Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 04:45

Αχτσιόγλου: Να ελεγχθούν όλες οι «λίστες Πέτσα» και χρηματοδοτήσεις δημοσκοπήσεων

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

efi

Σ.Δ. Ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις, εδώ, παντού και πάντοτε είναι επιρρεπείς στο να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να χειραγωγούν την κοινή γνώμη, ακόμα και οι ανόητοι την επιλογή αυτή την έχουν στο τσεπάκι τους. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν κατέχουν την εξουσία δίνουν τα ρέστα τους για να κάνουν το μαύρο άσπρο και τους πολίτες εντελώς ψηφοφόρους. Τώρα, σε όποιο κόμμα είναι πολλοί οι πιστοί που αντιτίθενται σε τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις τόσο πιο πιθανόν είναι αυτό το κόμμα με νόμους και με στάσεις να ασφαλίζει το τρέχον καθεστώς και τη δημόσια ζωή από τέτοιες τοξικές πράξεις που διαβρώνουν την πολιτική ζωή και όχι μόνο. Οπότε ναι και βεβαίως κα. Αχτσιόγλου μας να ελεχθούν οι λίστες Πέτσα και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και ελπίζουμε ότι όταν ξαναπάρετε την εξουσία να φοράτε σκόρδα για να μην σας βρυκολακιάζουν τέτοιες ενέργειες. 

Τι δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “OPEN”, για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Ζητάμε να γίνει έλεγχος για όλες τις πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης, που έχουν συντελεστεί τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ».

 
«Από τις λίστες Πέτσα, όπου δεκάδες εκατομμύρια δόθηκαν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης χωρίς διαφανή κριτήρια, χωρίς έλεγχο, με σπατάλη των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων. Μέχρι τη χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη της Opinion Poll, εταιρείας διενέργειας δημοσκοπήσεων, μέσω άλλης εταιρείας. Είναι σειρά πράξεων οι οποίες, κατά την άποψή μας, έχουν ως αποτέλεσμα τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και τη σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Πιστεύουμε ότι πράξεις πολύ πιο σοβαρές από αυτές που οδήγησαν στην παραίτηση του καγκελάριου Κουρτς στην Αυστρία έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα», επισήμανε.

«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν συντελεστεί αδιαφανείς πράξεις χρηματοδότησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης» τόνισε, προσθέτοντας ότι «ουδέποτε έχει κατατεθεί μία πλήρης ερμηνεία από την κυβέρνηση για τον τρόπο που έγινε η χρηματοδότηση μέσω των λιστών Πέτσα. Πώς κάποια μέσα ενημέρωσης χρηματοδοτήθηκαν περισσότερο και κάποια άλλα όχι; Πώς επελέγησαν ανύπαρκτες ιστοσελίδες και χρηματοδοτήθηκαν, ενώ άλλες όχι; Άρα, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα αδιαφάνειας με χρήση των χρημάτων του ελληνικού λαού και σε πολλές περιπτώσεις, ναι, έχει οδηγήσει και σε χειραγώγηση της κοινής γνώμης και στην παρουσίαση μίας πραγματικότητας η οποία απέχει πολύ από αυτή που βιώνουν οι πολίτες».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε, τέλος, ότι «αυτό που συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια στο “σύμπαν” της ενημέρωσης είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση και κάθε πολίτης πια το έχει αντιληφθεί. Υπάρχει μία διαρκής υπερυποστηρικτική τοποθέτηση στις ενέργειες της κυβέρνησης και μία αποσιώπηση της παρουσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων. Δημιουργείται μία πολύ στρεβλή κατάσταση για τη δημοκρατία και το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι όλα αυτά να ελεγχθούν».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 16:33
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση