Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 15:24

Ναυπηγεία: Από την καταστροφική ιδιωτικοποίηση στην βαθύτερη εξάρτηση, του Γιώργου Γαβρίλη στο fb

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
naupigeiaΑν ο έλεγχος των μεγάλων εμπορικών λιμανιών έχει αποτελέσει κρίσιμο κρίκο αφενός στη διείσδυση της Κίνας στην Ευρώπη και αφετέρου στον ανταγωνισμό της με τις ΗΠΑ ένας άλλος τομέας ανταγωνισμού είναι γύρω από τα Ναυπηγεία. Στην περίπτωση του λιμανιού του Πειραιά φάνηκε από νωρίς η COSCO να θέλει να δημιουργήσει υποδομές (άδεια Ναυπηγείων που απέρριψε η Περιφέρεια το 2018) και να εμπλακεί στον τομέα της Ναυπηγοεπισκευής.
Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε εκατοντάδες επαγγελματίες εκτός Ζώνης και έναν μικρότερο αριθμό σε υπεργολάβους της COSCO.
 Την ίδια στιγμή οι Αμερικάνοι φαίνεται να στρέφουν το βλέμμα τους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και θα δούμε για Σκαραμαγκά. Ειδικά τα τελευταία φαίνεται να διαθέτουν εξαιρετική προίκα από το Ελληνικό Δημόσιο, τη ναυπήγηση διαφόρων τύπων πολεμικών πλοίων για τα επόμενα χρόνια. Περιττό να υπενθυμίσουμε ότι μιλάμε για πάνω από 4 δις € χωρίς να υπολογίζουμε όπλα, αναλώσιμα, ανταλλακτικά, αναβαθμίσεις).
Στο πλαίσιο αυτό τα Ναυπηγεία είναι βασική παράμετρος, όχι μόνο ότι θα επαναλειτουργήσουν με βέβαιες εξασφαλισμένες και χρυσοπληρωμένες παραγγελίες αλλά το χειρότερο θα σηματοδοτήσουν την αναβαθμισμένη παρουσία του αγοραστή (ΗΠΑ) στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας μια ακόμα ψηφίδα στην εξωτερική πολιτική που γίνεται όλο και πιο εξαρτώμενη όλο και πιο προβλέψιμη.
Οι συναντήσεις του Υπουργού Ανάπτυξης με διάφορους αξιωματούχους και Πρέσβεις, οι εξαγγελίες προθέσεων δεν είναι μόνο στο πλαίσιο των συνηθισμένων πανηγυρισμών «ήρθε η ανάπτυξη». Δείχνουν ότι η Κυβέρνηση κατανοεί την πώληση των Ναυπηγείων στην ιδιωτική εταιρεία ΟΝΕΧ συμφερόντων του Αμερικανικού Πενταγώνου ως μέσο εξασφάλισης «προστασίας» (Διπλωματία των εξοπλισμών) και ακόμα χειρότερα εξασφαλίζει στις ΗΠΑ ένα καλό χαρτί στους οξυμένους ανταγωνισμούς στην Μεσόγειο.
Μπορεί μια τέτοια εξέλιξη πέρα των άλλων να φέρει κάτι καλό στους εργαζόμενους στο κλάδο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας; Αυτό πολύ απέχει από όσους φαντάζονται και προβάλλουν εικόνες ανάπτυξης των επενδύσεων γιατί γρήγορα θα απογοητευτούν, όπως σιγά –σιγά απογοητεύονται όσοι πίστευαν ότι η COSCO θα ρίξει « γουαν» που θα πλημμυρίσει την πόλη.
Τελικά φαίνεται ότι τίποτα δεν διδαχτήκαμε στα 10 χρόνια οικονομικής κρίσης και των ημερών της πανδημίας ότι έχουμε μια οικονομία αδύναμη, εύθραυστη και ευάλωτη, και αυτό απαιτεί άμεσο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με την Ναυπηγική Βιομηχανία να αποτελεί τον κλάδο που θα μπορούσε να προσφέρει υψηλή προστιθέμενη αξία προς πολλές κατευθύνσεις ενσωματώνοντας τις επιστημονικές εξελίξεις και την καινοτομία, αντί αυτού του σχεδίου επιλέγουμε να τα μετατρέψουμε σε όχημα εξωτερικής πολιτικής που μας καθιστά πιο δεδομένους και προβλέψιμους.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 15:35
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση