Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 16:30

Η νέμεση να αποτρέψει την εκδίκηση , του Χρήστου Γιανναρά

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από το 2010, που αποφάσισε η κυβέρνηση Παπανδρέου να μας βάλει στο 1ο μνημόνιο και να μας κατσικώσει την τρόικα, μέχρι σήμερα, έχουμε πάρει δάνειο γύρω στα 200δις. ευρώ. Κανονικά, με τόσα χρήματα, δεν θα έπρεπε να υπήρχε ένας οργασμός στην αγορά και να γίνεται ένας χαμός με τις δημόσιες επενδύσεις;

 

 Όμως όχι μόνο δεν κουνιέται φύλλο, αλλά για 5η συνεχόμενη χρονιά έχουμε ύφεση και οι άνεργοι πλησιάζουν πια το 1.5 εκατομμύριο. Που πήγαν λοιπόν, αυτά τα λεφτά; Πολλοί μπορεί να το γνωρίζουν με το νι και με το σίγμα και να το κρατάνε μυστικό για τον εαυτό τους. Για όσους πάντως δεν το έχουν αντιληφθεί κι ενδιαφέρονται να πάρουν μια μυρωδιά, ο κ. Χρήστος Γιανναράς με ένα άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή στις 12 Αυγούστου του 2013,  μας εξηγεί που πήγαν αυτά τα λεφτά και τι πιστεύει πως πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα.

Εκτός από επιφυλλιδογράφος στην Καθημερινή, όπου με τα άρθρα του σχολιάζει την τρέχουσα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, προκαλώντας πολλές φορές έντονες αντιπαραθέσεις, ο κ. Γιανναράς δίδαξε και σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Ελλάδας. Από το 1971 άρχισε να γράφει και βιβλία και σήμερα οι τίτλοι του ξεπερνούν τους πενήντα. Πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το βιβλίο του " Η κρίση δεν είναι οικονομική, είναι πολιτική" που είναι μία συλλογή άρθρων του της τελευταίας περιόδου.

Νέμεση σημαίνει, η δίκαια ανταπόδοση και διανομή, η δικαιολογημένη αγανάκτηση. Ως νέμεσις εμφανίζεται στην Οδύσσεια. Ενώ η αιδώς ( ντροπή ) αναφέρεται στο πρόσωπο που την αισθάνεται, η νέμεσις δήλωνε τον φορέα που την ασκούσε και στη συνέχεια δήλωνε την ανάληψη πρωτοβουλίας ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη θεσμικά, ενώ η εκδίκηση κλίνει πιο πολύ στην αυτοδικία.  Η ΝΕΜΕΣΗ στην μυθολογία ήταν μία αρχαιότατη θεότητα που προσωποποιούσε, μαζί με τη Θέμιδα και την Ειμαρμένη, την έννοια της δικαιοσύνης που αποκαθιστούσε την τάξη, τιμωρώντας την υπεροψία και την αλλαζονία. Σήμαινε κάτι σαν αυτό που λέμε σήμερα, θεία δίκη.

Πατώντας εδώ θα σας εμφανιστεί το άρθρο. Καλή ανάγνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 10:41
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση