Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

sxedia10Στήνουμε το γαϊτανάκι της καλοσύνης, ονειρευόμαστε μια γιορτή, βιώνουμε τη δοκιμασία του κάλλους, σκαλίζουμε τις μνήμες της επούλωσης, ταξιδεύουμε στα θέρετρα της δικαιοσύνης, ακούμε τις νότες των κυμάτων. 

Αυτά και άλλα πολλά μόνο στη «σχεδία»  Ιουλίου-Αυγούστου 2019 (τεύχος #72). 

pakoeΤην τελική λίστα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων που έγιναν σε 217 παραλίες της Αττικής, για το καλοκαίρι του 2019, δημοσιοποίησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).

Στο πόρισμα του ΠΑΚΟΕ περιλαμβάνονται 170 παραλίες (78,34%) που κρίνονται κατάλληλες για κολύμβηση, αλλά και οι 47 παραλίες της Αττικής (21,66%) που χαρακτηρίστηκαν ως ακατάλληλες.

Υπενθυμίζεται ότι στις ακατάλληλες ακτές περιλαμβάνονται και 18 παραλίες που το 2019 διακρίθηκαν με «Γαλάζια Σημαία».

laikh-sysp-keratsiniΧωρίς ίχνος ντροπής η δημοτική αρχή Κερατσινίου –Δραπετσώνας, που επανεκλέχθηκε με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ πριν μερικές μέρες, στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 14/6/2019, απέρριψε το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την διεξαγωγή νέας μελέτης από τους αρμόδιους φορείς, που θα επιβεβαίωνε ή όχι την ύπαρξη ραδιενέργειας στο χώρο των λιπασμάτων καθώς και στο Σχιστό, όπου για χρόνια μεταφερόταν ο φωσφογύψος που παρήγαγε το εργοστάσιο.

lifo90Eίναι κατάλληλες ή ακατάλληλες οι παραλίες που έχουν λάβει «Γαλάζιες Σημαίες» και ποιες είναι οι μετρήσεις τις οποίες θα πρέπει να εμπιστεύονται οι πολίτες;

Mεγάλο μπέρδεμα δημιουργείται κάθε χρόνο με τις «Γαλάζιες Σημαίες». Συνήθως η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) που χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» εκδίδει μια λίστα με παραλίες ενώ λίγο μετά έρχεται κάποιος άλλος φορέας, συνήθως το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), που τις αμφισβητεί.  

alfavitaΗ σειρά κινουμένων σχεδίων που όλοι αγαπήσαμε είχε μέσα συμβούλους παιδαγωγούς, ανθρωπολόγους και ιστορικούς. Προβλήθηκε σε περισσότερο από 100 χώρες και έκανε θραύση στην ΕΡΤ...

symboyloiΟι σταυροί που πήραν οι υποψήφιοι σύμβουλοι στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών. Για κάθε δημοτική ενότητα ( Κερατσινίου, Δραπετσώνας ), αναφέρονται οι παρατάξεις και οι σύμβουλοι με τους σταυρούς που έλαβαν.

anaplasi5Δημοσιεύτηκε η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους δημόσιας ωφέλειας και ειδικότερα για την ολοκλήρωση του έργου της Ανάπλασης της Πρώην Λιμενοβιομηχανικής Περιοχής Λιπασμάτων με την κατασκευή Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου του Εργοστασίου Λιπασμάτων Δραπετσώνας, τριών ανεξάρτητων γηπέδων στο χώρο του πρώην εργοστασίου Παραγωγής Λιπασμάτων ιδιοκτησίας σήμερα της εταιρείας «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.», 
Το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

local-elections2019Έληξαν λοιπόν και οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2019. Τώρα θα γίνουν απολογισμοί και θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Παρακάτω παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα απο τον Πειραιά και τους πέριξ δήμους ( Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Κορυδαλλός, Νίκαια-Αγιος Ιωάννης Ρέντη, Πέραμα). Ποιοί εκλέγονται δήμαρχοι και με ποιά ποσοστά.

peir1Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στον Πειραιά είναι οι εξής επτά: 

Βλαχάκος Νίκος με τον συνδυασμό "Πειραιάς Πόλη Πρότυπο", που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία,

Δεμέστιχας Γρηγόρης με τον συνδυασμό "Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά" που υποστηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή,

Διαβολάκης Θανάσης με τον συνδυασμό "Ανταρσία στο Λιμάνι" υποστηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,

Μανωλάκου Διαμάντω με τον συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά", υποστηρίζεται από το ΚΚΕ,

lakis41Από τις 8 έως τις 14 Μαΐου αναρτήσαμε τις απαντήσεις 6 (Δαβγιώτη, Δατσέρη, Καλαμαράς, Καλούσης, Καμάς και Τσιρίδης) από τους 9 υποψήφιους δημάρχους στο Κερατσίνι Δραπετσώνα, απαντήσεις στις ερωτήσεις που συνδιαμόρφωσαν οι Νίκος Χάνος για το Δραπετσίνι και Θεολόγος Ιγαντιάδης για τη Σταγόνα. Σ'αυτό το άρθρο θα βρείτε μαζεμένες και τις 7 αναρτήσεις μας συν μία ακόμα. Είναι η 16η ερώτηση, αυτή που είχαμε ζητήσει από τους υποψήφιους να την διαμορφώσουν μόνοι τους. Σ'αυτήν την πρόκληση ανταποκρίθηκαν δύο υποψήφιοι δήμαρχοι. 

Σελίδα 1 από 146