Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 15:40

Συμβολική φύτευση ελιάς στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τρεις μήνες και τρεις ημέρες μετά την άδικη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου 2013 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μια μικρή εκδήλωση στον τόπο δολοφονίας του, επί της οδού Π.Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, όπου φυτεύτηκε συμβολικά ένα δενδρύλλιο ελιάς.

 

 

         

 

 

 

Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι η πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης προήλθε από μια μικρή ομάδα γερμανών αντιφασιστών που δρουν στο πλαίσιο της ειρηνικής οργάνωσης Kultur des Friedens δηλαδή "Ο Πολιτισμός της Ειρήνης". Τα μέλη αυτά βρέθηκαν εδώ στα πλαίσια εκδηλώσεων του ινστιτούτου Γκαίτε.

           Ένα μέλος της ομάδας αυτής για να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου έπαιξε με την κιθάρα του πολιτικά τραγούδια στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσα μεταξύ των οποίων και το ειδικά διασκευασμένο  "γελαστό παιδί" συνοδευόμενος φωνητικά από τον λίγο κόσμο που παρευρισκόταν εκεί, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι γονείς καθώς και φίλοι του Παύλου Φύσσα.

                  Δυστυχώς η εκδήλωση δεν είχε γίνει ευρέως γνωστή. Ωστόσο η παρουσία μικρών παιδιών σε μια τέτοια εκδήλωση μας γεννά ελπίδες. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς μπορούν να κατανοήσουν από το φρικτό γεγονός του τόπου που παρευρίσκονται. Τα μάτια όμως των κοριτσιών της φωτογραφίας, ο θερμός εναγκαλισμός τους, η σοβαρότητά τους μας γεννούν την ελπίδα για το μέλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 21:43

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση