Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

koronoios27Με βάση τον πληθυσμό είναι 66η σε κρούσματα και 33η σε θανάτους

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον -με 1.061 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τις 28 Μαρτίου- στην 40ή θέση παγκοσμίως, σε συνολικό αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων, έναντι της 32ης που βρισκόταν πριν μία εβδομάδα.

Η Ελλάδα εξάλλου έχει περίπου 102 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα),

koronoios26Κυκλοφόρησε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση της χρονικής επέκτασης του κλεισίματος των καταστημάτων, μέχρι 11 Απριλίου, σε 66 κλάδους της αγοράς, λόγω της πανδημίας του κορονoϊού.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσίευσε ο κ. Γεωργιάδης, η επέκταση του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας αφορά το χρονικό διάστημα από 28/3/2020 έως 11/4/2020 προς περιορισμό της διασποράς του ιού.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ οι κλάδοι που θα παραμείνουν κλειστοί είναι:

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 19:43

Avaaz: Προς G20, ελάφρυνση χρέους τώρα

avaaz7Προς τους Ηγέτες της G20, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα:
"Ανησυχούμε για τις φτωχότερες χώρες που δεν έχουν τους πόρους να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό. Σας ζητάμε να ελαφρύνετε το χρέους τους, ξεκινώντας με άμεση αναστολή πληρωμών χρέους, για να σωθούν ζωές. Σας καλούμε επίσης να παράσχετε πρόσθετη χρηματοδότηση, ώστε όλες οι κυβερνήσεις να έχουν πόρους για να περιορίσουν γρήγορα τον ιό, να ενισχύσουν τα συστήματα υγείας και να βοηθήσουν τους πολίτες τους οικονομικά να μείνουν σπίτι."

theatroΟ εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Δ.Ι.Θ. επιλέγει κάθε φορά από μια χώρα-μέλος του μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου για να γράψει μήνυμα, το οποίο διαβάζεται σε όλα τα θέατρα [πράγμα το οποίο για τη φετινή χρονιά δε θα τηρηθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού] και μεταδίδεται από τα Μ.Μ.Ε. σε όλο τον κόσμο.  

thalis12Η αναγκαστική παραμονή στο σπίτι, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ευνοεί τη δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου μας. Εκτός από το διάβασμα βιβλίων, η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ προτείνει την παρακολούθηση επιλεγμένων διαλέξεων από την πλούσια δραστηριότητά της.
 
Η θεματολογία των ομιλιών καλύπτει ένα ευρύ πεδίο επιστημονικών ενδιαφερόντων που ξεκινά από τα Μαθηματικά, τη Φιλοσοφία, τη Λογοτεχνία, τη Γλωσσολογία και την Ιστορία και φτάνει στις Τέχνες και στις Λέσχες Ανάγνωσης.

athinorama14Καθώς οι ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα του κορωνοϊού οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να ανασταλούν προσωρινά όλα τα θεάματα και θεατρικές παραστάσεις, δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που αποφάσισαν να αντιδράσουν έμπρακτα στα νέα δεδομένα. Αφού, λοιπόν, οι εξελίξεις μάς θέλουν να «μένουμε σπίτι» για την προάσπιση όχι μόνο της ατομικής αλλά κυρίως της δημόσιας υγείας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι του θέατρου παίρνουν την πρωτοβουλία να ανεβάσουν ελεύθερα στο διαδίκτυο τις δουλειές τους, επαναπροσδιορίζοντας για λίγο την παραδεδομένη, ζωντανή σχέση ηθοποιού-θεατή.

gatesκαι τόνισε ότι χρειάζεται «λουκέτο» 6-10 εβδομάδων λέγοντας «Όχι» στο άνοιγμα επιχειρήσεων που θέλει ο Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πρόθυμος να ανοίξει ξανά την αμερικανική οικονομία γύρω στις 12 Απριλίου, παρότι αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί στις ΗΠΑ. «Ο κόσμος θέλει να επιστρέψει στις δουλειές του», ανέφερε μάλιστα σε ανάρτησή του, σημειώνοντας ότι «η θεραπεία δεν μπορεί να είναι χειρότερη από το πρόβλημα».  

koronoios22Από χθες ξεκίνησε ευρωπαϊκή κλινική δοκιμή, για τέσσερις πειραματικές θεραπείες για τον κορωνοϊό, ενώ έρχεται και μεγάλη παγκόσμια δοκιμή του ΠΟΥ.  

Το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών της Γαλλίας (INSERM), ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κλινική δοκιμή, με τη συμμετοχή επτά ευρωπαϊκών χωρών. Το πρότζεκτ- που ονομάστηκε Discovery- θα περιλαμβάνει 3.200 ασθενείς από Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία και Βρετανία.

dimker26Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στέκεται στο πλευρό όσων συμπολιτών μας και με τις κοινωνικές του δομές, ιδιαίτερα για όσους έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες ώρες, και δημιουργώντας νέες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τη νέα κατάσταση λόγω του κορωνοϊού.

Στην πόλη μας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι ζουν μόνοι τους, χωρίς οικογενειακή στήριξη και ανήκουν ε ευπαθείς ομάδες. Αν χρειάζεται να συνταγογραφήσουν ή να αγοράσουν φάρμακα ή να προμηθευτούν τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, μπορούν από την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Δήμου 213 20 74 656 και 213 2074 657.

edipoΓια την ιστορία της φάσης με τον κορωνοϊό αναρτούμε το ρεπορτάζ για την βεβαίωση μετακίνησης.

Σε λεπτομέρειες σχετικά με την απαγόρευση της άσκοπης μετακίνησης των πολιτών, την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί, σήμερα (Κυριακή) το βράδυ. 

Σελίδα 1 από 148