Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

dimker26«ΖΩΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΟΙΧΟΥΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΕΞΩΣΤΗΣ Β’»

Η θεατρική ομάδα «Εξώστης Β’» του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατσινίου «Αγίου Μηνά» στο πλαίσιο του νεοσύστατου θεσμού του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Πάρκο-Θέατρο» σας καλεί στη θεατρική παράσταση «Ζωές σε τέσσερις τοίχους» .

Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 9.00μμ στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο «Αλέκος Χρυσοστομίδης» στο πάρκο Ανδρ. Παπανδρέου ( Σελεπίτσαρι )

enikosΣκηνές φαρ ουέστ επικράτησαν το απόγευμα της Παρασκευής 14.6 στον Πειραιά έξω από σούπερ μάρκετ στην ακτή Μουτσοπούλου.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις αλλοδαποί – πιθανότατα κουρδικής καταγωγής – καβγάδιζαν έντονα. Τα αίματα άναψαν και άρχισαν να ανταλλάσσουν πυρά, με αποτέλεσμα να πέσουν αιμόφυρτοι στον δρόμο οι δύο.

dendraΠρόστιμο ύψους 1000 ευρώ «έφαγε» ένας ιδιώτης που έκοψε παράνομα δέντρο από πεζοδρόμιο στο Δήμο Καλαμάτας.

O Δήμος τονίζει τα εξής στην ανακοίνωσή του:

«Αναφορικά με καταγγελία που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο και αφορά κοπή δέντρου (μανόλιας) από πεζοδρόμιο της οδού Κρήτης, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η συγκεκριμένη πράξη, δηλαδή η κοπή δέντρου (μανόλια) από πεζοδρόμιο της οδού Κρήτης, είναι παράνομη ενέργεια δημότη και σε καμία περίπτωση δεν έχει εμπλοκή ο Δήμος και οι υπηρεσίες μας.

ypodomesΣτην παραλία Βοτσαλάκια βρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μαζί με Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να εποπτεύσει τις εκτεταμένες εργασίες για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της παραλίας.

Το κόστος του σημαντικού αυτού έργου είναι προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει την αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου, των αθλητικών εγκαταστάσεων και μια σειρά παρεμβάσεων, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο επισκέψιμη και να απολαμβάνουν οι δημότες και επισκέπτες του Πειραιά τις καλύτερες δυνατές παροχές στην παραλία της πόλης μας.

O Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στη δήλωσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 16:08

Περιφρόνηση για την πόλη του Πειραιά

gavrilis1ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Αλλαζουμε τον Πειραιά για όλους και όλες - Γιώργος Γαβρίλης.

Στον Πειραιά οι εργασίες βυθοκόρησης ενός μεγάλου τεχνικού έργου με περιβαλλοντικούς κινδύνους, δε μπορεί να καλύπτονται από ένα καθεστώς αδιαφάνειας και απορρήτου. Η πόλη, οι συλλογικότητες, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, οι δημοτικές παρατάξεις πρέπει να έχουν πλήρη πρόσβαση, τα δεδομένα πρέπει να είναι ανοικτά και υπό κρίση. Κρίση πολιτική, επιστημονική.

Αυτό δεν συμβαίνει. Αντίθετα παρά τα αιτήματα επικρατεί μια "ομερτά". Μια ομερτά σιωπής και ενοχής. Γιατί είναι το πρώτο αυθόρμητο ερώτημα. Τί έχουν να κρύψουν; ή πόση περιφρόνηση για την πόλη; πόση βεβαιότητα και σιγουριά ότι μια εταιρεία μπορεί να περιφρονεί την αστική νομιμότητα; 

dimker3Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας ανοίγει επίσημα τις πόρτες της Κινητής Δανειστικής Βιβλιοθήκης και σας καλεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στο Πάρκο "Ανδρέας Παπανδρέου" (Σελεπίτσαρι), στην Αμφιάλη.  

Συγγραφείς παιδικών βιβλίων θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους με βιωματικό τρόπο. Εκπαιδευτικά παιχνίδια, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εργαστήρια και άλλες δράσεις θα πραγματοποιούνται από τις 10:30 το πρωί.

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 19:30

Η ομάδα του Cinobo τα λέει όλα!

cinoboΣτην ενότητα με τίτλο Guest Picks συνήθως ζητάμε βοήθεια στην επιλογή ταινιών -στο curation του Cinobo- από γνωστές σινεφίλ προσωπικότητες. Αυτόν τον Μάρτιο όμως, το Cinobo γίνεται τεσσάρων. Έτσι θα το αφήναμε; 

Η ομάδα έκατσε στην καρέκλα του Guest Picks και -δεν το ντράπηκε- μίλησε. Ποια ταινία να δείτε πρώτη όταν κάνετε συνδρομή; Και ποια ταινία να αποφύγετε; Με ποια σειρά θα κλαίτε γοερά τα βράδια; Αλλά και στα ενδότερα, δουλεύουν όλα ρολόι στο γραφείο; Και κυρίως, από τι κινδυνεύει όποιος χτυπάει το κουδούνι του Cinobo; 

metanastes1

Σ.Δ. Το ανοιχτό σχολείο μεταναστών λειτουργεί από το 2005 στο χώρο του 14ου Γυμνάσιου Πειραιά παράγοντας σημαντικό έργο.

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου, 

Την Κυριακή 7 Απριλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δίπλα από τη Γραμματεία, στις 15:30 θα πραγματοποιηθεί η ΑΓΣ του ΑΣΜΠ του τρέχοντος μηνός. 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως αυτά προέκυψαν είναι τα ακόλουθα :
Η ημερήσια εκδρομή μας στις 28 Απριλίου με προορισμό τη Στενή Ευβοίας και την Αγία Κυριακή. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για 14/4 αλλά λόγω του ότι τη συγκεκριμένη μέρα θα διεξαχθούν οι εξετάσεις Ιθαγένειας θεωρήσαμε σκόπιμο να μετατεθεί η ημερομηνία προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν και οι μαθητές του αντίστοιχου τμήματος. 
dimker1«Βράβευση του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για τον συμμετοχικό σχεδιασμό της ανάπτυξης του Πάρκου Λιπασμάτων με τους επισκέπτες του και την παρουσίαση της βιομηχανικής και κοινωνικής ιστορίας της περιοχής μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας www.lipasmatapark.gr»
Το Πάρκο Λιπασμάτων «βρέθηκε» στη Λάρισα για το 5ο πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την παρουσίαση της εργασίας: "Δημοτικό Πάρκο Λιπασμάτων Δραπετσώνας: Η ανάδειξη των διατηρητέων κτιρίων και η  αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου της παλιάς βιομηχανίας από την τοπική αυτοδιοίκηση".

dimkerΣ.Δ. Τρεις παρατηρήσεις μόνο. Υπάρχουν κι αρκετοί δημοτικοί χώροι, ιδιαίτερα στα παρτέρια των προσφυγικών  πολυκατοικιών, που χρήζουν φροντίδας και καθαρισμού, κάτι το οποίο έχουμε παρατηρήσει ότι δεν γίνεται συστηματικά. Όπως και υπάρχουν ακατοίκητα σπίτια με αυλές και πράσινο, που άραγε αυτά ποιος θα τα καθαρίσει όταν οι ιδιοκτήτες τους ζουν μακριά και σπανίως εμφανίζονται; Και τέλος θα γίνει κάποια στιγμή μετά τις 30.4 έλεγχος από το Δήμο, τουλάχιστον για χώρους που δεν καθαρίστηκαν και βγάζουν μάτι ή η δουλειά θα γίνει μισή; 

Η ανακοίνωση του Δήμου.

Συνδημότισσες, συνδημότες

Σελίδα 1 από 215