Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 17:13

Για ποιους έχει ενδιαφέρον ο αντιναύαρχος Αλ.Διακόπουλος που είπε την αλήθεια;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lifo36Πια ακόμα και οι ανυποψίαστοι το έχουν καταλάβει. Υπάρχουν στην εποχή μας και σε καθεστώτα σαν το δικό μας, σημαντικότατες πληροφορίες κι αποφάσεις που παίζουν στα σκοτάδια των υπουργείων κι όλων σχεδόν των θεσμών που το εθνικό και τοπικό πολιτικό μας προσωπικό, αποφασίζει να μην τα μαθαίνουμε τουλάχιστον τη στιγμή που μπορούν να αποκτήσουν ένα νόημα. Φυσικά και απαιτούμε να τα μαθαίνουμε όλα όσο κι αν κάποιες απ'αυτές τις πληροφορίες μεγαλώνουν τον κίνδυνο εξ αιτίας ενός ξέφρενου λαϊκισμού να προκαλέσουν περισσότερα κακά παρά καλά. Και το απαιτούμε διότι έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να ωριμάζει πολιτικά ο λαός με όρους δημοκρατίας και διαφάνειας και να αποφασίζει υπεύθυνα για το παρόν και το μέλλον του εντός της κοινωνίας, λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα δεδομένα. 

 Απαιτούμε επίσης όταν γνωστοποιούν οι πατρίκιοι στους πληβείους κάποιες αποφάσεις αυτές να κοινωνούν όλη την αλήθεια. Κάτι όμως που δυστυχώς δεν συνέβη με τις σεισμικές έρευνες του τουρκικού Ορούτς Ρέιτς στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση μας και τα υπάκουα κανάλια της μας διαβεβαίωσαν πριν μερικές μέρες πως τελικά καμία έρευνα δεν έγινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Έλα όμως που ο σύμβουλος του πρωθυπουργού αντιναύαρχος εν αποστρατεία Αλέξανδρος Διακόπουλος μας πληροφόρησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis έχει κάνει έρευνες στην περιοχή που δέσμευσε η Τουρκία με παράνομη Navtex. Αυτή η δήλωση ήταν η αιτία να παραιτηθεί. Να προσθέσουμε εδώ, πως τις μέρες που η κυβέρνηση δήλωνε πως τίποτα μεμπτόν δεν συνέβη με το τούρκικο σκάφος κάποιες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες όπως η Καθημερινή, δημοσίευσαν άρθρα που με λίγα λόγια μας πληροφορούσαν ότι το κακό έγινε. 

Είναι γεγονός λοιπόν, πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το Ορούτς Ρέιτς στο να πραγματοποιήσει αυτό που ήθελε. Σε όλων το μυαλό φυσικά παίζει η δυνατότητα πως για να αποφευχθεί αυτή η παραβίαση μία ακραία λύση είναι κι ένα θερμότατο επεισόδιο. Πέρα από αυτό καθεαυτό το κακό που φέρνει σε όσους ζουν σ'αυτήν την περιοχή ακόμα και μία μικρή δόση πολέμου, μια άλλη συνέπεια δεν θα ήταν όλοι οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες που βρίσκονται σε διακοπές ή τις έχουν προγραμματίσει για τις επόμενες μέρες να αλλάξουν απόφαση και να τα μαζεύουν άρον άρον; Ήδη η πανδημία έχει προκαλέσει ένα μεγάλο κακό, φανταστείτε τώρα να συμβεί κι ένα θερμό επεισόδιο με αληθινά πυρά. Αν, λέμε τώρα, ήμουν σε μία θέση που θα συνέβαλα στην τελική απόφαση δεν ξέρω τι θα ψήφιζα, ενδεχόμενο πόλεμο ή έστω προσωρινή ειρήνη σερβίροντας το ψέμα ότι δεν συνέβη καμία παραβίαση;

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η στάση του αντιναυάρχου, που προφανώς και είχε επίγνωση πως λέγοντας δημόσια την αλήθεια θα έχανε τη θέση του. Για να τον επιλέξει ο πρωθυπουργός σ'αυτήν την θέση δεν θα ήταν ένας άνθρωπος που και του κλίματός του θα ήταν και θα του είχε εμπιστοσύνη για τις ικανότητές του; Τα ίδια ισχύουν και για τον αντιναύαρχο που δέχτηκε τη θέση του συμβούλου. Τι ήταν αυτό λοιπόν που τον οδήγησε στο να επιλέξει να πει δημόσια την αλήθεια; Η κρίση του πως λέγοντας ψέμματα ξεκινάμε να σκάβουμε τον τάφο μας; Μια νοοτροπία που έχουν αρκετοί συνάνθρωποί μας που προτιμούν να λένε στον εαυτό τους και στους άλλους την όποια πικρή αλήθεια και ότι ήθελε προκύψει; Κάτι άλλο πιο σύνθετο; Όπως και να το κάνουμε ο αντιναύαρχος θεώρησε πως το να μάθει ο κόσμος την αλήθεια είναι σημαντικότερο από το συνεχίζει να είναι αυτός σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Εθνικής Ασφαλείας. Και όπως και να το δούμε έχει ενδιαφέρον η περίπτωσή του, μιας και μάλλον ανήκει σε εκείνη την ομάδα των συμπολιτών μας που έχουν πιστεύω και αξίες και που αυτές επιλέγουν σε κρίσιμες περιπτώσεις και όχι την όποια καρέκλα όση σημαντική κι αν είναι αυτή.

Τώρα ενδιαφέρον έχει και η ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θέμα αυτό. Λέει λοιπόν το ΚΚΕ " Η παραίτηση του ΣΕΑ Αλ. Διακόπουλου ούτε εξωραΐζει, ούτε ακυρώνει το γεγονός ότι οι δηλώσεις του "κουμπώνουν" με τα σχέδια για οδυνηρό συμβιβασμό με συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και του "διαλόγου" που εποπτεύουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ. Την προσήλωση σε αυτά τα σχέδια έχει αποδείξει τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, τόσο με τις διακηρύξεις τους, όσο και με την πρακτική τους ως κυβερνήσει".

Και όποιος κατάλαβε ας μας πει κι εμάς τι εννοεί το ΚΚΕ, πως κρίνει τη στάση του συμβούλου και το συμβάν της παραίτησης. Δηλαδή, αν δεν έλεγε τίποτα ο αντιναύαρχος, τότε η μη διάψευση δεν θα "κούμπωνε" με τα σχέδια των αντιλαϊκών δυνάμεων; 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 21:21
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση