Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 18:03

Οι νέοι κύκλοι μαθημάτων στο mathesis

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

mathesisΑγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ο νέος κύκλος μαθημάτων μας είναι ήδη ανεβασμένος στη σελίδα του Mathesis, αντλώντας τη θεματολογία του από πολλά διαφορετικά πεδία.

Ξεκινώντας από την κλασσική Αθήνα, στο νέο μάθημα του Βασίλη Κάλφα θα εξετάσουμε το πως οι πρόγονοί μας αντιλαμβάνονταν την έννοια του χρόνου, ενώ ερχόμενοι στο σήμερα θα προσεγγίσουμε πρακτικά ζητήματα της γλώσσας μας με διδάσκοντα τον Θεοδόση Τάσιο.

Ταυτόχρονα, θα προσφερθεί σε επανάληψη το μάθημα της Μαρίας Ευθυμίου για την Επανάσταση του 1821, ως προπομπός του νέου μαθήματός της για τον Φιλελληνισμό, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε έναν από τους επόμενους κύκλους μαθημάτων μας. Επίσης, σε επανάληψη θα δοθεί το εισαγωγικό μάθημα του Νίκου Αβούρη για την ανάπτυξη ιστοσελίδων, όσο το δεύτερο μέρος του ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά. 

Ακόμα, για τους φίλους της φυσικής και των μαθηματικών, σε επανάληψη θα προσφερθούν τα μαθήματα για την σχετικότητα και την κοσμολογία με τον Θεόδωρο Τομαρά και για τις πιθανότητες με τον Μιχάλη Κολουντζάκη.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να πούμε ότι τoν μήνα αυτό το Μathesis συμπληρώνει 5 χρόνια λειτουργίας και σε μια διαφορετική συγκυρία, θα μπορούσαμε να προβαίναμε ενδεχομένως σε έναν μικρό απολογισμό των πρώτων αυτών χρόνων μας. Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε ωστόσο, θα θέλαμε μόνο να πούμε ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους εσάς που αγκαλιάσατε το παράξενο «πείραμα» μας –πολύ περισσότερο από όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε στην αρχή του– και να ευχηθούμε καλή υγεία και ότι καλύτερο στον καθένα ξεχωριστά!

Η ομάδα του Mathesis

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστούν όλα τα μαθήματα που εμφανίζονται αυτήν την εποχή στο mathesis 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 18:11

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση