Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

nobel-oikonomiasΤρεις διακεκριμένους οικονομολόγους, δύο άνδρες και μια γυναίκα, επέλεξε η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία των Επιστημών για το φετινό βραβείο Νόμπελ Οικονομίας.

Πρόκειται για τον Αμπχιτζίτ Μπάνερτζι και την Εστέρ Ντιφλό, καθηγητές στο ΜΙΤ και τον Μάικλ Κρέμερ που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Οι τρεις οικονομολόγοι βραβεύονται για την προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν τη φτώχεια.

pireas20Η απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) για το Master Plan του ΟΛΠ συνιστά μία μεγάλη επιτυχία για το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Η ΕΣΑΛ απέρριψε όχι μόνο το γιγαντιαίο Mall που είχε σχεδιάσει ο ΟΛΠ, αλλά οποιοδήποτε εμπορικό κέντρο στον Νότιο Προβλήτα, επιβεβαιώνοντας τις προηγούμενες αποφάσεις της, του Φεβρουαρίου 2019.

nobeliriΟ άνθρωπος που σταμάτησε τον πόλεμο μεταξύ της χώρας του και της Ερυθραίας.

Η Αιθιοπία είναι «υπερήφανη ως έθνος» για τον πρωθυπουργό Άμπι Άχμεντ που τιμήθηκε σήμερα με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του.

«Αυτή η νίκη και η αναγνώριση είναι μια συλλογική νίκη για όλους τους Αιθίοπες και ένα κάλεσμα να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας ώστε να καταστήσουμε την Αιθιοπία –τον νέο ορίζοντα της ελπίδας– ένα εύπορο έθνος για όλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Άμπι.

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, Άμπι Άχμεντ, τιμήθηκε σήμερα με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019 για τις ειρηνευτικές προσπάθειές του με την Ερυθραία.

nobeliatrΈχοντας ήδη ανακοινωθεί τα φετινά Νόμπελ Ιατρικής, Φυσικής, Χημείας και Λογοτεχνίας, αναμένουμε τα Νόμπελ Οικονομίας και Ειρήνης. Στο Ειρήνης ακούγεται το ονόμα της έφηβης ακτιβίστριας Σουηδέζας Γκρέτα Τούνμπεργκ γιατί «ενέπνευσε και κινητοποίησε εκατομμύρια παιδιά από όλο τον κόσμο να δράσουν κατά της κλιματικής αλλαγής» καθώς και του πάπα Φραγκίσκου.

Ωστόσο, για τα γαλλικά ΜΜΕ, μεγάλες πιθανότητες έχει η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, η οποία δοκιμάστηκε όσο κανένας άλλος πρωθυπουργός στη χώρα, καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στη σύγχρονη ιστορία της Νέας Ζηλανδίας. Τα ονόματα των Τσίπρα - Ζάεφ δεν φιγουράρουν στις  λίστες που κυκλοφορούν ανεπίσημα.

dimker44Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

για την ανάγκη διακοπής της λειτουργίας του Νεκροταφείου της Ανάστασης,

στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 3 Οκτωβρίου 2019:

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-

Δραπετσώνας ζητά:

cosco4Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για το master plan της Cosco, στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 3 Οκτωβρίου 2019:

Με τη σύμπραξη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων το λιμάνι του Πειραιά παραδόθηκε για αποκλειστική εκμετάλλευση στο κινέζικο κρατικό μονοπώλιο το οποίο με αποικιοκρατικές μεθόδους οργανώνει την αύξηση των κερδών του σε βάρος των τοπικών κοινωνιών, της υγείας και της ίδιας της επιβίωσης των κατοίκων των Δήμων.

cosco5Η ζωή της πόλης μας ήταν πάντα στενά συνδεμένη με το λιμάνι της. Οποιαδήποτε αλλαγή στη χρήση του επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τη ζωή της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και των ανθρώπων της.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, τότε που το λιμάνι ήταν στα χέρια του κράτους, η σχέση λιμανιού- πόλης ήταν ετεροβαρής. Ο ΟΛΠ αξιοποιούσε όλα τα πλεονεκτήματα που του έδινε η πόλη και η πόλη «γευόταν» όλα τα προβλήματα που δημιουργούσε η φιλοξενία του λιμανιού. Αυτό καλώς ή κακώς- κακώς κατά τη γνώμη μου- η πόλη το είχε αποδεχθεί. Από τη στιγμή που το λιμάνι πέρασε στα χέρια του κινέζικου κολοσσού της Cosco τα πράγματα έχουν χειροτερέψει. Η Cosco ασχολείται μόνο με το πώς θα αυξήσει τα κέρδη της. Όλες οι παρεμβάσεις της παίρνουν υπόψη μόνο αυτό χωρίς να τη νοιάζει η ζωή των ανθρώπων.

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 20:04

AVAAZ: ΜΑΖI ΓΡAΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

avaaz5Αγαπημένοι Αβαζίτες και Αβαζίτισσες σε όλο τον κόσμο,

Εκατομμύρια από εμάς ενώσαμε τις φωνές μας με τα νέα παιδιά που αγωνίζονται για το μέλλον μας, στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις για το κλίμα που έγιναν ποτέ. Καθώς έβλεπα τα τεράστια πλήθη να κατακλύζουν τους δρόμους σε ολόκληρο τον πλανήτη, η καρδιά μου πλημμύρισε με ελπίδα.

Αλλά και η θλίψη ταυτόχρονα.
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 16:04

Καλή αρχή, του Γιώργου Τσιρίδη, από το fb.

tsiridis4Έληξε την Παρασκευή το βράδυ, 27.9,η σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. Ήταν όλοι πλην Καλαμαρά που εκπροσωπήθηκε επάξια από άλλο δημοτικό σύμβουλο και Καμπούρη που δεν εκπροσωπήθηκε αλλά δεν δήλωσε διαφωνία (μπορεί να ήταν τεχνικοί λόγοι).
Μπήκαν τρία βασικά θέματα στα οποία ομοφωνήσαμε όλοι.

clima-Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 16.00 στην Πλατεία Συντάγματος, οι 31 οργανώσεις* που αποτελούν τη Συμμαχία για το Κλίμα θα είμαστε εκεί, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς και θα σταθούμε στο πλάι των παιδιών που απαιτούν κλιματική δικαιοσύνη. 

Στο βίντεο που ακολουθεί και το δημιούργησε η ActionAid με τη συμμετοχή των Πυξ Λαξ, το σύνθημα είναι ξεκάθαρο:

Σελίδα 1 από 151