνική καταγωγή του και τα κατα φαντασία πεντιγκρί του που τον βγάζουν απόγονο του μεγ αλέξανδρου σε ευθεία γραμμή. Απο κάτω στα σχόλια έγινε του συλλαλητηρίου: αλλοι του λέγανε αλήτη μας κατέστρεψες *500.000* ανθρώπους μας πήρες στο λαιμό σου. Αλλοι τον αποθέωναν. Αλλοι δεν την έφαγαν την ιστορία και έγραφαν πληρωμένε ψεύτη δεν είσαι εσυ ο αφρικανός, άλλος ηταν, δείξε μας τα μαλλιά σου να πιστέψουμε. Άλλοι αμφισβητούσαν την ελληνική καταγωγή του με βάση το χρωματολόγιο του χυτήρογλου. Αλλοι ανταπαντούσαν στους άπιστους θωμάδες σκανδαλισμενοι οτι και ο καραισκάκης ηταν σκούρος. Κάποιοι στήσαν κουβέντα αν ήταν εύκολο ή όχι να καταλάβουν το κοινοβούλιο αλλά διαφώνησαν στη σημαντική λεπτομέρεια αν ήταν άδειο ή γεμάτο. Ενας άλλος του έλεγε τι ήθελες και το πες οτι ησουν εσυ, τώρα μας έκαψες. Κάποιο ανίψι του σχολιάζει παντού ενθουσιασμένο μπράβο θείο. Το αγαπημένο μου προφίλ εκεί μέσα, η *βοσκοπούλα τάδε*, του ζήτησε συγγνωμη γιατι και αυτη τον κατακεραύνωσε νομίζοντας ότι ειναι αφρικανός και στη συνέχεια σχολίασε θυμόσοφα οτι για τα δεινά της ελλάδας φταίνε όσοι ψηφίζουν τους αστεφάνωτους που έχουν αβάπτιστα παιδια. Το δεύτερο αγαπημένο μου προφίλ εκεί μέσα της απαντούσε «δίκιο έχετε κυρία βοσκοπούλα μου, καλα τα λέτε καλή μου βοσκοπούλα». Φυσικά, οι πολιτικοί και δημοσιογράφοι που ακόμα μια φορά ξεφτιλίστηκαν διακινώντας fake news για τον *αφρικανό προβοκάτορα* δεν επανόρθωσαν ποτε την αλητεία τους. Άλλωστε απο τη λάσπη πάντα κάτι μένει. «Θα ξεχαστεί και αυτό». Όπως τόσα όλα.

6. Για αυτό το πανηγύρι του παράλογου, που ξεδιπλώνεται εναργέστατα από τις συμπλοκές στο σύνταγμα μέχρι τις συμπλοκές στο προφίλ του ξεροψημενου ex undercover μακεδονομάχου, σοβαρα κόμματα έχασαν την πολιτικη τους αξιοπρέπεια και σφάζονται λυσσαλέα στων παρατράγουδων την ποδιά, φουσκώνοντας τα μυαλά απλών και αγνών ανθρώπων με μειοδοσίες και ξεπουλήματα. Όλοι ξέρουμε οτι νδ και κιναλ ειναι στον πυρήνα τους φύσει υπέρ της συμφωνίας. Με πράξεις και με παραλείψεις τους δούλεψαν εδω και χρόνια για μια τέτοια συμφωνία την οποία τώρα αρνούνται συλλήβδην από μικροπολιτική σκοπιμότητα και μόνο (χωρίς αυτο να σημαίνει οτι αν ηταν ο συριζα αντιπολίτευση δεν θα έκανε πιθανώς τα ίδια). Ο μακεδονομάχος άδωνης θρηνεί για τις πρέσπες αλλά στο σάιτ της σελίδας του (ελληνική αγωγή) έχει ως επιλογη αποστολης των βιβλίων του τη *macedonia* όπως και η διαδηλώτρια μαρέβα έχει στο σάιτ της τη *macedonia* ως τόπο αποστολης των ρούχων της. Ούτε fyrom ούτε ΠΓΔΜ ούτε σκόπια: macedonia σκέτο και ξερό. Οι εφευρημενες διαφωνίες των δυο κομμάτων της αντιπολίτευσης (αναφέρομαι σε αυτα γιατι τα υπόλοιπα δεν τηρούν υποκριτική στάση κατα τη γνώμη μου) έχουν ως βάση τους κατα βάθος το επιχείρημα «δεν θα ψηφίσουμε τις συμφωνίες των αστεφάνωτων που δε βαφτίζουν τα παιδια τους». Για αυτο χτυπιούνται, για αυτο πλακώνονται, για αυτο οξύνουν την κατάσταση (σε επίπεδο ηγεσιας· στη βάση υπάρχουν και πραγματικοί ιδεολόγοι κατα της συμφωνιας που προς τιμή τους θα αντιτίθεντο οποιο κόμμα και να την έφερνε προς ψήφιση). Για αυτο χρυσαυγιτίζουν, για αυτο ενδύονται τον λαϊκισμό που κάποτε με βδελυγμία αποστρέφονταν, για αυτο διακινούν fake news από αυτά που κάποτε με διαπρύσιους λόγους κατακεραύνωναν. Για αυτό, από την αλλη, οι πρωην πρωθυπουργοί κυβερνήσεων νδ και πασοκ (νταξ κιναλ) δε βγήκαν ως τώρα να μιλήσουν, αν και πιέζονται κατάφωρα (και απο τις δυο κατευθύνσεις) και σκέφτονται στο παρα πέντε να το κάνουν με το πολιτικό πιστόλι στον κρόταφο. Στην πραγματικότητα, όλος ο δήθεν κοπετός της μείζονος αντιπολίτευσης (νδ) και της ουράς της (κιναλ) στη λογική *της βοσκοπούλας* βασίζεται και για την ψήφο *της βοσκοπούλας* γίνεται. Δηλαδή, εν έτη 2019, που ο ανθρωπος σπέρνει βαμβάκι στο φεγγάρι, η αμερική τα βρίσκει με τη β κορέα και η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται με φόρα να αλλάξει όλα όσα ξέραμε για την ανθρωπότητα, στην ελλάδα.

7. Voskopoula Rules.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 11:17
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση