Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

tropo1Από σχόλια των συμμετεχόντων στη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την Παρασκευή στο δημαρχείο Κερατσινίου Δραπετσώνας, φαίνεται ότι εκτός του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι υπόλοιποι συμφώνησαν στα βασικά. Στην ουσία έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στην τρoπολογία έτσι ώστε να συμπεριλάβει αυτή και άλλες εστίες μόλυνσης πέραν της oil one. Με άλλα λόγια οι παρευρεθέντες 

xronopoulos kostasΟ Κώστας Χρονόπουλος υπήρξε ένα από τα πρώτα και πιο πιστά μέλη του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Γεννήθηκε το 1942, μεγάλωσε στη Δραπεσώνα και σπούδασε νομικά στη Θεσ/νίκη, εκεί όπου γνώρισε την μετέπειτα γυναίκα του τη Λέτα, με την οποία έκανε και δύο παιδιά. Τρεις συνεχόμενες φορές εκλεγμένος δήμαρχος αποτέλεσμα της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού, είναι αυτός που την δεκαετία του '90 προώθησε αποφασιστικά το θέμα της Ανάπλασης της βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας Κερατσινίου. Στις θητείες του καταρτίστηκαν όλα τα σχέδια ανάπλασης, έκλεισαν τα λιπάσματα και δρομολογήθηκε ένα ελπιδοφόρο μέλλον την περιοχή της Δραπετσώνα. Διετέλεσε και νομάρχης Ροδόπης. 

 

anaplasiΈνα από τα ανοιχτά μεγάλα θέματα του δήμου μας είναι η έκταση των περίπου 210 στρεμμάτων της πρώην εταιρείας Λιπασμάτων που εδώ και τριάντα χρόνια περίπου ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα. Αυτήν την έκταση ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και η δημ.αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας μέσα στο 2019 την είχαν απαλλοτριώσει και μάλιστα εκεί γύρω στις δημοτικές εκλογές του '19 είχε εγκριθεί η πρόταση αυτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής λίγο πριν αναλάβει ο κ.Πατούλης. Αναμενόμενη ήταν η κίνηση της Εθνικής που προσέφυγε στο ΣτΕ εναντίον της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η σχετική υπόθεση θα συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Επισημαίνεται ότι, παρέμβαση υπέρ της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας μπορεί να ασκήσει και ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο.

vretakos2«Η μπάλα στην εξέδρα» είναι στο ποδόσφαιρο μία τακτική για να κερδίζει κανείς χρόνο. Στους πραγματικούς ποδοσφαιρόφιλους, η τακτική αυτή δεν αρέσει, ακόμα κι αν ωφελείται η ομάδα τους. Χρησιμοποιείται όμως από κάποιους προπονητές όταν θέλουν η ομάδα τους να κερδίσει τον αγώνα, όχι με αγώνα, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Στη ζωή της πόλης μας όμως, το να πετάς την μπάλα στην εξέδρα, μιας και μιλάμε για την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων, δεν είναι μόνο αντιδημοφιλές, αλλά και επικίνδυνο.

Ας ρίξουμε λοιπόν ξανά την μπάλα στο γήπεδο.

tsiridisΤι σού είναι η ζωή: Απορείς με την νομική σύμβουλο και καταλήγεις να ρωτάς τον δήμαρχο!
Πριν μερικές ώρες ανέβηκε στο Φ/Μ ένα κείμενο της Χρύσας Μυργιαλή, νομικής συμβούλου του δήμου, με το οποίο προσπαθεί να υποβαθμίσει την ύπαρξη του άρθρου που προανέφερα (ο Ραγκούσης το αποκάλυψε).
Παραθέτει βασικά τις διατάξεις νόμων που δεν λένε τίποτε διαφορετικό μαζί με σχόλια του τύπου ότι όσοι το θίξαμε ( μόνον εγώ το έκανα) αναδεικνύουμε επιχειρήματα των βιομηχανιών και δεν θέλουμε να φύγουν κτλ.

kerdraΔελτίο Τύπου του Δήμου και ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, και των επικεφαλής  Παντελή Καμά και Γιώργου Τσιρίδη.

Δελτίο τύπου: Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (24/6/2020) η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την έγκριση πρότασης τροπολογίας για την άμεση μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών από τον οικιστικό ιστό της πόλης μας. Στη συζήτηση συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης, οι βουλευτές των κομμάτων της Β΄ Πειραιά κ. Μαρκόπουλος, κ. Κασιμάτη, κ. Ραγκούσης, κ. Αλεξιάδης, κ. Δρίτσας (Α’ Πειραιά), κ. Μανωλάκου, κ Μπακαδήμα, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Αντωνάκου, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι.

ekpΗ Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά σε συνεργασία με κινήσεις πολιτών, φορείς και συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά πραγματοποιεί στις 25/6/2020 συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 7 μ.μ. Θα ακολουθήσει πορεία - διαδήλωση προς τα κεντρικά γραφεία της Cosco. Η αγωνιστική κινητοποίηση του ΕΚΠ πραγματοποιείται μετά την θετική - επιτυχή έκβαση που είχε η δικαστική προσφυγή που έκανε μαζί με κατοίκους της πόλης στο ΣτΕ με αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή των παράνομων βυθοκορήσεων της Cosco στην Πειραϊκή.Το αντεργατικό - αντιπεριβαλλοντικό έγκλημα της Cosco που συντελείται σε όλη την έκταση του λιμανιού με την συγκατάθεση του πολιτικού (κεντρικά και τοπικά) προσωπικού που υπέγραψε το Master Plan της Cosco δέχθηκε μια πρώτη ήττα.

dimokritosΟ Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας παραθέτει ολόκληρο το Παραδοτέο Π.4 του Εθνικού Κέντρου Έρευνας φυσικών επιστημών "Δημόκριτος" με τίτλο "παρακολούθηση ποιότητας ατμόσφαιρας με εκπόνηση εξειδικευμένων χημικών αναλύσεων και χρήση υπολογιστικών εργαλείων προσομοίωσης διασποράς ρύπων και συνεισφοράς πηγών ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Δραπετσώνας-Κερατσινίου και Ελευσίνας", προκειμένου να ενημερωθούν και όσοι ακόμα δεν έχουν πειστεί για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας.

Για να μην υποστηρίζουν λοιπόν ότι δε γνωρίζουν, ολόκληρο το παραδοτέο επισυνάπτεται σε μορφή pdf παρακάτω: 

DSC01948Μια… γεύση για τους λόγους που τα τελευταία χρόνια έχουμε αποπνικτική ατμόσφαιρα στις γειτονιές της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος και του Δυτικού Πειραιά, θα πάρουν οι βουλευτές της περιοχής, οι δήμαρχοι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων τη Δευτέρα μία ώρα μετά το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων της Αντιπεριφέρειας Πειραιά (Αιγάλεω 5 & Κάστορος, Πειραιάς).

Εκεί η Αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Αντωνάκου έχει καλέσει την επιστημονική ομάδα του «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτου» για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγει επί δύο χρόνια για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στην συγκεκριμένη περιοχή.

mikrolimanoΒρεθήκαμε, την Τετάρτη 17 Ιουνίου το απόγευμα, στα σκαλάκια της Μίνωος ανάμεσα στα προσφυγικά με τους κατοίκους. Η συζήτηση δεν έμοιαζε με τις άλλες που έχουμε οργανώσει στις γειτονιές. Στήθηκε από τον «Πειραιάς για Όλους» μαζί με μία μικρή ομάδα δημοτών που κυριολεκτικά ζήτησαν βοήθεια μέσα στο αδιέξοδο που βιώνουν.

Ανταποκρίθηκαν κάπου εκατό κάτοικοι. Πολλοί πέρασαν, στάθηκαν, άκουσαν, μίλησαν, ρώτησαν. Η κουβέντα έφτασε ως αργά το βράδυ. Ήταν παλιοί πρόσφυγες, νέες και νέοι, επιχειρηματίες, άνθρωποι που έχουν ζήσει εκεί από τα γεννοφάσκια τους. Και από εμάς μία μεγάλη ομάδα: ο επικεφαλής Νίκος Μπελαβίλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάνα Μελά, Λία Δρίτσα-Αποστόλου, Παναγιώτης Αναστασάκος, Δημήτρης Γκερλές, ο κοινοτικός σύμβουλος Αγαπητός Αγαπητάκης, η συντονίστρια της παράταξης Αργυρώ Βράκα.
Σελίδα 1 από 158