Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 17:15

Η εκδίκηση της γυφτιάς

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

mglΔεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν η αποκάλυψη Ραγκούση ότι ένα εδάφιο σε υπάρχοντα νόμο καθιστά αδύνατη την απομάκρυνση του Μελισσανίδη από τα ιερά χώματα μας ήταν βόμβα ή στρακαστρούκα. Αυτά έγιναν στην προχτεσινή πρόσκληση του δήμου όπου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία πρόταση προς τα κόμματα με τροποποίηση του νόμου που δίνει διάρκεια ζωής 20 χρόνων στην oilone. Είμαστε βέβαιοι ότι πυροδότησε έναν καυγά περί αγαθών προθέσεων του ίδιου που το εκτόξευσε ή όσων το ήξεραν και δεν το έλεγαν 5 χρόνια τώρα.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν οι επιμέρους κινητοποιήσεις συλλόγων ακόμη κι όταν καταλήγουν σε κοινό σημείο όπως οι επιτάφιοι στην γραφική Κέρκυρα οδηγούν στην απομάκρυνση των τοξικών εγκαταστάσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι συντηρούν έναν καυγά περί πρωτοπορίας. 

Οι βεβαιότητες και οι αβεβαιότητες πληθαίνουν χωρίς να οδηγούν σε λύσεις.

Οι βεβαιότητες εδράζονται στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ερευνών του Δημόκριτου. Η oilone είναι η πηγή ρύπανσης. Η ρύπανση είναι επικίνδυνη.

Βεβαιότητα είναι και η πεποίθηση ότι κάποιος πρέπει να μας σώσει αλλά υπάρχει αβεβαιότητα που κατευθύνεται προς την κυβέρνηση αυτή την στιγμή, αν έχει την πρόθεση να προφυλάξει την υγεία των κατοίκων αλλά και στον τρόπο που η βουλή δια των κομμάτων θα εκφράσει την πρόθεση της να προφυλάξει την υγεία των κατοίκων.

Όλα δείχνουν ότι όσο προχωράμε, τόσο βλέπουμε αδιέξοδα. Απέναντι μας μια πολυνομία και διστακτικότητα, ανάμεσα μας πολυδιάσπαση και καχυποψία προθέσεων.

Παρ ολ αυτά, έχουμε την έρευνα του Δημόκριτου κι ας λέει ο υφυπουργός ότι θέλει κι άλλη από άλλους.

Παρ όλ αυτά έχουμε άλλη μια βεβαιότητα που πρέπει να ερευνήσουμε για να παρουσιάσουμε. Η ευρωπαϊκή οδηγία για ύπαρξη στα λιμάνια μονάδων παραλαβής απόβλητων πλοίων (δεν λέει ότι οι μονάδες πρέπει να επεξεργάζονται στα λιμάνια τα απόβλητα, λέει ότι πρέπει να τα παραλαμβάνουν με δικά τους μέσα από τα πλοία. Ας τα επεξεργάζονται στο φεγγάρι), εφαρμόζεται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Σε όλες βρωμάει; Στο Άμστερνταμ, στην Αμβέρσα, Στην Βαρκελώνη, στο Αμβούργο βρωμάει;

Αποκλείεται και οφείλουμε να το ισχυριστούμε εμπεριστατωμένα και να αναρωτηθούμε «γιατί δεν βρωμάει;». Μήπως η οδηγία συνοδεύεται και από οδηγίες αναγκαίων προστατευτικών φίλτρων μια που η εργασία δεν είναι πρωτοποριακή πατέντα του Μελισσανίδη. Και γιατί δεν υπάρχουν στην Ελληνική εφαρμογή; Ποιος επέτρεψε στην εταιρεία να μην τα χρησιμοποιήσει;

Αυτού του είδους τα ερωτήματα, προφανώς είναι πολιτικά, αλλά όχι μόνον. Είναι εξόχως και θέματα Δικαιοσύνης. Που στρέφονται όχι απλά κατά του Μελισσανίδη και της Εταιρείας του. Γιατί ο ίδιος λειτούργησε από κοινού με πολιτικούς παράγοντες και υπηρεσιακούς οσφυοκάμπτες και όλοι μαζί με σκοπό την μεγιστοποίηση του κέρδους του πρώτου μας εκθέτουν σε κινδύνους που κατονομάζονται από την βιβλιογραφία που παρουσίασε ο Δημόκριτος (καρκινογόνες ουσίες).

Έχουμε την σύσταση συμμορίας με σκοπό το κέρδος.

Και ξεφεύγοντας από την άγονη αντιπαράθεση ομάδων για το ποιος είναι πιο συνεπής, με πλήρη ατομική ευθύνη μπορούμε να οργανώσουμε την εκδίκηση της πόλης κατά όσων μας βλέπουν σαν κατώτερες κοινωνικές ομάδες, κέρδισαν και κερδίζουν είτε χρήματα είτε σοκολατάκια είτε εύγε είτε «θα σε θυμάμαι εσένα», καθιστώντας τους συλλογικά υπεύθυνους και κατηγορούμενους μπροστά στα αστικά δικαστήρια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Και βεβαιώνοντας τους ότι θα αρχίσουμε τις απαιτήσεις μας από τους φτωχομπινέδες οσφυοκάμπτες των υπηρεσιών, από το αληταριό που «δεν μυρίζει τίποτα»  και θα προχωράμε στους πολιτικούς κλπ νονούς.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 17:21

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση