Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 18:40

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στις 18.1 στα Προπύλαια

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ekpedefsi1▸Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18.01 ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Σε καταλήψεις στα σχολεία καλούν οι μαθητές ενώ συνεχίζουν με νέες γενικές συνελεύσεις οι φοιτητικοί σύλλογοι. Κάλεσμα αγώνα και από τους εκπαιδευτικούς.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μετά την πρώτη εβδομάδα κινητοποιήσεων. Πριν καν ακόμα κατατεθεί το νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση πάνω από 70 τμήματα και σχολές πανεπιστημίων τελούν υπό κατάληψη, όπως και πολλά σχολεία. Αυτή την εβδομάδα υπάρχει και πανελλαδικό κάλεσμα για καταλήψεις των σχολείων την Πέμπτη 18.01 με συγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια.

Μεταξύ άλλων η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας αναφέρει: «Τα σχολεία μας είναι σε τραγική κατάσταση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να ασχοληθεί με αυτό, έχει γίνει Υπουργείο “Ιδιωτικής” Παιδείας. 

Εμείς απαιτούμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία σε όλα τα παιδιά. Σχολείο και Πανεπιστήμιο που δεν μας διαχωρίζει, δεν μας κλείνει την πόρτα ανάλογα την οικονομική μας κατάστασηΑπαιτούμε χρηματοδότηση και ενίσχυση της Δημόσιας ΠαιδείαςΚαθηγητές, υποδομές, σύγχρονα βιβλία σε όλα τα σχολεία. Για να βοηθιούνται όλα τα παιδιά για να προοδεύουν».

Όπως προέκυψε επίσης από τα συντονιστικά των γενικών συνελεύσεων και των καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων οι φοιτητές διεκδικούν:

 «Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους

 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο

 • Ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία μας! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σε δύο κύκλους, σύμφωνα με τη στρατηγική της Μπολόνια.
 • Καμία σκέψη για την θέσπιση εξετάσεων για την απόκτηση άδεια άσκησης επαγγέλματος! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη δουλειά στο αντικείμενο.
 • Κατάργηση της ισοτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια!
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες.
 • Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση και αξιοποίησής της για υπονόμευση των δράσεων των συλλόγων».
 •  

  Σε παναττικό συντονισμό προχώρησαν σωματεία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αποφασίζοντας για τις περαιτέρω δράσεις τους σχετικά με τις ερχόμενες κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα με ανακοίνωση τους αναφέρουν:

   

  «1. Συμπόρευση και συντονισμός με τον αγώνα φοιτητών-μαθητών-πανεπιστημιακών-εργατικών σωματείων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Πρώτος σταθμός 18.1

   

  2. Γενικές συνελεύσεις ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ το επόμενο 15/θημερο

   

  3. Προετοιμασία πανεκπαιδευτικής απεργίας μέσα στον Γενάρη για ιδιωτικά ΑΕΙ και ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών μαζί με εργαζόμενους σε ΑΕΙ

 • 5. Παίρνουμε πρωτοβουλίες με εκδηλώσεις για την ανάδειξη των επιδιώξεων του ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από κοινού με ΦΣ, Πανεπιστημιακούς, Ενώσεις Γονέων

  6. Διεκδικούμε από τις δημοτικές αρχές και την κυβέρνηση αύξηση της χρηματοδότησης για τα κτίρια, τη θέρμανση κλπ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 18:52
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση