Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 01:44

Αφιερωμένο σε δικηγόρους σε δικαστές και προπάντων σε επιχειρηματίες

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Xθες για σαχλαμάρες, πραγματικές σαχλαμάρες (κάτι παραιτήσεις από ένδικα και τέτοια), έκανα 150 ώρες να φύγω από Ευελπίδων και είχα τα νεύρα μου. Το βράδυ κατά τις 9.00 πήρα τηλέφωνο έναν συνάδελφο ο οποίος, όμως, δεν μπορούσε να μιλήσει γιατί περίμενε (ακόμα) να δικάσει σε ένα αυτόφωρο τριμελές με καμιά 70ρια γραμμένες υποθέσεις στο πινάκιο, οπότε τα νεύρα μου που έφυγα 3 το μεσημέρι μου φάνηκαν τελείως ανέκδοτο.

 

 

Μιλήσαμε σήμερα (ήταν ψόφιος) και μου έλεγε ιστορίες για αγρίους από τα αυτόφωρα. Αυτές τις μέρες γίνεται κανονικό παιδομάζωμα οφειλετών του δημοσίου. Μάλλον λόγω παρουσίας της τρόικας και προκειμένου να επιδειχθεί έργο έχει ξεκινήσει κυνηγητό μεγαλο-οφειλετών που με ένα απλό σημειωματάκι της ΔΟΥ στο Αστυνομικό Τμήμα συλλαμβάνονται, σέρνονται στα αυτόφωρα, ταλαιπωρούνται όντας εντελώς ανέτοιμοι να διεξάγουν ένα τόσο σοβαρό δικαστήριο που θέλει προσεκτική προετοιμασία, ζητάν αναβολές προκειμένου να προσκομίσουν ρυθμίσεις, πτωχεύσεις, συμψηφισμούς, καταβολές, στοιχεία για νέα επιχείρηση που άνοιξαν, ευδοκιμεί και από αυτή πληρώνουν τα ρέστα της παλιάς.

Οι έδρες δείχνουν κατανόηση, αλλά με 70 υποθέσεις στο πινάκιο και δικάζοντας από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ εξαντλείς τα φυσικά σου όρια, είτε είσαι πάνω στην έδρα είτε από κάτω. Τεράστια τα βεβαιωμένα ποσά, τα μισά και παραπάνω ληστρικές προσαυξήσεις και τόκοι του μεγάλου τοκογλύφου, του κράτους. Χαρακτηριστικά ένας προσκόμισε δήλωση παύσης πληρωμών (πτώχευση) για χρέη περίπου 500 χιλιάδες ευρώ σε ιδιώτες και δημόσιο και αντίστοιχα επέδειξε βεβαίωση ότι το κράτος του όφειλε, κατά το χρόνο κατάθεσης της δήλωσης, 1.100.000 επιστροφή ΦΠΑ. Το κράτος του χρώσταγε, το κράτος τον έριξε έξω, το κράτος τον έσυρε στα δικαστήρια για τις οφειλές του προς αυτό, το κράτος του αρνείται τον συμψηφισμό (αφού πτώχευσε), το κράτος του ζητάει και τα ρέστα και την κεφαλή του επί πίνακι και τη στέρηση της ελευθερίας του.

Ναι, υπάρχει χρηματοπιστωτική παγκόσμια κρίση, ναι υπάρχουν προβλήματα στην Eυρώπη, στην Aμερική, στον κόσμο ολόκληρο κλπ. Η Eλληνική περίπτωση, όμως, δεν έχει προηγούμενο και δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα, γιατί, μόνο εδώ ο μεγάλος εχθρός του λαού είναι το ίδιο το κράτος του και τα διεστραμμένα επιχειρηματοκτόνα μυαλά που τον κυβερνούν.

Της Filothei Varsami από το fb. 

Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Μεράντζας Άλλες ερμηνείες: Υπόγεια Ρεύματα Απ...
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 01:57

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση