Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 16:42

Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για να σταματήσει η βυθοκόρηση στο λιμάνι του Πειραιά που με τον τρόπο που γίνεται από τον ΟΛΠ είναι επικίνδυνη + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

maunaΣ.Δ Ο προφανής κανόνας: Οι μεγάλες και δυνατές και πλούσιες επιχειρήσεις, όπως και οι κρατικοί, αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί οργανισμοί, πολλές πολλές δεκαετίες τώρα, προκαλούν στο περιβάλλον μεγαλύτερο κακό απ'ότι οι μεσαίες και οι μικρές και ενοείται από χέρι, μεγαλύτερο απ'αυτό που προκαλούν άτομα και ομάδες.

Η προστασία του περιβάλλοντος στην εποχή μας αποκτά μεγαλύτερη από ότι παλιά σημασία, τότε που όλα τα κράτη και οι πολίτες τους δεν πρόσεχαν για να έχουνε οι επόμενες γενιές και έτσι τώρα η μόλυνση έχει ξεπεράσει κάθε όριο και συμβάλλει με ένταση στην κλιματική κρίση.

Το αυτονόητο: Όσο πιο αυστηροί είναι οι νόμοι και πιο αδέκαστη και αμερόληπτη η δικαιοσύνη τόσο πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι η προστασία του περιβάλλοντος σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Παίζει επίσης ρόλο η οικολογική συνείδηση που προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι οικογένειες, η εκπαίδευση, τα ΜΜΕ και διάφορες οργανώσεις και κινήματα. Ας έχουμε επίσης υπόψη μας ότι η μόλυνση, πέρα από την καταστροφή που προκαλεί στη φύση, προκαλεί βλάβες, συχνά ανεπανόρθωτες, και στην υγεία των ανθρώπων.

Αν ως άτομα και ως κοινωνίες δεν κάνουμε ότι μπορούμε για να βάλουμε ένα τέλος σ'αυτόν τον εφιάλτη που πυροδοτείται από την απληστία για κέρδη, τότε θα το πληρώνουν ακριβά όλο και περισσότεροι άνθρωποι και περισσότερο αυτοί που ανήκουν στα ευάλωτα στρώματα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι την κακοήθη μόλυνση παντού σ' αυτόν τον πλανήτη την πήγε στα ύψη η βιομηχανική επανάσταση, που αναμφισβήτητα είχε και πολλά καλά αποτελέσματα για τον κόσμο. Κι ότι φυσικά, αν δεν είχαν εταιρείες και κράτη το κέρδος πάνω απ'όλα, θα μπορούσε αυτή η μόλυνση να ήταν πολύ περιορισμένη. 

 Η Cosco των Κινέζων ημικομουνιστών είναι μία απ'αυτές τις μεγάλες εταιρίες που δεν καταλαβαίνει Χριστό ως προς την τήρηση της προστασίας του περιβάλλοντος και την τήρηση των σχετικών νόμων. Έχουμε επίσης αντιληφθεί πως η  κυβέρνηση δεν κάνει ότι μπορεί για να της βάζει φρένο για τις όπως φαίνεται παρανομίες του, μην επιβάλλοντας πρόστιμα, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι μολύνεται η θάλασσα από τις δράσεις της και από εκεί αυτή η επικίνδυνη μόλυνση περνάει και στους ανθρώπους. Τώρα τι ψάρια θα πιάσει αυτή η μήνυση, ο θεός και η όποια ψυχή τους. 

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης  «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες»

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, με αίτημα να σταματήσουν οι εργασίες βυθοκόρησης στο λιμάνι του Πειραιά, προχώρησε η παράταξη «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες» και πολίτες της πόλης.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά και με αυτή ζητάμε να δοθεί άμεσα εντολή να σταματήσουν οι εργασίες βυθοκόρησης μέχρι να διευκρινιστεί η νομιμότητα των εκτελούμενων εργασιών.

Επισημαίναμε, ιδιαίτερα, ότι λόγω των κινδύνων που υπάρχουν για το θαλάσσιο περιβάλλον από τα εν λόγω απόβλητα το Συμβούλιο Επικρατείας έχει εκδώσει δύο φορές αποφάσεις απαγόρευσης απόρριψης των τοξικών αποβλήτων στην θάλασσα.

 Οι επαναλαμβανόμενες παράνομες ενέργειες, με πλήρη αδιαφορία για περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, από την πλευρά της Cosco δεν πρόκειται να μένουν αναπάντητες. Τους καλούμε να καταθέσουν κάθε έγγραφο που αφορά τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων.

Η μηνυτήρια αναφορά υπογράφεται από τους Γιώργο Γαβρίλη, δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρη Γκερλέ, αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Χρήστο Φωτιάδη, δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, Θεανώ Δρίτσα και Γιάννη Βράκα, κοινοτικοί σύμβουλοι. Πληρεξούσιοι δικηγόροι είναι οι Γ. Καρδαράς και Α. Γιαννούλου.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 19:51
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση