Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 04:59

Αν είναι αληθή αυτά που λέει ο κ.Καμίνης για την Αθήνα, μακάρι να μπορούσε να τα πει κι ο κ.Τζανής για μας.

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όπως σε όλα τα πράγματα έτσι και στην πολιτική, οι αποδόσεις δεν είναι όλες ίδιες. Αλλού πάνε πολύ καλά κι αλλού πάτος, με όλες τις ενδιάμεσες αποδόσεις να δίνουν το παρόν. Τι σημαίνει όμως πάνε καλά; Για ποιούς και πως αποδεικνύεται αυτό;

 

 

Συνήθως στα πολιτικά πράγματα την κριτική του τι έγινε, πως και πόσο κόστισε, αλλά και του τι θα μπορούσε να γίνει, την κάνουν τα κόμματα και τα ΜΜΕ. Οι πολλοί άνθρωποι σχηματίζουν γνώμη τόσο από την εμπειρία τους όσο και από το τι λένε οι πηγές που εμπιστεύονται πιο πολύ. Για μερικά σημαντικά θέματα, όπως λόγου χάρη για το ετήσιο πλεόνασμα ή τα οικονομικά των Τραπεζών, καλό θα ήταν να υπήρχαν ανεξάρτητες αρχές που θα είχαν την τόλμη να μας ενημέρωναν υπεύθυνα για το αντικείμενο που θα είχαν αναλάβει υπευθύνη τους.  Είναι πρόβλημα εδώ στην χώρα μας, όπου είναι δυνατόν να εμπιστευτείς π.χ τη Στατιστική Υπηρεσία;

Με το δήμο Αθηναίων έχουμε την εντύπωση πως γίνονται προσπάθειες για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες του, τα οικονομικά του, οι λειτουργίες του, τα έργα που κάνει. Αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω. Μια υποκειμενική γνώμη είναι που σχηματίστηκε από την εικόνα της Αθήνας που έχω ως επισκέπτης, από αυτά που μου λένε κάποιοι γνωστοί μου που κατοικούν ή εργάζονται στην Αθήνα, από τις πληροφορίες που ακούω και διαβάζω. Σχεδόν όλες αυτές οι πηγές συγκλίνουν στο γεγονός πως αργά αλλά σταθερά αλλάζει προς το καλύτερο ο δήμος Αθηναίων. Προφανώς, αν όντως έτσι είναι τα πράγματα, η αλλαγή αυτή χρεώνεται στη Δημ.Αρχή του κ. Καμίνη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έγραψε ένα άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών που βασικά βλογάει τα γένια του. Αλλά καταθέτει στοιχεία και αριθμούς και αναλαμβάνει να επιχειρηματολογίσει υπερασπιζόμενος την αντίληψή του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μακάρι να ισχύουν αυτά που υποστηρίζει και μακάρι τα ίδια και καλύτερα να συμβαίνουν και σε άλλους δήμους της χώρας μας.

Στον δήμο όμως Κερατσινίου Δραπετσώνας αυτά που γίνονται μοιάζουν με εξοργιστικά ανέκδοτα. Η υποκειμενική μου γνώμη είναι πως για να γίνουν χειρότερα τα πράγματα, θα πρέπει κάποιος άλλος δημοτικός άρχοντας να το προσπαθήσει πάρα πολύ. Όλες οι ενέργειες της Δημ.Αρχής του κ.Τζανή θυμίζουν καφενείο. Και το καφενείο μια χαρά είναι για αυτό που φτιάχτηκε και που έχει να κάνει βασικά με την αποφόρτιση και την ευχαρίστηση λόγω της παρέας και του παιχνιδιού. Όμως αν έτσι λειτουργεί ένας δημόσιος οργανισμός αυτό οδηγεί στην αποδιοργάνωση των πάντων. Τις συνέπειες τις πληρώνουν οι δημότες. Στερούνται υπηρεσιών και έργων που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

Πατώντας εδώ   θα σας παρουσιαστεί το άρθρο του κ.Καμίνη. Και ιδέες δίνει και σκέψεις είναι δυνατόν να προκαλέσει, αλλά και κριτική.   

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 18:50
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση