Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 16:55

Οι εθνικές εκλογές, η δημ.αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας και η μελισσανιδίλα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

oiloneΠαρατηρημένο είναι πως τους καλοκαιρινούς μήνες η μελισσανιδίλα, λόγω της αύξησης της κίνησης των πλοίων, βρίσκεται σε οργασμό και μας κτυπά και πιο συχνά. Παρατηρημένο από τότε που έκανε την εμφάνισή της και άρχισε να πλήττει την περιοχή, δηλαδή εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου. Αυτές τις μέρες που μας ξαναχτύπησε με ένταση, κάποιες μαύρες σκέψεις με πλημμύρισαν και με έριξαν στο καναβάτσο. 

 1η μαύρη κι άραχνη σκέψη: Όταν το 2023 οδεύουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές το θέμα της μελισσανιδίλας να βρίσκεται στο ίδιο σημείο με το σημερινό, στα ίδια για μας χάλια. 

2η μαύρη κι άραχνη σκέψη: Όσοι όλοι έδωσαν μάχες αυτά τα τέσσερα χρόνια να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως έκαναν ότι μπορούσαν για να λύσουν αυτό το πρόβλημα και το γεγονός ότι δεν λύθηκε, ευθύνεται γι'αυτό η κυβέρνηση και η περιφέρεια Αττικής και για κάποιους και η Ε.Ε. Ααα, και τα ΜΜΕ που δεν μας έπαιζαν. 

3η μαύρη κι άραχνη σκέψη: Η δημ.αρχή του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας να έχει την εκτίμηση πως οι σκάρτα χίλιοι ή χίλιοι πεντακόσιοι στην καλύτερη περίπτωση, πολίτες και μαθητές που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις που διοργάνωσε αυτά τα τέσσερα επερχόμενα χρόνια ήταν η έκφραση αυτού που λέμε λαϊκοί αγώνες και μάλιστα να αισθάνεται ικανοποιημένη. 

4η μαύρη κι άραχνη σκέψη: Να νιώθω ότι σ'αυτό το πρόβλημα που μας αφορά όλους, επί της ουσίας είμαι μόνος μου. Εγώ εναντίον της Oil One ας πούμε. 'Η, με άλλα λόγια, ο πάτος του ο καθένας μόνος του να εισπνέει το δηλητήριο. 

Αυτές οι μαύρες σκέψεις αποτελούν την απαισιόδοξη εκδοχή για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού που μας γαμάει τη ζωή. 

Η πλέον αισιόδοξη εκδοχή είναι να έχουμε τελειώσει οριστικά με την μελισσανιδίλα, αυτή τη δυσοσμία που το φτωχό μου το μυαλό μου λέει ότι είναι αδύνατον να μην προκαλεί βλάβες στην υγεία μας. Να έχουμε τελειώσει και στην πολύπαθη περιοχή μας να φυσούν επιτέλους αρώματα. 

Που βρισκόμαστε σήμερα: Είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των εξειδικευμένων μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στην περιοχή του Πειραιά, με έμφαση στην περιοχή της ανάπλασης στη Δραπετσώνα, που

α) έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης η Περιφέρεια Αττικής κι ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας σε συνεργασία με το "Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών". 

Τα πρώτα αποτελέσματα θα τα ανακοινώσει ο δήμος το αργότερο στις αρχές Ιουλίου.

Και β), τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η αντιπεριφέρεια Πειραιά με τον "Δημόκριτο" και τα πρώτα αποτελέσματα θα μας γνωστοποιηθούν από την αντιπεριφέρεια το αργότερο αρχές Αυγούστου. 

Αυτά τα δύο αποτελέσματα θα αποτελέσουν τα στοιχεία εκείνα, αν φυσικά είναι ενοχοποιητικά για την Oil One, που θα μας δώσουν σε θεσμικό επίπεδο το δικαίωμα να απαιτούμε λύση εδώ και τώρα για το πρόβλημα της μελισσανιδίλας. Να απαιτούμε λύση από την κυβέρνηση, διότι θεσμικά πάλι, η τοπική αυτοδιοίκηση και η περιφέρεια Αττικής δεν μπορούν να κάνουν στο θέμα αυτό κάτι ουσιαστικό. Με άλλα λόγια, ίσα ίσα που αχνοφαίνεται ένα φως στο βάθος του τούνελ. 

Η εμπειρική μας γνώση μας επιτρέπει να ισχυριζόμαστε πως ακόμα κι αν έχουμε στα χέρια μας τα ας υποθέσουμε ενοχοποιητικά στοιχεία των μετρήσεων, το καλό αποτέλεσμα όχι μόνο δεν θα προκύψει αυτόματα, αλλά μπορεί να μην προκύψει και ποτέ. Κι αυτό διότι σε περιόδους εκτός εκλογών οι κυβερνώντες σπανίως επιλέγουν να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα του κόσμου και συνήθως παίρνουν το μέρος των ισχυρών και των κεφαλαιούχων. 

Γι'αυτό χρειαζόμαστε να διαμορφώσουμε ένα μέτωπο, όσο γίνεται πιο πλατύ και ισχυρό, έτσι ώστε η πίεση που θα ασκηθεί να είναι στη συγκυρία αυτή, η μέγιστη δυνατή. Μια πίεση που καλό είναι να ξεκινήσει με όλους βουλευτές της Α' και Β' Πειραιά που θα εκλεγούν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, απαιτώντας να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό μας. Κάτι δηλαδή που μέχρι τώρα δεν το έχουμε δει. 

Ποιων δήμων οι κάτοικοι πλήττονται από την μελισσανιδίλα; Κατά πρώτον του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, που ιδιαίτερα στις περιοχές Δραπετσώνας, Χαραυγής και Ευγένειας, όταν φυσούν νότιοι άνεμοι, τότε η κατάσταση είναι αφόρητη. 

Όταν φυσούν βόρειοι άνεμοι οι κάτοικοι του Πειραιά και ιδιαίτερα της περιοχής της Πειραϊκής και του Χατζηκυριάκειου υποφέρουν. 

Όταν φυσούν νότιοι άνεμοι επίσης και οι κάτοικοι του Περάματος και ιδιαίτερα του Ικονίου και γύρω από τις δεξαμενές καυσίμων κλείνουν πόρτες και παράθυρα βρίζοντας την ώρα και τη στιγμή. 

Αυτό πρακτικά δεν σημαίνει ότι η δημ.αρχή του Κερατσινίου Δραπετσώνας πρέπει να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να σύρει στον χορό και τις δημ. αρχές των δήμων Περάματος και Πειραιώς; Να συνεργαστεί μ'αυτές με στόχο να σταματήσουν το συντομότερο δυνατόν οι εκπομπές της ρυπογόνους μελισσανιδίλας; Ναι, αυτό σημαίνει. 

Το δεύτερο, εξίσου σημαντικό κατά την γνώμη μας, είναι η δημιουργία ενός σχήματος στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών που πήραν μέρος στις εκλογές του Μαΐου του 2019 στο Κερατσίνι Δραπετσώνα. Μία απ'αυτές τις επιλογές που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη είναι οι παρεμβάσεις και οι συναντήσεις αυτού του σχήματος με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που παίρνουν μέρος στις εκλογές του Ιουλίου. Και κατά πρώτο λόγο με τον πρωθυπουργό που θα μας προκύψει μετά απ'αυτές τις εκλογές. Αν μάλιστα αυτός είναι, όπως μας λένε οι δημοσκοπήσεις, ο κ.Μητσοτάκης, ένας επιπλέον λόγος είναι πως ο κ.Μητσοτάκης κατεβαίνει σαν υποψήφιος και στη Β' Πειραιώς κι αυτό είναι κάτι που δίνει πάτημα ώστε να επιδιωχθεί συνάντηση και πριν τις εκλογές. Προφανώς όλες αυτές οι ενέργειες το καλύτερο είναι να γίνουν στη βράση που κολλάει το σίδερο, τώρα δηλαδή που η συγκυρία των εκλογών ως ένα σημείο μας ευννοεί. 

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η Δημ.αρχή ώστε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια δημιουργίας μετώπων για την επίλυση αυτού του θέματος; Πέρα φυσικά από τις πρωτοβουλίες του Δημ.Συμβουλίου, θεωρούμε ότι η δημιουργία μιας ανοιχτής δημ.επιτροπής στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν φορείς, σύλλογοι, ενορίες, επιτροπές και πολίτες της πόλης μας που τους ενδιαφέρει η επίλυση του προβλήματος της μελισσανιδίλας, είναι μια καλή ιδέα που αν σχεδιαστεί καλά και όντως πιστεύουν οι πρωτεργάτες σ'αυτήν, μπορεί να συνεισφέρει πολλά περισσότερα από όσο φανταζόμαστε και προπάντων στην μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων. 

Δεν θεωρώ ότι αυτές οι ιδέες είναι και το κλειδί της επίλυσης του προβλήματος. Αυτό που πιστεύω είναι πως αν η δημ.αρχή του δήμου Κερατσινίου τα τέσσερα χρόνια που έρχονται, ανακυκλώνει τον εαυτό της και δεν αναζητά εναγωνίως κι άλλους τρόπους για να κυνηγήσει το θέμα αυτό, στήνοντας ας πούμε γέφυρες και καλλιεργώντας συνεργασίες που θα δυναμώνουν και θα πλαταίνουν το μέτωπο των δυνάμεων που θα αγωνίζονται για να τελειώνουμε με το ζήτημα αυτό, τότε ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης, πέρα από κυβερνήσεις και υπουργούς λογικό δεν είναι να τη χρεώσει ο κόσμος και σ'αυτήν;

Μία βασική παράμετρος είναι να αποφασίσει η δημ. αρχή πως αυτό το πολύ δύσκολο πρόβλημα που αφορά την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής, έχει ανάγκη από όλες τις δυνάμεις του τόπου και ως εκ τούτου το καλύτερο είναι να μην έχει ως πρώτο στόχο την όποια ψηφοθηρία και πρωτοκαθεδρία και να έχει ως πρώτο στόχο το διάλογο για τη συνεργασία. Προφανώς θα έρθουν κι αρκετοί ψήφοι αν χειριστεί το ζήτημα σε πνεύμα ενότητας και μέσα από ισότιμες συνεργασίες επιδιώξει τη λύση, το αργότερο μέχρι το 2023. Όπως φυσικό είναι να πάνε και σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που με καλή διάθεση συμβάλλουν στη λειτουργία ενός ενωτικού σχήματος. Κι αυτό διότι θα έχουν αντιληφθεί πως το καλό της πόλης σ'αυτό το θέμα έχει περισσότερες πιθανότητες να προκύψει όταν συμμετάσχουν σ'αυτό το σχήμα.  

Θα κλείσω με μια αναφορά στην Ευρώπη.

Τέτοιες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων πλοίων υπάρχουν σε πολλά λιμάνια όλων των χωρών του κόσμου. Την αναφορά στην Ευρώπη την κάνουμε, διότι πέρα από τις διεθνείς συμβάσεις για την πρόληψη της θαλάσσιας και ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πλοία, όπως η Marpol 73/78, υπάρχουν και πιο εξειδικευμένες ευρωπαϊκές οδηγίες για το θέμα αυτό. Επιπλέον κάποιες πληροφορίες που μαζέψαμε μέσω γνωστών που εργάζονται στο εξωτερικό μας έπεισαν πως τέτοιο φαινόμενο σε τέτοια έκταση όπως αυτό με την δικιά μας μελισσανιδίλα δεν αντιμετωπίζουν τα λιμάνια στην Ευρώπη. Λογικό δεν είναι να σκεφτούμε ότι εκεί, με ένα συνδυασμό περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας και με την χρήση μιας προχωρημένης τεχνολογίας έχουν καταφέρει οι μονάδες επεξεργασίας σλοπ να μην μολύνουν την ατμόσφαιρα και να μην βλάπτουν την υγεία των κατοίκων της περιοχής τους; 

Και η δεύτερη αναφορά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, την κάνουμε για την περίπτωση που όλα τα μέσα και όλες οι πιέσεις εδώ δεν αποδώσουν, τότε η προσφυγή στο ευρωκοινοβούλιο, όπως και στο ευρωδικαστήριο για περιβαλλοντικές παραβάσεις, είναι ένα ακόμα χαρτί που αξίζει να το δοκιμάσουμε. Με λίγα λόγια αυτό που προτείνουμε εδώ και καιρό, αλλά έχουμε την αίσθηση σαν να μη θέλουν όσοι ανέλαβαν να λύσουν το πρόβλημα της μελισσανιδίλας να μας ακούσουν, είναι πως στο πλάνο επίλυσης θα πρέπει να προσθέσουμε και τα στάνταρ της Ευρώπης. Κι αυτό όσο καλύτερα σχεδιασμένα και όσο πιο οργανωμένα γίνεται. Και εννοείται και το όσο πιο σύντομα.  

Για όλες τις ενέργειες, που φυσικό είναι να πέφτουν κατά κύριο λόγο στις πλάτες της δημ.αρχής Κερατσινίου Δραπετσώνας, όπως και για όλα τα αποτελέσματα θα βοηθάει μια κανονική δημόσια ενημέρωση με όλες τις ζωτικές πληροφορίες που θα μας επιτρέπουν να κατανοούμε το θέμα και τις δράσεις, ώστε στο δια ταύτα να μπορούμε να σχηματίζουμε τη δική μας άποψη. Θα βοηθήσει επίσης πάρα πολύ αν γνωρίζουμε εξ αρχής το σχέδιο της δημ. αρχής για τα επόμενα βήματα και την εξέλιξή του. Εν έτει 2019 αυτή η ενημέρωση θεωρείται αυτονόητη. Γιατί όμως την ζητάμε; 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 04:52
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Τσιρίδης Γεώργιος 26-06-2019 00:27
.Σημείο Α:
Λες αγαπητέ φίλε: «ο επικεφαλής μιας Δημοτικής παράταξης και μέλος του νέου Δ.Σ. που εκλέχθηκε απαντά έτσι χωρίς καμία διάθεση για κοινό αγώνα κατά του Μελισσανίδη μόνο και μόνο επειδή πριν ένα μήνα ο λαός αποφάσισε και πάλι Βρεττάκο.»
........................................
Σημείο Β.
Σδώ λες: «Καλώς ή κακώς κινητοποιήσεις έχουν γίνει μόνο από τον Βρεττάκο και τον Άλλο Δρόμο (τουλάχιστον εγώ δεν έχω αντιληφθεί από άλλους) .»

Τα δυο παραπάνω αποσπάσματα από το κείμενό σου αγαπητέ φ'ιλε κ. Γιώργο Τσοχαντζή δείχνουν πως σού διαφεύγουν πολλά, ακόμη και πασίγνωστες πληροφορίες.

Για το Α:
Από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν θα μετέχω σε Επιτροπή Ανάπλασης; Μετείχα σε όλες όσες έγιναν (και ήταν πολλές) ενεργά από την δεκαετία του '90. Πρότεινα και με επιμονή πέτυχα να γίνει Επιτροπή επί Τζανή (αυτή άνοιξε τον χώρο κι απέδωσε την παραλία στον κόσμο). Να θυμίσω ότι εκείνη η επέμβαση το 2012 έγινε όχι με κυβερνητική ρύθμιση -όπως έγινε με την πώληση της Κοσκο το 2016- αλλά με τσαμπουκά. Θα επαναλάβω την πρόταση και τον Σεπτέμβρη. Δεν θέλω να φανώ προκατειλημμένος αλλά αυτή τη φορά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος.

Για το Β:
Δεν θα γνωρίζεις φυσικά τη δράση και τις κινητοποιήσεις του μόνου συλλογικού οργάνου που πάλεψε τα τελευταία χρόνια κατά της Οϊλ Ουάν, του Τερψηχώρου.

Μετά τα παραπάνω, δεν μού φαίνεται καθόλου παράξενο να ψήφισες κι εσύ Βρεττάκο, όπως οι μισοί περίπου συμπολίτες μας. Ο Λάκης -για τον οποίο έγραψα ότι ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου- όλα αυτά τα γνωρίζει άριστα.
Παράθεση
0 # Ιγνατιάδης Λάκης 25-06-2019 19:53
Συμφωνώ κ.Τζοχαντζή πως σπανίως προκύπτει ενότητα στην χώρα μας ακόμα κι όταν το πρόβλημα είναι σοβαρό. Για να αλλάξει αυτό το δεδομένο, η πρόταση της συνεργασίας και της ενότητας στο συγκεκριμένο πρόβλημα της πόλης μας θα πρέπει να υποστηριχτεί από όλους όσους εκτιμούν ότι μπορεί να βοηθήσει στο να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα την ευθύνη θα την έχει κατά κύριο λόγο η δημ.αρχή. Μόνο που για να την προχωρήσει θέλει πολύ δουλειά και προπάντων ανθρώπους που πιστεύουν σ'αυτήν. Ανθρώπους δηλαδή που βάζουν το συμφέρον των δημοτών πάνω από τον εαυτό τους και την παράταξή τους. Εννοείται ότι για να προκύψει μια τέτοια συμφωνία όλοι όσοι κρίνουν ότι η ιδέα αυτή είναι καλή, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να βάλουν νερό στο κρασί τους.
Παράθεση
0 # Τσοχαντζής Γιώργος 25-06-2019 16:55
[quote name="Τσοχαντζής Γιώργος"]Συμφωνώ ότι πρέπει όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις αλλά και οι φορείς μαζί και ενωμένοι να δώσουν τον αγώνα να φύγουν οι ρυπογόνες εγκαταστάσεις από την περιοχή μας! Το πρόβλημα κύριε Ιγνατιάδη δεν είναι η Δημοτική αρχή αλλά πως θα πείσεις τους άλλους να είναι μαζί σου σε αυτό! Όταν στο παραπάνω σχόλιο ο ίδιος ο επικεφαλής μιας Δημοτικής παράταξης και μέλος του νέου Δ.Σ. που εκλέχθηκε απαντά έτσι χωρίς καμία διάθεση για κοινό αγώνα κατά του Μελισσανίδη μόνο και μόνο επειδή πριν ένα μήνα ο λαός αποφάσισε και πάλι Βρεττάκο. Όταν το ΚΚΕ αν και συμφωνεί ότι είναι δίκαιο να φύγουν τα καζάνια αν δεν διοργανώσει εκείνο τον αγώνα δεν σε ακολουθεί στους κατά τα άλλα δίκαιους αγώνες σου. Ο Διαλυνάκης μιλά σαν δικηγόρος μεγάλων συμφερόντων και όχι σαν κάτοικος αυτής της περιοχής και οι Καμπούρηδες βγάζουν άρθρα για ραδιενέργειες που ο Δημόκριτος ο ίδιος έχει απαντήσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ήπια ανάπλαση της περιοχής με επιφανειακές παρεμβάσεις της περιοχής και θέτει μόνο το ερώτημα της επανεξέτασης αν γίνουν εκσκαφές σε μεγάλο βάθος . Πράγμα που δεν έχει γίνει και ούτε θέλει αυτή η Δημοτική αρχή να κάνει. Πως λοιπόν θα ενωθούμε για να διώξουμε αυτή την "Μελισσανίδα";; Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι ενώ όλοι βλέπουμε ότι είναι δίκαιο να φύγουν τα καζάνια από εδώ (όσοι δεν έχουμε
βέβαια ιδιωτικά συμφέροντα) ο καθένας κάνει το παν να δείξει ότι μόνο αυτός είναι ο μόνος που ξέρει τον τρόπο. Εγώ λοιπόν έχω να πω πως θα είμαι παρόν σε όποια κινητοποίηση διοργανώσει κάποιος εναντίον των ρυπογόνων εγκαταστάσεων . Είτε τον λένε Διαλυνάκη, είτε Τσιρίδη , είτε Βρεττάκο. Καλώς ή κακώς κινητοποιήσεις έχουν γίνει μόνο από τον Βρεττάκο και τον Άλλο Δρόμο (τουλάχιστον εγώ δεν έχω αντιληφθεί από άλλους) . Θα ακολουθώ και θα συμμετέχω σε κάθε κινητοποίηση ενάντια στην "Μελισσανίδα" . Πρέπει επιτέλους σε αυτή την χώρα να ενωθούμε όλοι ενάντια σε ένα κοινό σκοπό και δεν πειράζει αν η κινητοποίηση δεν έγινε ύστερα από γραμμή του κόμματος ή την οργάνωσε η τωρινή Δημοτική παράταξη και εμείς να μην πάμε μόνο και μόνο επειδή ανήκουμε σε άλλη . Όπως επίσης δεν χρειάζεται να κάνουμε διαφορετικές συγκεντρώσεις για πράγματα που όλοι θέλουμε αλλά να κάνουμε όλοι μαζί κάτι και να είναι μεγαλειώδης. Αυτό είναι το δύσκολο κύριε Ιγνατιάδη να μάθουν να αγωνίζονται όλοι μαζί και όχι ένας ένας για τον ίδιο σκοπό!
Παράθεση
0 # Τσοχαντζής Γιώργος 25-06-2019 16:46
Συμφωνώ ότι πρέπει όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις αλλά και οι φορείς μαζί και ενωμένοι να δώσουν τον αγώνα να φύγουν οι ρυπογόνες εγκαταστάσεις από την περιοχή μας! Το πρόβλημα κύριε Ιγνατιάδη δεν είναι η Δημοτική αρχή αλλά πως θα πείσεις τους άλλους να είναι μαζί σου σε αυτό! Όταν στο παραπάνω σχόλιο ο ίδιος ο επικεφαλής μιας Δημοτικής παράταξης και μέλος του νέου Δ.Σ. που εκλέχθηκε απαντά έτσι χωρίς καμία διάθεση για κοινό αγώνα κατά του Μελισσανίδη μόνο και μόνο επειδή πριν ένα μήνα ο λαός αποφάσισε και πάλι Βρεττάκο. Όταν το ΚΚΕ αν και συμφωνεί ότι είναι δίκαιο να φύγουν τα καζάνια αν δεν διοργανώσει εκείνο τον αγώνα δεν σε ακολουθεί στους κατά τα άλλα δίκαιους αγώνες σου. Ο Διαλυνάκης μιλά σαν δικηγόρος μεγάλων συμφερόντων και όχι σαν κάτοικος αυτής της περιοχής και οι Καμπούρηδες βγάζουν άρθρα που για ραδιενέργειες που ο Δημόκριτος ο ίδιος έχει απαντήσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ήπια ανάπλαση της περιοχής με επιφανειακές παρεμβάσεις της περιοχής και θέτει μόνο το ερώτημα της επανεξέτασης αν γίνουν εκσκαφές σε μεγάλο βάθος . Πράγμα που δεν έχει γίνει και ούτε θέλει αυτή η Δημοτική αρχή να κάνει. Πως λοιπόν ενωμένοι θα διώξουμε αυτή την "Μελισσανίδα" . Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι ενώ όλοι βλέπουμε ότι είναι δίκαιο να φύγουν τα καζάνια από εδώ (όσοι δεν έχουμε να κάνουμε φυσικά με τα ιδιωτικά συμφέροντα αλλά μόνο με τα συμφέροντα του κοινού καλού) ο καθένας κάνει το παν να δείξει ότι μόνο αυτός είναι ο μόνος που ξέρει τον τρόπο. Εγώ λοιπόν έχω να πω πως θα είμαι παρόν σε όποια κινητοποίηση διοργανώσει κάποιος εναντίον των ρυπογόνων εγκαταστάσεων . Είτε τον λένε Διαλυνάκη, είτε Τσιρίδη , είτε Βρεττάκο. Καλώς ή κακώς κινητοποιήσεις έχουν γίνει μόνο από τον Βρεττάκο και τον Άλλο Δρόμο (τουλάχιστον εγώ δεν έχω αντιληφθεί από άλλους) . Θα ακολουθώ και θα συμμετέχω σε κάθε κινητοποίηση ενάντια στην "Μελισσανίδα" . Πρέπει επιτέλους σε αυτή την χώρα να ενωθούμε όλοι ενάντια σε ένα κοινό σκοπό και δεν πειράζει αν η κινητοποίηση δεν έγινε ύστερα από γραμμή του κόμματος ή την οργάνωσε η τωρινή Δημοτική παράταξη και εμείς να μην πάμε μόνο και μόνο επειδή ανήκουμε σε άλλη . Όπως επίσης δεν χρειάζεται να κάνουμε διαφορετικές συγκεντρώσεις για πράγματα που όλοι θέλουμε αλλά να κάνουμε όλοι μαζί και να είναι μεγαλειώδης. Αυτό είναι το δύσκολο κύριε Ιγνατιάδη να μάθουν να αγωνίζονται όλοι μαζί και όχι ένας ένας για τον ίδιο σκοπό!
Παράθεση
0 # Γιώργος Θ. Τσιρίδης 25-06-2019 11:36
Όλα αυτά που γράφεις για ΕΠΙΤΡΟΠΗ ανάπλασης (ουσιαστικά) είναι σωστά και είναι η μόνη ελάχιστη εγγύηση ότι κάποια προσπάθεια μπορεί να γίνει και να ευδοκιμήσει. Με αυτό ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟ το κριτήριο μπορούσες να τοποθετηθείς όταν είχες την ευκαιρία.

Η ευκαιρία για να μιλήσει ο λαός Λάκη είναι ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ κάθε 4 χρόνια στην λειψή δημοκρατία μας. Την είχες την ευκαιρία κι εσύ κι οι συμπολίτες μας πριν ένα μήνα περίπου. Κι αποφάσισες Βρεττάκο ή Λευκό. Θαυμάσια!

Λυπάμαι που θα το πω:
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Να το ξαναπώ:
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ !!!
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση