Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

epistolikiΣύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν χθες η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής υπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο αφορούν στην εκλογή ευρωβουλευτών, την διευκόλυνση ψήφου εκλογέων, την εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων και τέλος την διευκόλυνση πρόσβασης ΑμεΑ στον προεκλογικό διάλογο.

nosokomiaΗ εκρηκτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία του Κρατικού στη Νίκαια, καθώς και του Τζανείου και του Μεταξά στον Πειραιά, παράλληλα με την ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους τους δήμους της περιοχής, κάνει επιτακτική την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα και της πάλης  για δημόσια και δωρεάν υγεία.

Τη στιγμή που η ακρίβεια αδειάζει τις τσέπες όλων των εργαζομένων, των μικρών αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων και της νεολαίας, η ίδια πολιτική χτυπάει για άλλη μία φορά και τη δημόσια υγεία.

anaplasiΠαντελής Καμάς, "Κερατσίνι Δραπετσώνα Αλλάζουμε": Ανοίγει ένας διάλογος στην πόλη για την λεγόμενη έκταση Ανάπλασης στην παραλία της πόλης , της Έκτασης των 640 στρεμμάτων. Εχθές παρουσιάστηκε μία πρόταση από την Μελετητική Ομάδα του Πολυτεχνείου. Πραγματικά ο όγκος της δουλειάς είναι εντυπωσιακός, και η ιστορική τεκμηρίωση πολύ σημαντική. Το δια ταύτα όμως, φαντάζει ως ιστορική τεκμηρίωση μίας ανεδαφικότητας.

Θα ήθελα όμως να κάνω κάποιες πρώτες παρατηρήσεις :

anaplasi1Δελτίο Τύπου: Την Τρίτη 14/11/2023 έγινε η παρουσίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, του Ερευνητικού Προγράμματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ( Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος) με θέμα: «Επιστημονική στήριξη του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην πολεοδομική έρευνα και το σχεδιασμό της ζώνης ανάπλασης περιοχής Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

okanaΚάλεσμα του Γιάννη Μώραλη την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις 15:30, έξω από τη δομή επί της Αιτωλικού 62

Δυναμική κινητοποίηση για την παράνομη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις 15:30, έξω από τη δομή,  επί της Αιτωλικού 62 από τον Δήμο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απευθύνει κάλεσμα στους Πειραιώτες να συμμετέχουν στην μαζική αυτή κινητοποίηση, τονίζοντας πως αποτελεί  πλέον μονόδρομο για την παύση λειτουργίας της δομής του ΟΚΑΝΑ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα. 

laikh-sysp-keratsini

56% των δημοτικών τελών από την τσέπη των κατοίκων και μικρών αυτοαπασχολούμενων

Μόλις το 28 % από τις μεγάλες επιχειρήσεις

Για μία ακόμα χρονιά οι κάτοικοι και οι μικροεπαγγελματίες τους Κερατσινίου και της Δραπετσώνας καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των δημοτικών τελών όπως ψηφίστηκε από τη δημοτική αρχή.

terphixoros5????Ουσιαστική, πολύ αποκαλυπτική και με επιστημονική βαρύτητα ήταν η  Ημερίδα που διοργάνωσε στις 12.11 ο σύλλογός μας , για το Βενζόλιο και τις θειούχες ενώσεις, με βάση και τις υπάρχουσες μετρήσεις του Δημόκριτου, του Αστεροσκοπείου και του Αριστοτέλειου.

????Ευχαριστούμε πολύ, και τους τρεις επιστήμονες που συμμετείχαν, τον θεωρητικό φυσικό phd Βασίλη Καράβολα, τη χημικό μηχανικό phd  Εύη Γεωργιάδου και τον  ογκολόγο ακτινοθεραπευτή του Νοσοκομείου Μεταξά, Νίκο Μποντούρογλου, αλλά κι όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση. 

kamas4Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Επί των θεμάτων  που συζητήθηκαν :

1. Ως προς τα Δημοτικά Τέλη : Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, έχει από τα υψηλότερα Δημοτικά Τέλη στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο υψηλός συντελεστής του 1,45 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, διατηρήθηκε για ακόμα μία χρονιά. Αυτός ο υψηλός συντελεστής όμως, δεν φθάνει για να καλύψει το έλλειμμα που δημιουργεί  μία πολιτική που μπορεί να χαρακτηριστεί και σπάταλη. Το 2022 είχαμε με αυξημένο συντελεστή, στο 1,61 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο,  έσοδα 11.862.470,61 ευρώ, και το 2023, με μειωμένο συντελεστή, προβλέπονται αυξημένα έσοδα 11.969.340,05 ευρώ. Τα έξοδα  ανήλθαν το 2022 στο ποσό των 13.866.541,31 ευρώ και προβλέπονται για το 2023 να ανέλθουν στο ποσό των 13.099.233,09 ευρώ. Δηλαδή τα δύο τελευταία χρόνια είχαμε ένα αθροιστικό έλλειμμα περίπου 3.000.000 ευρώ, και ο φετινός προϋπολογισμός δεν προβλέπει να καλύψει το έλλειμμα αυτό αλλά να το περιορίσει στο 2024 στο 1.000.000 ευρώ. Με αυτές τις συνθήκες γρήγορα θα διαλυθούν οι μύθοι της Δημοτικής Αρχής. Και υψηλά Δημοτικά Τέλη έχουμε και υψηλά ελλείμματα.

metaxa4Ντάνι Βέργου. Σε κλείσιμο οδηγείται το Τμήμα Μαστού στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά», λόγω έλλειψης προσωπικού. Ενας πολύ μεγάλος αριθμός ασθενών μένει ξεκρέμαστος να ψάχνεται για να βρει εναλλακτική λύση στο πρόβλημά του και η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι εκ του προχείρου και εμβαλωματική. Τα παραπάνω κατήγγειλαν χθες οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Μεταξά», καταλογίζοντας στις διοικήσεις και στο υπουργείο την ευθύνη και απαιτώντας τις άμεσες ενέργειές τους για να αναστραφεί αυτή η κατάσταση.

amazonTην ολοκλήρωση 39 νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου ηλιακού έργου κοινής ωφέλειας στην Ελλάδα, στα Μακρυχώρια Αιτωλοακαρνανίας - τα οποία προσθέτουν περισσότερο από 1GW συνολικής δυναμικότητας καθαρής ενέργειας στα ευρωπαϊκά δίκτυα, ανακοίνωσε η Amazon.

 Πλέον, η Amazon έχει υλοποιήσει περισσότερα από 160 αιολικά και ηλιακά έργα σε 13 χώρες της Ευρώπης. Όταν όλα τα έργα θα τεθούν σε λειτουργία, αναμένεται να προσφέρουν 5,8GW καθαρής ενέργειας, δυναμικότητα ικανή για να καλύψει τις ανάγκες περισσότερων των 4,7 εκατομμυρίων νοικοκυριών στην Ευρώπη σε ετήσια βάση.

Σελίδα 1 από 213