Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 17:23

9 Ιουλίου 2013. Δέκα χρόνια!

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Yorgos Kyriakopoulos, από το fb. Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

kyriakopoulos

Καμμιά φορά στην μεγάλη Τέχνη είναι εκείνη η λεπτομέρεια που διηγείται όλη την ιστορία. Όλο το πάθος, την δύναμη, την λύσσα. Είναι εκείνη η λεπτομέρεια που σε κάνει να συμμετέχεις στο δρώμενο με κομμένη την ανάσα. Είναι αυτή που έχει φυσήξει την ζωή στην πέτρα. Κι ενώ μπορεί να είναι ένα βλέμμα, μία στάση, μία κίνηση στιγμιαία, είναι ταυτοχρόνως και αυτή που δίνει όλη την αιωνιότητα στο έργο. Κι αυτή που του εξασφαλίζει την οικουμενική κατανόησή του. 

Βερολίνο, Μουσείο Περγάμου, 08.07.13

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά. Και ναι, εντάξει, μου άρεσε αυτή η φωτογραφία και η ανάρτηση. Αλλά κυρίως κοίταξα τα like και τις κοινοποιήσεις. Πόσοι φίλοι είναι τόσο παλιοί και παραμένουν, με πόσους χωρίστηκαν οι δρόμοι μας (σε πολλές περιπτώσεις ποιός ξέρει γιατί;), πόσο πολύ ή λίγο αλλάξαμε στο πώς επικοινωνούμε σε ένα κοινωνικό δίκτυο, τι έχουμε να πούμε και πώς το λέμε κλπ κλπ.

Η κοινωνιολογία και η ιστορία του διαδικτυακού μας περιβάλλοντος είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσα.  Κυρίως γι αυτά που λέει γιά εμάς : αν εξελισσόμαστε, αν αλλάζουμε, αν προοδεύουμε ή παρακμάζουμε, αν μετριόμαστε (μόνο) με τα μάτια των άλλων ή αντίθετα αν παραμένουμε κοινωνικά κλειστοί και σχετικά απροσάρμοστοι (είτε αυτό είναι καλό είτε κακό). Πολύ συμπαθώ το παρόν μέσο γιά αυτή την ευκαιρία που μου δίνει κάθε πρωί να μετρηθώ με έναν παλιό Γιώργο και τον "κόσμο" του.

Διαβάστηκε 357 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 17:33
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση