Τρίτη, 16 Ιουνίου 2026 12:05

Παντελής Καμάς: «Αυτή είναι η ανακαίνιση του Πρέσσοφ;» - Η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
kamas11Με ιδιαίτερη επικοινωνιακή ένταση η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της «ανακαίνισης» του Πάρκου Πρέσσοφ, δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες από τον χώρο.
 
Ωστόσο, οι ίδιες οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα δημιουργούν εύλογα ερωτήματα.
 
Σε αυτές διακρίνονται σκουριασμένες μπασκέτες, σκουριασμένοι φράχτες και υποδομές που εξακολουθούν να παρουσιάζουν εμφανή σημάδια φθοράς. Η μοναδική εμφανής παρέμβαση αφορά τη βαφή του αγωνιστικού χώρου.
 
Είναι προφανές ότι οι δημότες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν:
 
- Ποιο ακριβώς ήταν το αντικείμενο της παρέμβασης.
- Ποιο ήταν το συνολικό κόστος της.
- Με ποια διαδικασία υλοποιήθηκε.
- Αν πρόκειται για έργο ή προμήθεια.
- Ποια μελέτη τη συνόδευσε.
- Ποια σύμβαση υπογράφηκε και με ποιον ανάδοχο.
 
Για τον λόγο αυτό καταθέσαμε σήμερα σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ζητώντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
 
Η διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος δεν είναι ζήτημα επιλογής. Είναι υποχρέωση κάθε Δημοτικής Αρχής.
 
Εξίσου θλιβερό είναι το γεγονός ότι μαζί με τη Δημοτική Αρχή έσπευσε να πανηγυρίσει και η γνωστή «παράταξη – πατερίτσα», η οποία για ακόμη μία φορά λειτουργεί ως μηχανισμός πολιτικής κάλυψης και χειροκροτητής κάθε επικοινωνιακής παράστασης της διοίκησης Βρεττάκου.
 
Οι πολίτες, όμως, βλέπουν.
 
Και κρίνουν.
 
Το Πρέσσοφ δεν χρειάζεται φωτογραφίες και πανηγυρισμούς.
 
Χρειάζεται πραγματική αναβάθμιση, διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.
 
Παντελής Καμάς
 
Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου – Δραπετσώνας
 
Επικεφαλής της Παράταξης
 
«Καθαρή Επιλογή – Αλλάζουμε με Συνέπεια»
 
ΚΑΙ 
Η ανακοίνωση της Δημ.Αρχής

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις γειτονιές της πόλης και ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των παιδιών, των νέων και των κατοίκων της περιοχής, ολοκλήρωσε τις εργασίες ανακαίνισης του γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται εντός του Πάρκου Πρεσσώφ στο Κερατσίνι.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και να δημιουργεί σύγχρονους, ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας για όλους.

Οι εργασίες περιλάμβαναν τη βελτίωση των υποδομών του γηπέδου, με στόχο την ασφαλέστερη και ποιοτικότερη χρήση του από τα παιδιά, τους νέους και τους αθλούμενους της περιοχής. Το ανακαινισμένο γήπεδο αποτελεί πλέον έναν αναβαθμισμένο χώρο άθλησης και συνάντησης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της καθημερινής ζωής στη γειτονιά.

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας παραμένει προσηλωμένος στην υλοποίηση έργων που βελτιώνουν την εικόνα της πόλης και ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, επενδύοντας σε δημόσιους χώρους που προάγουν τον αθλητισμό, την κοινωνική συνοχή και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουνίου 2026 12:23

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση